Förändring

Jag har alltid varit väldigt säker i mina åsikter. Jag har ägnat många år åt att utforma mina värderingar och känt att jag blivit trygg i mig själv. Jag har tydligt hittat vad jag tänker och känner. Och varit ganska säker på att jag hittat mina egna grundläggande värderingar. 
 
Men jag är inte lika säker längre. Jag har upplevt personer och situationer som fått mig att totalt tänka om. 
 
"Det tog mig mer än 6 år. Men nu förstår jag. Jag förstår ditt argument. Jag har själv upplevt det. Jag förstod det inte då. Men nu förstår jag." /AW 2018-11-18
 
Jag vet inte om det är att jag blir äldre och får mer livserfarenhet som gör att jag får en annan förståelse för saker och ting. Och den förståelsen gör att jag ifrågasätter mina värderingar. För att jag förstår andra perspektiv. 
 
Sen är det ju inte säkert att jag i slutändan ändrar mina grundläggande värderingar bara för att jag upplever något som är så långt ifrån det jag trodde att jag visste om mig själv. 
 
Men det är både skrämmande och befriande att fortfarande kunna ändra sig. Att även om jag var säker på att jag hittat mig själv, vet vem jag är och vad jag tänker och känner. Så är den jag är idag kanske inte den jag kommer vara om 10 år. Jag har liksom trott att jag är jag och jag kommer alltid vara jag som jag är nu. Men jag är inte lika säker på det längre. Jag har upplevt förändringar. Känt av förändringar. Men jag vet inte om jag kan säga att jag har ändrat mig. 
 

Kommentera här: