>Det var som sjutton!

JAg vet inte om ni la märke till det förut idag, men jag skrev "när jag var 17" om idag. Och jag har inte fyllt sjutton. (Jag fyller sjutton om exakt två månader idag, btw.) Men jag tänker mig som sjutton år. När polisen frågade mig hur gammal jag var när jag skulle söka pass sa jag.
 - "Ja, hur gammal är jag? 16 tror jag..."
(Och jag tänkte svara att jag är 17 år.)

Det har att göra med att jag är junior numera. Jag tävlar i D17-19, alltså är jag 17 som skidskytt. Och då känner jag mig som 17. Och då vill jag egentligen säga att jag är 17.

Jaja, i vilket fall som helst så är det bara två månader kvar tills jag inte ljuger när jag säger att jag är sjutton.

31 mars 2009

Det har gått vääälidgt fort sedan 31 mars 2008. Dagen efter 30 mars. Nej, nu bytte jag samtalsämne.... Det var inte meningen.

Att vara eller inte vara....17

>Jag älskar Dala-Järna!

Jag har nästan bara bra vibbar av Dala-Järna och Snöå skidstadio!
En väldigt fin skidstadio, med fina banor som bara går upp och sen bara ner, but I like it! En fin skjutvall där det nästan aldrig blåser, vilket bäddar för bra skytte, som jag också presterat när jag tävlat i Dala-Järna.
 - Det var där jag åkte hem DM-guld med 0-1 i skytte när jag var 14
 - Det var där jag sköt 0-2 på ULK-uttagningen och kom tvåa och fick värsta stora bucklan när jag var 15
 - Det var där jag spurtslog J som sköt fullt när jag sköt 2 bom på jaktstarten när jag var 16

D/V cup, en liten tävling med inte så många deltagare, största delen tillhör någon Nybörjar-klass. Deltagare från Dalarna och Värmland. Mest ungdomar, som det är en väldigt prestigefylld tävling för! I alla fall tills man fyller 15-16 någonting och börjar rikta in sig på landskampsuttaging och därmed åker på lite större tävlingar.
Jag minns att jag vann totalen i D/V cup när jag var 14, tror jag. Oj, så stort det var! Att jag sedan varit ensam på de flesta tävlingarna, det gjorde inte så mycket :)

Nu så är det mest på kul jag åker D/V cup. Det är bra konkurrans ändå, stora delar av Sverigetoppen i D17-19 bor i Dalarna och Värmland, det gör ju hela jippot lite roligare. Det roligaste är ändå att träffa alla skidskyttar, stora som små. :)

Det var sprint, vi skulle skjuta 10 skott. Jag är inte säker i skyttet längre, jag fick jobba hela tiden på dessa 10 skott. Men jag var fullt fokuserad, var helt inne i min skidskyttebubbla. Pappa var inte på vallen, vilket alltid betyder att jag skjuter bra.

 - Det var där jag sköt 0-0 för första gången i hela mitt liv och vann när jag var 17

>Peppar, peppar, ta i trä!

Jag har lite bacillskräck just nu. Håller mig undan från alla som ens nämner fraserna "Lite ont i halsen", "Ont i magen", "Min pappas fasters kusinbarn är förkyld", etc.....
Okej, sista var lite överdriven..... :)

Men det absolut värsta som kan hända just nu, det är att jag åker på en förkylning eller sjukdom. Därför är jag väldigt försiktig, utan att gå till överdrift!

Jag har haft otrolig tur, tror jag. Har varit helt frisk sedan 27 december 2008. (Det var ju för sjutton förra året!!) Jag har haft sex träningsdagar i veckan i fyra veckor nu, och för att vara Miss Wikström är det väldigt mycket!!!! (Jag har haft 34 sjukdagar det här träningsåret. Alltså sen april/maj-nångång. Det är extremt mycket!!)

Men det är precis just nu jag ska vara helt frisk.
Det är just nu jag behöver bra träning sex dagar i veckan.
Därför är jag väldigt glad över att få vara frisk, underbart är det! Och jag tillåter migsjälv att njuta av det, för det är inte ofta jag får det....

Och jag inser risken med att skriva allt det här. Bara för det så kommer jag åka på värsta flunsan eller vinterkräksjukan eller något annat hemskt. Jaja, jag får väl ta den risken.

Det skulle vara så typiskt mig om jag blev sjuk till UOS.
Men det ska jag inte bli. Och jag kommer tack vare dessa veckors bra träning så kommer jag vara i gryyyym form. Det känns väldigt bra. L har koll på det här, jag litar på honom! :)
Synd att jag inte litar lika mycket på mig själv. För i så fall hade jag kommit ihåg att torrklicka idag, och igår, och alla andra dagar jag skulle ha torrklickat........... (Sedan klagar jag när alla andra skjuter dåligt. När jag inte ens kan skjuta själv.. ^^)
Men det ska det bli ändring på. Jag är 99% säker på att pappa kommer tjata på mig i helgen att jag ska torrklicka. Så då blir det nog gjort :) Dessutom hade jag tänkt visa hur man ska skjuta på lördag.
D/V cup i Dala-Järna, jag är väldigt taggad!!! Jag koncentrerar mig på skyttet, för mina ben är inte i form, och då ska jag låta dem åka så fort de vill (inte så fort som jag vill, men jag är tålmodig. Jag vet ju när mina ben blir i form.)