Mosade armar

Efter ännu en period med klent med styrketräning besökte jag gymmet igår. Redan ett par timmar senare började det kännas i armarna och imorse var det ännu värre. 

Hur jag ska ställa mig till att styrketräningen blivit så sporadisk? Jag tycker inte att det gör så mycket just nu. Jag har fullt fokus på att förbättra min syreupptagningsförmåga och det är viktigast. Sen blir jag ju starkare hela tiden, även fast jag tappat lite kontinuitet i styrketräningen. Kanske kan bli ännu starkare med bättre styrketräning men får fokusera på det något annat år. 

Som om jag inte hade träningsvärk i armarna redan så stod det i morse på programmet: skierg tävling 5km. Skierg=stakmaskin. Hade inte tänkt så mycket på det innan och det var nog tur det. Så mycket ångest har jag nog aldrig känt på en tävling eller ett test tidigare. Värre än alla maxtest jag gjort tillsammans. Då har jag ju väldigt sällan ångest för maxtest, men ändå. 5km på skierg var så sjukt långt!! Efter 500 meter ville jag lägga ner. Jag var helt ensam på gymmet, bara jag och mina tankar. Hade kanske varit lite lättare om jag haft någon som hejat på mig, men nu fick jag försöka peppa mig själv. Tänkte tider för att fokusera på annat. Räknade kilometertider, beräknad sluttid. Räknade ner till mål, både i tid och meter. Sån lättnad när det var över! Men det gick sådär. Har ju som inte något eller någon att jämföra mot, bara mina egen hastighet på de tidigare träningspassen jag kört på skierg. Och då brukar jag ligga på lite bättre hastighet än jag gjorde idag, vilket får mig att tro att jag borde kunna köra lite fortare. Å andra sidan så har jag bara kört 2-2,5 minut innan och då kunnat hålla högre hastighet, men då har jag ju inte kört max, vilket jag gjorde idag. Så jag tror det var ett sådär resultat. Däremot ett riktigt bra träningspass, snittade 91% av maxpuls, i enbart överkroppsarbete! Det är riktigt bra och ytterligare ett tecken på att rullskidorna och/eller terrängen var för lätt igår när jag inte höll pulsen uppe. 

Får se hur mina armar mår imorgon...

Ett nytt rekord

Efter att ha avslutat förra veckan med en fullhand, som gjorde att det blev några ytterligare timmar in på kontot efter intervallblocket, var det idag dags för intervaller igen. 

Men först ett skyttepass. Direkt efter inskjutning körde jag 20 skott stå på liggprick. När sista pricken ramlade efter en kant in stod det klart att mitt nya rekord lyder 16 träff! Sjukt nervigt redan efter halva tiden, lyckades pricka 4 av 5 skott i varje serie. Vet inte om prickarna är större än vanligt här i Ramundberget, men jag skjuter ofta väldigt bra här! Fast i och för sig så är det ju så att prickarna känns stora när man är i skjutform och de känns små när man inte är i skjutform. Att byta linsvätska och skruva fast bakkappan kanske var ett vinnande koncept? Skyttet gick i och för sig ganska halvtaskigt efter det, luften gick som ur mig lite. Kändes som målet med passet var uppnått på något vis. 

Sen var det alltså dags för intervaller. Sista intervallpasset utan komb (typ). 1 juli närmar sig!! Körde klassiskt och tog mina ettor. Tror det var ett dåligt val. Körde inte heller så tuff bana, det var mest platt och små uppförsbackar och små nedförsbackar. Gick inte att hålla pulsen uppe. Kom upp i bra puls, startade klockan. Pulsen gick ner igen. Så drygt! Första tre intervallerna var ganska platta och då körde jag 5 minuter med snittpuls runt 84%, för dåligt. Sedan körde jag två intervaller på tre minuter till toppen av rullskidbanan och då lyckades jag hålla uppe pulsen bättre och snittade 86 och 88%. Godkänt pass till slut, inte bra men godkänt. Kroppen kändes sådär, inte bra men inte heller dåligt. Tror det mest var terrängen och rullskidorna som sabbade passet. Hoppas på det i alla fall. Ja ja, det är ju en dag imorgon också. 

Vacker dag

Nu är jag framme i Ramundberget. Åkte direkt efter frukost i morse och kom fram lagom till lunch. Sen drog jag en powernap innan dagens träningspass. Det blev löpning på fjället. Mitt mål var Ösjöstugan, hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta dit, om jag skulle hinna eller inte, eller om den ens var öppen. Det visade sig att det tog ganska precis en timme dit och att den var stängd. Men jag var rätt mätt efter lunchen fortfarande så det gjorde ingenting. Var tillbaka i Ramundberget efter 1,45 och sprang förbi skjutvallen, golfbanan och Osthangen innan jag stannade klockan på 2,13 och gick in och körde lite mage/rygg. 

Det var så sinnessjukt vackert på fjället, jag sprang bara runt och njöt! Och vilken otroligt vacker dag det har varit! Inte sett ett enda moln sen jag kom fram hit. Det är dock inte jättevarmt men jag kunde springa i shorts och linne. Det är sån miljö här att man bara vill fortsätta träna! Jag längtar redan till nästa träningspass! Inspirerande att byta miljö och speciellt till såna fina ställen som jag varit på läger på i år. Men jag är ju en sån som kan njuta av träning på hemmaplan också, se fram emot vissa pass och vissa rundor. Men hemma kan det vara dagar som man helst inte vill träna på också. Det var det inte på Mallis och det tror jag inte det kommer vara här heller. Det är kanske den största skillnaden mellan läger och "vanlig" träning. 

Bjuder på några bilder från fjället också.