Hemester

Kände precis ett lyckorus sprida sig genom kroppen. Är på väg hem från Borlänge efter bästa vilodagen på evigheter. 

Klev upp i relativt god tid för att hinna med lite ärenden på morgonen. Vi kom dock inte iväg förrän efter lunch så hann även med en timmes plugg som resulterade i ett första utkast på frågeställning inför min D-uppsats. Ska fortsätta klura på den tills på måndag när jag ska skicka till mina handledare och se vad de anser om min idé.

Sen blev det familje-trip till Dalarnas huvudstad (?) Först en sväng på Kupolen. Jag konstaterade att det var 10 år sen jag var där senast (mellandagsrean 2008 om jag minns rätt). Har verkligen vuxit ifrån shopping, älskade det förut men nu tycker jag bara det är jobbigt. Kände dock min gamla nerv rycka idag och 1,5 timme var alldeles för kort! Fick med mig två toppar från HM och en av två saker jag skulle ha. Glömde helt bort att leta efter nya solbrillor (mina älskade har gått sönder, så ledsen över det!) 

16.45 hade vi bokat bord på Pinchos, den egentliga anledningen till att vi åkte till Borlänge. Hela familjen var väldigt nöjda med mitt val av "hemesteraktivitet". Det blir ingen semester för familjen i år utan vi kör hemester i Dalarna. Pinchos stod först på listan (det viktigaste enligt mig!) Gillade verkligen Pinchos i Borlänge, får bättre betyg än Östersund även om jag verkligen gillar Pinchos där också. Det var en otroligt fin kväll och vi satt ute och njöt av solen. Vi satt även bredvid Olearys så vi fick med oss målen på fotbolls-VM. 

Att umgås med min familj ger mig så extremt mycket energi och gör mig så otroligt glad. Så tacksam för att jag har underbara föräldrar och två så fina bröder. Dem fyra är det bästa i mitt liv. 

Gesundaberget

Ett sånt där guldpass som jag nästan alltid kör på sommaren är stavgångsintervaller i Gesunda. Jag var påväg till Grönklitt idag, aldrig kört stavgång där så funderade om det skulle vara bra. Men det blev Gesunda ändå, om det var rätt val kan jag inte uttala mig om då jag fortfarande inte vet hur det är att elghufsa i Grönklitt, men känslan var att Gesundaberget var lite för brant för att få till riktigt bra elghufs. Det blev ett fruktansvärt jobbigt pass, och så ska det väl vara. 

Planen var samma som sista passet i Trondheim, har blivit ett favoritpass faktiskt. 6x6 minuter med 40 sek arbete och 20 sek vila. Startade var 9:e minut och gick då nedför i 3,20 efter var 6:e drag. Det tog tre intervaller innan jag var uppe vid toppstugan så då gick jag hela vägen ned och körde samma sak igen. 

Jag startade femte och sjätte dragen högre upp än andra och tredje, osäker om det var för att jag kom längre upp på dragen eller gick kortare ned. Blev ju tröttare så kan hända att jag vilade mer ju längre passet gick, dvs stod mer still andra vändan upp. Men det innebar också att jag fick springa förbi toppstugan och ta topp-toppen (där stolsliften stannar) på sista draget. Höll på att springa rätt in i liften, alltså upp på rampen fast i fel riktning, men svängde av, och sista intervallen stoppade jag klockan på 5,44. 

Det värsta jag vet är om backen tar slut på sista intervallen. Så man inte kan pressa det sista lilla, nå den maxpuls man hoppats nå osv. Ibland kan man inte styra när backen tar slut men ibland kan man förlänga backen. Men uppför ska det gå! Annars blir jag irriterad. Oklart om dagens maxpuls var från femte eller sjätte draget, femte draget avslutades där backen är som brantast. Men skönt att pressa lite I5 oavsett. 

Kroppen kändes inte alls lika bra som mitt senaste hårda pass, men var tufft att hufsa i en backe som var lite för brant. Vill inte tro att höghöjdseffekten är slut redan. 

Utsikten från toppen är i alla fall magisk. 
(null)

Stak-runda

Det är så himla skönt att köra långpass komb på förmiddagen för då behöver man inte träna alls på eftermiddagen! Idag måste jag dock lägga in ett stretch-pass på eftermiddagen då jag åkte direkt från träning till lunch på stan idag. 

Väderprognosen sa att det skulle blåsa mer och mer under dagen idag och därför valde jag att skjuta på morgonen. Tyckte dock att det blåste på redan då, även om jag inte led särskilt mycket av det, förutom att några serier tog lite längre tid. Eller, hade nog skjutit fullt i ligg om det inte blåst för då hade jag aldrig hållt för mycket mot vinden (skruvar aldrig på varierad vind). Men 29 av 30 träff i ligg med träningsammo är jag sjukt nöjd med. Synd att jag istället skulle slarva i stå. Men men. Klarade 90% i alla fall vilket är godkänt. 

Började som sagt med komb, korta rundor. Så stakade jag typ 1,5 timme innan jag klassade sista biten. Blev totalt 2,20, vilket är på gränsen så mycket jag får träna dagen innan ett I4-pass enligt S. Jag stakade runt "Staffans bana" vilket är en rullskidrunda som går på cykel- och småvägar runt hela Morkarlby. Hade aldrig ANAT att det fanns så mycket cykelvägar där. Väldigt kul och bra stak-runda! Jag trodde den skulle vara lite mer kuperad men trodde inte den skulle vara 11-12km heller! Som sagt, en perfekt stakrunda! ...om man skarvar en del... Kul att hitta nya vägar och så, i staden man är uppväxt i.