Dubbelpass

Har avklarat två pass idag! På förmiddagen löpintervaller på ÖSK. Det gick inte så bra, fick inte upp pulsen och blev stum i lår och vader. Förhoppningsvis jobbade lungorna i alla fall. 
 
Tycker det är skitjobbigt att köra A3-pass men inte ha högre puls än A1-A2. Jag blir arg på mig själv, säger till mig själv hur dålig jag är. Inte positivt tänkande precis. Har haft ganska många såna pass i sommar. När jag pratade med L om det så sa han att jag har ju ökat mängden ganska rejält, kanske det är därför jag är sliten på intervallpassen. Och jag tror det stämmer. Det är oftast när jag är sliten som jag har svårt att få upp pulsen. Ganska logiskt ändå... 
 
Och det känns bra att jag har ökat mängden rejält. Har inte tränat särskilt många timmar under åren på gymnasiet. De två senaste åren har varit hyfsat bra, men i jämförelse med de som jag tävlar mot ligger jag efter i träningstimmar. Skönt att det har gått så pass bra på tävlingarna ändå! Och skönt att jag har mycket att ta på, jag kan öka mycket varje år fortfarande. Förhoppningsvis kommer min kropp anpassa sig så jag får bättre kvalité på intervallpassen även fast jag har mycket mängdträning också!
 
På eftermiddagen blev det en cykeltur. Det gick bra, förutom att det blev så jäkla kallt på slutet! Det regnade under nästan hela passet, och det blev värre och värre! Jag körde runt Rödön och lite till och när jag kom till flygplatsen på Frösön på vägen hem så började det ÖSA ner! Blev riktigt blött och kallt. Så min förhoppning om att köra 2,30 frös till is och när jag kom hem stod klockan på 2,08. Knaprade in lite tid från minussidan men inte tillräckligt mycket. 
 
Tror att jag är påväg ur min svacka. För någon dag sedan tyckte jag att det var orättvist att jag tränat så pass många timmar den här veckan när jag tyckt att jag tränat dåligt. Träningsdagboken stämde inte överrens med min känsla. Men nu börjar det ordna upp sig och jag känner mig nästan värd de timmar som jag kommer få den här veckan. Kände mig inte värd 18,5 timme förra veckan...inte alls! Det var en dålig träningsvecka och jag förstår inte hur jag fick ihop 18,5h. Kommer bli något liknande den här veckan, känner mig inte riktigt värd det men det får gå.
 
Knepig känsla, första gången jag känner att jag inte "är värd" de timmar jag har tränat... 

Min lägenhet

Det är så härligt att vara tillbaka i Östersund. Jag skulle kunna försöka förklara hur det känns, men det är ingen som kan förstå. Känslan av att äta fil och müsli i en skål med perfekt storlek i sängen med ett avsnitt Grey's. Att jag inte behöver tänka på vad jag gör när jag går min 2minuterstur med tandborsten, allt blir gjort rutinmässigt. Hänga handduken på min handdukstork så den torkar över natten. Småsaker som gör min lägenhet till min!
 
Jag älskar den här lägenheten obeskrivligt. Den är perfekt för mig. Och det som inte är perfekt kommer bli det efter nästa tur till Ikea. Och särskilt dyrt kommer det nog inte heller bli. Förutom soffan då, men det är ju min julklapp från 2012 som jag inte fått än... 
 
Operation packa upp fortsätter. Det går långsamt, men jag vill få allting på rätt plats. Så vissa saker måste flyttas innan jag kan packa upp andra saker. Och jag måste tänka. Flytta lådor. Packa upp i rätt ordning. Det kommer bli så jäkla bra när det blir klart! (Om det blir klart...innan jag ska iväg igen...)
 
På förmiddagen har jag knaprat in lite minustid. Ett långpass med brudarna. Klassiskt runt Brunfloviken och lite till. Min klocka stannade på 3,20. Planeringen sa 3 timmar men jag ligger på minus.
 
Som jag sa på morgonen: Jag vet inte om det går dåligt att träna för att jag tycker det är tråkigt. Eller om det är tråkigt för att det går dåligt. 
 
Jag har en liten träningssvacka. Det har inte gått bra efter SM, och det har knappt varit roligt. Vissa pass har varit roliga, andra har jag inte velat genomföra. Det går väldigt mycket upp och ner och jag brukar ha en svacka under hösten. Dock tycker jag att den här svackan är lite för tidig, risken är att det kommer en till svacka närmare säsongen. Inte bra i så fall! 
 
Ska försöka ställa in mig på att det går bra att träna och att det är roligt, så kanske det blir sant! Känns bättre nu när jag är i Östersund i alla fall. Det är en stad som motiverar till träning!!

Överarbetad hjärna

Mycket har hänt sen sist. Igår började dagen med ett klassiskt pass på 2,30 med lite impulser. Sen packade jag klart, hämtade en pjäxa hos skomakaren och käkade lunch hos mormor och morfar. Sen packade vi i bilen. Den blev full. Jag äger lite för mycket grejer alltså... Ja, plus två cyklar bakpå. 
 
Fikapaus och chaufförsbyte i Sveg. Morfar körde dit och jag körde därifrån. Vid halv sex var vi framme i Östersund och jag fick äntligen komma hem! Lägenheten var fin och tom och det behövdes när mina alla väskor skulle in. 
 
Mycket småfix i lägenheten. Saker som står på fel plats, både pga mina hyresgäster men också saker som vi ställde undan när jag flyttade ut. Kommer nog ta lång tid innan allt är på plats igen, jag kan va ganska seg med sådant. Men det är också bra att flytta på saker, så kanske de hamnar på ett bättre ställe istället! Som med mina kläder nu då... När jag först flyttade hit så hade jag kläder på många olika ställen och la dem på "första bästa ställe" när jag packade upp. Efter att jag hade bott här ett tag insåg jag problemet med att ha skidstrumpor på två olika ställen. Det var både opraktiskt och det tog plats från något annat. Så den här gången ska jag tänka efter vart jag vill ha mina kläder! (Plus att jag ska köpa en trådback på Ikea!!!)
 
Nu kommer min inredningshjärna igång. Vill ägna hela eftermiddagen åt att surfa på ikea.se, men det går inte an! Men vill göra mycket i lägenheten nu. Har nog inte tid dock. Har knappt tid att släppa in inredningstankar i hjärnan. Det är fullt ändå.
 
Väldigt många intryck att ta in igår. Från vi kom till Östersund var det full fart till halv tio. Packa ur bilen, inventera skafferiet, checka in på vandrarhemmet, handla, laga mat, äta, diska. När jag blev själv gick jag ett varv runt lägenheten. Tog in vad som var annorlunda, vad jag skulle ändra tillbaka. Lite kvarglömda grejer. En tavla som hängde snett. Sen var jag helt slut och gick och la mig. Och trots att hjärnan kändes överarbetad så somnade jag fort. Såå underbart att sova i sin egen säng!
 
Med tanke på min uppladdning trodde jag det skulle bli knepigt att köra race idag. Jag försökte mentalt förbereda mig igår kväll, men somnade direkt. Så när jag kom till stadion så kände jag bara att, jag har gjort det här förut, jag borde veta hur man gör. Inga krav, inga förväntningar. Bara göra det jag brukar göra. Det jag tränar för att bli bäst på. Jag trodde att jag skulle ha det jobbigt i skyttet, med tanke på hur överarbetad min hjärna har känts det senaste dygnet, men det blev tvärt om. Jag var superfokuserad i skyttet, jag jobbade hårt för det men jag lyckades! Och istället var jag så fysiskt trött. Längesen jag gjorde ett så dåligt race. Jag hade ingen kraft i kroppen och fick inte heller upp pulsen. Hade A2-puls hela racet i stort sett! Jättekonstigt... Men ja, visste ju att det varit en påfrestning för kroppen. Kommer aldrig köra Mora-Östersund dagen innan ett race igen i alla fall... Kommer nog aldrig hyra ut lägenheten igen heller... Påfrestande.
 
Men ja, bra skytte! Tre bom, varav två sistaskott. Jag var väldigt fokuserad, jobbade med mina nycklar, men tyvärr så orkade jag inte hela vägen i första ligg och första stå. Som sagt, jag vet att jag kan skjuta, det gäller bara att orka mentalt! Bra skjuttider. 32-36-33-31, liggliggståstå. 1011. Jag vann range-time, men var pinsamt långt efter i åktid. Jaja, nu lämnar jag det. Än är det långt till snön.
 
Väldigt trevligt att ha mormor och morfar här måste jag säga, även om jag tränar mycket så hinner vi umgås lite mellan passen.