Snabbt och stabilt

Äntligen eftermiddagsvila!! Har varit så glad idag, tror det beror på vad som väntar resten av dagen: vila och matlagning! 


Men på förmiddagen så tränade jag. Ett skatepass med impulser och skytte. Det gick bra! Benen börjar bli lite slitna nu dock. Men skyttet är fortsatt stabilt, 93% träff i både ligg och stå idag. Pappa tog lite tid på mina serier, han hann bara med 2 liggserier som var på 32 och 34 sekunder, men är ungefär där jag brukar ligga. I stående hann han med alla serier och den långsammaste var på 25 sekunder... Den snabbaste på 21. Fullt. Känns bra! 

Jo, det skulle ju ha kommit ett hejpucko-inlägg idag men det hörde liksom ihop med det jag skulle publicera nästa lördag, så jag schemalade dem till lördag och söndag nästa vecka. Tänkte lägga in ett extra idag men har skrivit så lite i hejpucko de sista åren att de inlägg som var kvar efter det som publiceras 21/1 INTE har passerat preskriberingstiden än... 

Gott nytt år på er alla! Klurar på en sammanfattning av 2016, men tror inte den blir klar förrän imorgon. 

Långt jullov

Fast jullov är väl egentligen fel ord när man har en deadline precis efter att "jullovet" slutar... Men det jag menade var att det blev en väldigt lång vistelse hemhemma denna jul. Blir hemma över nyår så det blir ungefär tre veckor hemhemma! Det är länge! Men tiden går väldigt fort. Och jag saknar inte Östersund. Inte det minsta faktiskt. Inte ens min lägenhet. Längtar dock efter att få hämta ut mina nya glasögon i Östersund! 
 
Och nästan hela mitt "jullov" så är vi hemma alla fem i familjen! Bror far upp till Luleå under nästa vecka och jag och pappa smiter ju till Ål nästa helg (gahh, jag är så övertaggad!!) Men annars så har vi varit alla fem hemma, så härligt! 
 
Visade ju bild på maten i tisdags och herregud vad god mat vi har ätit hela lovet! Fantastiskt! 
 
I morse körde jag stakning. Det gick helt okej, åtminstone de varv jag hade sällskap. Då tänkte jag inte så mycket så tror åtminstone det gick bra... Det som var väldigt bra var att jag efter nästan två timmars stakning fortfarande orkade staka. Trots tungfört. Hade i alla fall mina skateskidor så de gick väl lättare än om jag hade haft klassiska skidor. I vilket fall omöjligt att fuska när man stakar på skateskidor. Om man inte vill saxa då. Eller skejta, för den delen...
 
När jag kom hem från första passet kände jag verkligen att jag ville ha eftermiddagsvila! Men icke. Men det blir bara en restøkt, löpning ca en timme. Och imorgon har jag bara ett pass! Så skönt! 
 
Nej nu lär jag väl göra slag i saken för mitt "jullov", dvs fortsätta leta artiklar till min C-uppsats. Blä!

Ett bra pass!

Idag körde jag ett intervallpass. Lite av ett favoritpass faktiskt så blev glad när G föreslog att jag skulle köra det istället för de tröskelintervaller jag från början planerat. 10x3 minuter I4. Körde skate komb i Hemus. Har sagt det förut men säger det igen, Hemus bjuder i år på den bästa konstsnöslingan nånsin! Fick till tre fina (men ganska korta) backar på dagens runda, som trots två korta omvägar ändå bara landade på ca 2,50. Men hittade ingen lösning för att få rundan 10 sekunder längre så den fick helt enkelt duga. Men ändå bra att få till tre backar. 


Jag fick en stabil start på passet men blev lite lat på andra intervallen som mestadels blev i I3-zonen. Skärpte till mig efter det, krigade verkligen varje meter och på fjärde intervallen kom jag upp riktigt högt i puls. Sabbade dock mitt fina skytte då (0002). Passet gick väldigt fort idag. Hade en ganska bra känsla i åkningen. Krigade otroligt bra de sista två intervallerna trots att kroppen då protesterade lite. Och höll ihop skyttet på ett bra sätt. Landade på 92% i både ligg och stå idag. Klart godkänt. Känner mig trygg på vallen och jobbar bra mentalt. Kunde vara offensiv idag också, på de flesta skott åtminstone. 

Nej men det var ett bra pass som jag kan känna mig nöjd med. I eftermiddag har jag planerat ett lättare styrkepass och lite restøkt på det.