Tenta

Idag hade jag tenta på min kurs i Idrottsnutrition. Hemtenta, på internet. 2 timmar valfri tid under dagen. Först 20 "dugga-frågor", dvs där vi kryssade i svaret och de frågorna fick vi resultat på direkt vi skickade in. Sen tre större frågor på 5-6 poäng där vi skulle skriva längre svar och diskutera. 
 
Jag tyckte det kändes bra. Hann inte riktigt dubbelkolla de duggafrågor jag var osäker på innan tiden tog slut och fick två fel av 20. De jag hade fel på var flervalsfrågor och jag hade inte kryssat i alla rätta alternativ. Så då blev det noll poäng på frågan.
 
De längre frågorna kändes bra tyckte jag så jag har god tro på att jag har klarat mig och kan lägga denna kurs till handlingarna.
 
Lite roligt att en av de längre frågorna var i stort sett samma som vi fick på en av Nutrition 2-tentorna som jag har gjort. Kan säga att mitt svar idag var sååå mycket bättre än mitt förra. Inte helt säker på att K skulle hålla med om att det var tillräckligt bra, men nästan. Så även om denna kurs nog inte riktigt nådde upp till den B-nivå som Nutrition 2 håller så har jag verkligen lärt mig väldigt mycket och det kommer jag ha nytta av känner jag.
 
Och ja, det som gäller för mig i pluggväg nu är att jag om en vecka (förhoppningsvis) kommer börja casha in både studiebidrag och hp för saker som jag gjorde förra året. Det känns najs. Om CSN godkänner min ansökan dvs. Annars kommer jag åtminstone casha in hp. Så kommer inte behöva plugga något alls nu förrän jag är tillbaka i Östersund. Då ska jag påbörja mitt arbete med C-uppsatsen och hoppa på avslutande delen av den kurs som börjar på måndag (gjorde 2/3 av den kursen förra året, fast då som två delar i två olika kurser, de har gjort om programmet så det blev lite speciellt för mig och några andra skidstudenter...inte för att jag är skidstudent längre, åtminstone inte på pappret. Åker ju fortfarande skidor och studerar, haha.)

Perspektiv

Måste bara säga hur härligt det är med vintertid! Vaknade vid 6 imorse (vintertid) och har hunnit med såå mycket idag och än är inte dagen slut!

Ikväll var jag på träning med Mora Biathlon. Så härligt att träffa dem igen, även om inte alla var där. Också otroligt kul att se hur ungdomarna har utvecklats från jag började med dem till idag! Ser fram emot att se hur det går för dem i vinter!!

Jag sköt själv också. NSSF1 test, dvs 40+40 innerring. Jag tyckte inte det kändes jättebra, helt okej, men flera dåliga skott. Väntar ju på den dagen jag sätter 80 innerringsträff!

Efter träningen pratade jag med en av tjejerna. Hon var nöjd över att ha träffat 3 skott på liggprick, det var första gången. Hon är 8 år gammal och har tränat skidskytte i bara några veckor. Hon frågade mig hur många träff jag hade. Jag fick springa och hämta tavlan och kolla. Berättade sedan att jag hade haft 100/100 träff idag om man räknade inskjutningen. Lite kontraster!

Det gör att man får lite perspektiv. Gör att man kanske ska förstå att man har blivit rätt bra på det man tränat på de senaste 12 åren.

Inte helt nöjd. Var ju några kant in osv.

Vila!!!

När jag kollade min träningsredovisning igår kväll så kände jag mig så nöjd. Kanske inte med de fyra sjukveckor som tydligt kan utläsas, men jag kände mig otroligt nöjd med min träningshöst.

Och jag kände mig SÅ VÄRD de 3,5 vilodagar som nu väntar. Jag har alltid en ambition om att var fjärde vecka ha en lugn vecka. Men det blir sällan att jag vilar så mycket som jag ska göra nu. Jag känner mig sällan så värd att vila som jag gör nu. Eller så har jag inte lika stort behov av att vila som jag har nu. Eller så tappar jag enormt med timmar av så många vilodagar. Ja, det var i alla fall längesen jag hade så mycket vila som jag ska ha nu och det är efterlängtat. Välbehövligt. Och jag är så värd det!

Firade med en otroligt god kycklinglasagne igår. Den blev inte helt perfekt men smaken var underbar. Helt klart en ny favorit! Ska bara se till att få alla lasagneplattor mjuka...

Och i morse blev det lyxfrukost med mangosmoothie innan vi packade i bilen och rullade söderut. Vi befinner oss nu i Dalarna men med en bit kvar till Mora.

Blir bra att spendera mina vilodagar i Mora. Jag har mycket inplanerat och en lång att-göra-lista. Men ska försöka få allt gjort så fort som möjligt så jag kan vrålvila på tisdag. Och sen ska jag äntligen få åka skidor på onsdag.

Finns mycket att längta till men jag försöker njuta av nuet. För det finns mycket bra här och nu också. Kvalitetstid med min familj. Underbart.