En svensk klassiker

Det är officiellt: jag ska tillsammans med min bästa barndomsvän genomföra En svensk klassiker med start på Lidingö 24 september. 

Det bestämde vi faktiskt redan sommaren 2019 när jag berättade att jag skulle lägga av att vi ville göra tillsammans. Men allt har ju varit inställt sen dess. 

Jag har alltid velat göra En svensk klassiker och när jag skulle lägga av kändes det som rätt att göra det medan jag ännu var i form. Såhär drygt två år sen jag la av har formen dalat, framförallt sen jag hade covid. Så jag är osäker på om jag kommer kunna genomföra det på det sätt jag vill, men jag är ganska säker på att jag kommer slutföra den. Så länge jag inte blir sjuk för tätt inpå ett lopp. Just det är också anledningen till att jag ville starta med Lidingö, för att kunna avsluta med Vansbro. För jag kommer INTE simma om jag inte klarat av de andra 3 loppen först. Jag hatar att simma och är så fruktansvärt dålig på det. Men nu har jag en anledning att bli bättre. 

Min löpform är katastrofal. Jag har ingen aning om hur mycket den kan förbättras på två månader men förhoppningsvis tillräckligt mycket för att jag ska ta mig runt Lidingö 30k med hälsan i behåll. 

Jag prioriterar löpträning mer än normalt nu, sen vi anmälde oss förra helgen. Det bör ju bli bättre av att springa mer! 

Hela klassikern blir en häftig utmaning som jag ser väldigt mycket fram emot. Vasaloppet är jag inte alls orolig för, men de andra tre blir tuffa. Men det är härligt att ha ett konkret mål att jobba mot. Jag har aldrig behövt det för att träna regelbundet men det gör det lite lättare att motivera sig till varje pass. 

Jag tror att jag har en tillräckligt bra grund för att klara klassikern men jag är också säker på att jag behöver lägga ner specifik träning för att lyckas. Det blir spännande och kul. Och det känns fantastiskt att göra detta tillsammans med en person som varit en så stor del av mitt liv under hela mitt liv. Ungefär i den tiden vi ses i Stockholm firar vi 30 år som vänner. Galet. Hela den här resan tillsammans ser jag otroligt mycket fram emot!!