Lägerdagarna

Har så himla fullt upp hela dagarna så jag hinner som ingenting. Eller, det beror väl på hur man ser det. Har en prioritetsordning, hinner mest med det högst upp på listan. 

1. Träna
2. Äta
3. Sova
4. Spela kort
5. Internet

Har surfat slut också så i stugan blir det som jättedåligt med internet. Nu sitter jag i matsalen, nyss ätit lunch. Riktigt god fredagslunch!!!

Träningen flyter på väldigt bra. Har känt mig pigg i stort sett hela lägret. Gårdagens A2 stakning var bland det bästa jag presterat i stak-väg. Kände mig stark så det var skönt. 

Det har blåst en hel del de senaste dagarna så har varit sådär skytte från min sida. 

Igår hade vi en otroligt rolig kväll, alla stugor hade varsin aktivitet. Vår stuga hade "lapp-leken" då man ska hålla lappar mellan kroppsdelar i laget. Flest lappar vann pris. Så sjukt roligt att kolla på! Tränarna vann, också sjukt kul. De andra stugorna hade också väldigt roliga aktiviteter så drygt två timmar bara flög iväg i skratt. 

Bara två pass kvar på detta läger, tråkigt. Vi har haft riktigt bra dagar! Vi är ett härligt gäng i vår stuga. 

I'm surviving this for sure
To win my love takes so much more 

Årliga crosspasset

Idag räknade jag till mitt sjunde barmarksläger i Idre på lika många år. Och jag tror att vi varje år genomfört samma crosspass, åtminstone när det varit elitläger på sommaren. 

Liten ändring i år att vi åkte rullskidor ner till Idre by innan vi åkte upp till Nipfjället och parkeringen där. Blev ca 21km och tog 1,47. Igår när vi hade samling sa jag att den turen tar nog 1,45 och jag hade rätt med 2 minuters mariginal. Fast ja, alla andra åkte väl fortare än mig, men hur ska jag kunna veta hur fort de andra åker..?

Där bytte vi till löpskor och sprang hem, via Städjan. Tog den längre vägen hem och fick ihop 2,40h löpning. Totalt nästan 4,5 timme alltså. Mina ben var halvt döda på slutet. Men huvudet var piggt och hade energi kvar samt att hjärta och lungor hängde med mig. Men benen, de hängde verkligen inte med. Fick gå även fast det inte var uppför vissa partier.

Har väggat både en och två gånger på den vägen jag sprang hem. Jag tror det var förra året när jag såg stjärnor och knappt hade styrfart sista biten hem på crosspasset. Och för tre år sen var jag väldigt nära väggen. Det var jag inte idag, det var bara benen som inte orkade ta mig framåt så fort. Men kom ju hem tillslut och hade inga problem att orka ta av mig skorna (fast fick sätta mig ner) och hänga upp alla kläder. 

Det var en riktigt fin tur med fin utsikt från Städjan, inte från toppen då det var dimma. Och det regnade ganska mycket i början...det var kanske mindre fint. Okej, rullskidåkningen var inge rolig idag. Men en fin löptur. Älskar att springa på fjället! Så mysiga stigar och även väldigt fint att springa obanat. 

Nu ligger jag troligtvis på energiunderskott så ska nog fylla på rejält under eftermiddagen. Najs det. 

Besviken

Sporadiskt med inlägg på slutet. Så kan det gå ibland. När man har fullt upp. Befinner mig sen ett dygn tillbaka på Idrefjäll där årets elitläger går av stapeln. Vi är ett 30-tal skidskyttar på plats och har genomfört två pass. 
 
I morse stod testrace på programmet. Jag hade verkligen sett fram emot det här racet och det kändes väldigt bra på uppvärmningen. Helt okej inskjutning också. Vissa serier sådär medan andra serier var klockrena. Kändes bra när jag åkte iväg, tyckte jag åkte stort, fint och snabbt. Men en efter en av tjejerna som startade bakom mig kom ikapp. Redan på första varvet. Jag fattade ingenting. Det kändes ju som jag åkte bra?! 
 
Bommade första skottet i ligg. Blåste det lite mer nu? Skruvade. Träffade resten. Varv två kändes också bra, men blev ifrånåkt av en tjej i yngre klassen (de åkte lite kortare varv vartannat). Första stå, kändes bra. Ett skott som kändes som en träff blev en bom. 1-1. Helt ok start. Men kändes som jag hade bättre skytte på gång. På tredje varvet började det kännas lite sämre. Lite tröttare och framförallt väldigt stum uppför. Fokuserade på att åka tekniskt bra. Hörde någon närma sig bakifrån. Andra liggskyttet, helt vindstilla så skruvade tillbaka. Kändes bra men reste mig med två bom. Ett skott är jag helt säker på att det lät som en träff. Måste ha varit världens kant ut. Inte så nöjd med skyttet längre. Såg fyra tjejer som låg och sköt som nästan åkt ikapp mig. Kände mig sämst på att åka rullskidor. Fjärde varvet åkte vi bara runt stadion (vi körde 3,3+3,3+3,3+0,7+3,3, de har ju bara en slinga här) så det var snabbt dags för sista ståskyttet. Kändes även det bra, men bommade även här det tredje skottet. Fem bom totalt. Jag är nöjd med att känslan var bra i alla serier, men fem bom är inte godkänt. Krigade på sista varvet, det kändes ganska bra, förutom uppför, då blev jag stum. Blev omåkt igen. Nu var vi alltså inne på de som startade 3 minuter efter mig. Kom i mål och var sjukt besviken. Fattade ingenting. Hade verkligen trott att jag skulle kunna åka fort idag, efter min hårda intervallperiod som följdes av fyra vilodagar. Jag har ju ont i höften, men jag vet inte hur mycket det påverkar min åkning? Jag kanske inte är bättre än såhär. Jag kanske är sämst. Jämför jag med förra årets race här i Idre så är jag ca 30 sekunder sämre, fast tre bom mindre. Så egentligen så slog jag ju mig själv för ett år sen, men inte i åkning, vilket jag tycker är viktigast att jämföra. Men jag tror jag var ganska nöjd förra året. Det borde jag väl egentligen vara idag med, för känslan var ju bra mestadels. Men fokuserar ändå på resultatlistan som jag är allt annat än nöjd med. Det var jag inte heller nöjd med förra året, men då var det mycket mitt skytte som förstörde. 
 
Ringde till Å direkt jag kom hem för jag var så besviken och det första hon sa var: "det är ju inte nu du ska vara i form!" Det är ju sant. Hon var inte heller orolig för att det skulle kunna bli en helt annan grej på SM om en månad. Det gjorde mig lugnare. Jag är fortfarande besviken, men det kommer gå över. Jag ska fortsätta träna bra och sen är det ju inte på rullskidor jag vill prestera som bäst. Det är på skidor, i november och månaderna efter det.