Vad jag tränar för

En annan sak jag har tänkt på i det sista, är vad jag tränar för. Jag behöver inte ett mål för att träna, men när jag har ett mål så styr det hur innehållet i min träning ser ut. Sen Lidingö har jag inte haft något mål. Och jag behövde det. Jag behövde träna utan mål ett tag. Jag har alltid mina nyckelpass som jag lägger in för att träna varierat, inspirerande och stärkande. Efter Lidingö var det direkt på bröllop och efter bröllopet behövde jag återhämtning. Och så ville jag komma igång med träning igen, komma tillbaka till normal träning. När jag var igång med normal träning fick jag covid och så var det bara att komma igång med träning efter covid. Men nu har jag haft några riktigt bra träningsveckor och då funderar jag på vad jag har för mål. 

För det styr min styrketräning och mina intervallpass. Ibland är jag sugen på något och då kör jag det. Men när jag tränar normalt och regelbundet så vill jag ha ett syfte med vissa pass. 

Det jag först tänkte på när jag började fundera på vad jag har för mål, var att jag bara vill vara stark och tålig för livet. För det som jag står inför. Bland annat så vill jag ha kapaciteten att springa bredvid mina aktiva på deras spurtvarv och ropa information i 50 meter, för att så kunna upprepa samma coachintervall varje gång det kommer en ny aktiv. Att kunna göra det utan att gå tom, det är ett mål jag har. (Men väldigt osäker på hur man tränar specifikt för det…) Jag vill också kunna gå uppför backar till skjutvallar med kikare och ryggsäck utan att behöva hämta andan. Jag vill kunna vara med mina elever på deras pass när jag inte behöver stå vid sidan av för att göra mitt jobb. Jag vill kunna skotta undan all snö varje gång det är stora mängder drivsnö utanför dörren. Jag vill liksom bara vara stark nog för mitt liv och mitt jobb. 

Så tycker jag det är otroligt kul att utmana eleverna, eller mig själv. Ställa upp på julesprinten, utmana om segern. Det var inte jättekul med NM masters i våras men det är ändå kul på något sätt… Eller älskar jag bara en utmaning? 

Jag vill vara stark nog att ta de utmaningar jag ställs inför. Att genomföra de på ett sätt jag är nöjd med. Det är det jag tränar för. 

Men jag behöver inte ett mål för att ta mig ut på träningspass. Jag vet att jag mår så mycket bättre när jag tränar. Jag är på bättre humör och min kropp fungerar bättre. 

Så det första styrkepasset jag väljer har alltid med mina rehab-övningar att göra. Och när jag i tillägg kör cirkelstyrka med eleverna en gång i veckan så är det tillräckligt. Men den här veckan så körde jag först rehab på måndag så vad skulle jag köra för styrka idag? Jag har ju inget specifikt mål. Jag dammade av mitt gamla pass "hemmastyrka" men kunde modifiera det till en bättre version då jag numera är 50% ägare till en medicinboll. Yey. 

Jag vet också vilket mitt nästa intervallpass blir. Jag är väldigt sugen på ett längre tröskelpass. 

Kanske har jag fått ett mål när jag ska köra nästa styrke- eller intervallpass. Kanske har jag fått ny inspiration. Vi får se… 

Jag är i alla fall sjukt nöjd med den form jag hittat efter covid nu. Det känns väldigt bra just nu. Det är skönt! Jag har ingen aning om hur bra eller dålig formen egentligen är, men jag bryr mig inte så mycket. Det känns bra och det är det viktigaste. Jag tror att jag ska kunna springa med 50 meter uppför backarna i Lygna om två veckor. Det ser jag fram emot!