Stafetträning

Så rolig orientering idag alltså!! Det var stafetträning med många gafflingar och ett fint startfält (med spridd ambitionsnivå). Jag och A var vid ungefär hälften av kontrollerna samtidigt, men sprang inte många meter tillsammans, hehe. Det var kul! Vi hade också en del kontroller olika, vilket gjorde att vi spridde ut oss en del emellanåt, men sen helt plötsligt letade vi efter samma kontroll igen. 
 
Det gick faktiskt väldigt bra för mig idag, åtminstone mestadels. Jag hade en helt annan kontroll än vad jag är van vid, men det var också en väldigt fint detaljerad terräng. Förutom sista tre kontrollerna, där var det för mycket detaljer, haha. Eller så var min energinivå för låg för att urskilja vilka detaljer jag såg. 
 
Som sagt så var det stafetträning, vilket innebar gaffling och kartbyte. Vi hade samma karta tryckt på samma sida, men vi sprang en bana åt ena hållet och en annan bana på vägen tillbaka, enkelt förklarat. Så jag, som är expert på att vika kartan, vek bort den ena sidan i starten och vände på kartan när jag kommit till sista kontrollen på första banan. Jag hade också varit vid en av mina kontroller på andra banan påväg till en kontroll på första banan, men det visste jag ju inte då eftersom jag bara kollade på ena kartan just då... Men jag fattade precis vilken detalj den kontrollen satt på så det var bara att styra om kursen. 
 
Jag hade en halvknackig första "bana" men gick väldigt säkert i början av andra banan. Men jag är väldigt nöjd med hur jag hittade första kontrollen alltså, den hade många problem med, men jag kände att jag hade kontroll och hittade den där jag trodde att den skulle vara. Sen gick jag lite snett till tvåan och trean men kunde räta upp mig (efter lite samarbete med A till tredje kontrollen). Till fyran var det en längre sträcka och där gick jag väldigt bra till två sk säkra punkter men sen tappade jag riktningen, det var då jag kom till stenen som var min 8:e kontroll (men på andra banan). Så träffade jag på A igen, men då hade vi olika kontroller just då, men hon hittade sin hyfsat snabbt efter det och så sprang vi tillsammans till min femte kontroll som vi hade gemensamt. Sen hade vi olika kontroller igen, men jag hade en väldigt bra session där jag gick precis som jag ville till två kontroller och nästan fram till åttan. Men där gjorde jag ett misstag, vi kom ut på en väg (hade kommit ihop med A igen här) och skulle ner vid sidan av vägen, men det såg så brant ut. Jag ville hitta ett bra ställe att gå ner men hittade inget. Jag tänkte flera gånger "jag måste ner nu, jag måste ner nu" men sprang för långt på vägen och tappade kontrollen. Så drygt att tappa bort sig när man ska till en kontroll som man redan varit vid och borde veta vart den är!! Hittade den efter ett tag i alla fall och hade återigen en period med väldigt säker orientering, där jag tog ikapp A igen. Faktiskt nästan fyra kontroller som jag spikade (kom lite snett mot 12:an men hittade A istället och vi samarbetade och hittade den kontrollen som vi hade gemensamt). Osäker på vad hon hade för gaffling när det gick så bra för mig och hann inte prata jättemycket efter målgång heller... Sen tog jag (vi) 13 bra, det var två korta sträckor mellan 12-13-14 och jag kände påväg till 14 att vi nog gick för långt ner, men litade på A som jag anser som en bättre orienterare än mig, men vi kom för långt ner. Vi gick runt och letade lite och hon hittade den före mig, vilket gjorde att hon fick lite försprång mot 15. Men vi tog samma väg och jag såg hennes rygg i stort sett hela sträckan. Jag hade även här väldigt bra kontroll och flera säkra punkter. Jag såg A ta samma väg som jag tänkte ta och det såg verkligen ut som att kontrollen skulle sitta där vi var. Så helt plötsligt var A borta och jag hittade verkligen inte kontrollen. Jag blev helt ställd, jag hade ju vetat precis vart jag var. Men jag hade gjort en (på kartan) millimetermiss och kommit in i fel "gång". Kontrollen låg mellan två branter och jag hade gått in en höjdkurva längre till vänster. Jag letade längs den gången men fattade verkligen inte vart jag var. Jag gick tillbaka till stigen som var min sista säkra punkt men fattade ändå inte vart jag var. Insåg att jag varit ute mer än en timme och att jag var för låg på energi för att hitta resterande tre kontroller. 
 
Det var lite roligt, för när jag kom i mål och träffade A så sa hon att när hon hittat den kontrollen hade hon också kollat på klockan, sett att hon varit ute i 70 minuter och bestämt sig för att hitta hem (den stigen jag var på gick till stigen vi startade på) men hon hade inte sett mig så hon kunde inte säga det. Men då hade jag alltså varit på andra sidan en höjdkurva och letat, haha. Jag hade faktiskt anmält mig till den korta banan först, men ändrat mig när jag sett att alla andra tjejer som var med skulle springa mellan. Men det blev ju typ en kort bana för mig och A då...
 
Superkul och såå bra träning alltså!! Ser redan fram emot nästa lördag när det blir en liknande träning!