Vinterparadiset

Idag stod ett långpass på programmet och vi hade fått ett tips om ett ställe där det fanns långa natursnöspår, nämligen Bjorli. Det tog ca 45 minuter att köra dit och trots att det regnade en del så var det ett helt underbart pass! På tre timmar behövde vi inte åka på samma ställe två gånger och det fanns fortfarande spår vi inte hann prova. Nysnön var mjuk och vacker och spåren perfekta. Mestadels i alla fall...var väl några ställen där marken inte varit frusen innan snön föll där vatten trängde igenom. Oavsett var det mitt finaste pass på länge. Hur glad blir man inte av en halvmeter snö liksom?!  (null)

(null)

Vilodag i Trondheim

Det blev en väldigt bra vilodag trots allt. Jag är harmonisk just nu, lever här och nu och ser något positivt i allt. Hittar lösningar på problem och planerar om när det behövs. 

Skrev ju om min plan för denna vilodag för en vecka sedan, den planen skakades om rejält när tävlingsammunitionen inte kommit till Trondheim och teamet inte kunde testa idag. Nytt testdatum blev 12 november och min plan om att åka direkt till Östersund (ev via Mora) efter lägret i Idre fick ändras. Så nu blir det faktiskt fyra dagar i Trondheim i perioden 4 oktober till 20 november. Dubbelt så mycket som planerat!

Men jag var faktiskt tvungen att åka till Trondheim ändå. Dels för att jag öppnade mitt sista par linser i lördags och slängde mina gamla. Det var innan jag fick veta att ammo-testet var framflyttat. Så jag var tvungen att få tag på nya linser. Och så hade jag tid hos fysion idag. 

Såhär efter besöket så skulle jag egentligen kunnat be G hämta ut mina linser och tagit med till Idre och hållit tummarna för att jag inte skulle tappa en lins tills på fredag. Så bra gick besöket. De avslutande orden från fysion var att jag inte behövde komma dit mer. För mig var det inget avslut då jag tror att jag kommer behöva det någon gång i framtiden men otroligt skönt att höra att benen nu är så pass bra att jag kan sköta mig själv. Jag har pallat en vecka på Mallis, blivit bättre och bättre, jag har pallat snart 20 timmar skateåkning på snö och fortfarande blivit bättre!! Jag jobbar såklart mer än någonsin med stretching, foamroller och alla andra möjligheter som bjuds vilket säkert bidrar, och det känns otroligt härligt att det räcker! Pakkade lår är förhoppningsvis ett minne blott!

Hann med att göra snickers också! Fint att vara hemma!

G bjöd dessutom på kanske de godaste hemmagjorda sötpotatispommesstrips jag nånsin smakat till middag. Ihop med lax och wokgrönsaker var det en helt underbar middag att få serverad. Hade nog varit glad för vad som helst egentligen men det blev verkligen lyxmiddag!

Så det har varit en väldigt bra vilodag. 

Bilresor går ju också väldigt bra när man har sällskap av Lisbeth Salander. Hängt med henne i fem timmar idag. Trevligt. 

Hårfärgningsläger

Jag har varit rätt besviken på mitt hår i sommar. Det har liksom inte blivit så solblekt som det brukar bli. Så jag har funderat ett tag på om jag skulle bleka det på riktigt, göra blonda slingor liksom. När jag dessutom skulle vara sambo med hon som senast gjorde blonda slingor på mig så slog jag slag i saken och köpte den färg jag senast gjorde blonda slingor med. Varför ändra ett vinnande koncept liksom? 

Så en kväll efter middagen drog vi igång blinderingen. Tanken var ju bara att göra håret ljusare så att den koppriga färgen skulle ta mer på min annars bruna utväxt. Så resultatet spelade liksom inte så stor roll, vilket vi var rätt glada för när vi sköljt ur färgen, haha. Det såg verkligen BLONDT ut jämfört med mitt andra hår. Helt sjukt blonda slingor. Såg i alla fall mycket bättre ut när håret var torrt.  (null)

Båda mina sambos var överens om hur bra jag passade i ljust hår. Jag älskar också ljust hår men trivs inte i det. Jag var blond under större delen av gymnasiet och då trivdes jag i det. Men sen jag blev ginger så vill jag inte ha någon annan hårfärg. 

Diskussionen om min hårfärg gick så långt att vi tillslut gjorde en omröstning på min instastory om vilken hårfärg som passade mig bäst. Ginger vann med 75%, så underbart! Blev nästan deprimerad när blond ledde med 3-0 men humöret steg sedan konstant under de 2 timmar som instastoryn låg uppe. Inte bara jag som gillar mig som ginger! Tack!

Var dock blond i två dygn innan jag slängde i kopparfärgen. Dock så skulle jag inte haft i den lika länge som vanligt då jag verkligen hade velat bli rödblond, när jag ändå var blond innan. Nu blev det lika kopprigt som vanligt, och det trivs jag otroligt bra i. Men nästa gång jag ska färga så tänker jag mig samma procedur, först blonda slingor och sedan kopparfärg fast kortare tid! Eller kanske inte nästa gång förresten, det är ju en toning så den går ut ganska snabbt. Och att blondera håret var tredje månad kanske är overkill? Ja, får se hur färgen utvecklar sig. Kanske blir blond när den röda färgen går ut och då behöver jag ju inte blondera igen. Kanske jag blir sådär underbart rödblond efter några schamponeringar?? Det vore drömmen. Men jag är nöjd ändå. Speciellt ute i dagsljus.  (null)