Gustavsbergsbacken

Eftersom jag skriver tenta hela förmiddagen imorgon så blev det veckans tredje intervallpass idag! Men det blev lite lugnare intervaller, pulsen låg mest i A2-zonen, vilket lite var tanken. Men å andra sidan så var jag alldeles för sliten för att jobba upp pulsen också! 
 
Det var stavgång i Gustavsbergsbacken på Frösön. Slogs än en gång av hur underbart fint det är här i Östersund! Utsikten från toppen av GB-backen är underbar! Älskar verkligen denna stad. Skulle kunna bo här resten av livet.
 
40 minuter aktiv A3 skulle genomföras. Kändes jobbigt med 8x5minuter och jag trodde ju inte riktigt att jag skulle orka gå upp på 5 minuter. Räknade ut att 7 gånger 5,43 minuter skulle bli exakt 40 minuter. Började på 5,30, andra på 5,49 och sen hade jag faktiskt 2 intervaller på exakt 5,43. Avslutade lite bättre faktiskt, två på 5,38 och sista på 5,05. Så det blev lite drygt 39 minuter aktiv A3... Eller ja, A2 mestadels då! 
 
Har testat kompressionskläder på några träningspass nu. Jag köpte thermo-stället, som är lite varmare, och det har varit väldigt skönt nu när det börjar bli kallare. Måste säga att byxorna är de absolut skönaste träningstights jag nånsin tränat i! De sitter perfekt, och jag tycker verkligen om tighta träningskläder! Otroligt sköna! Tröjan kanske var på gränsen till för tight... Men fortfarande så man kan röra sig fullt, så det är bra. Köpte dem mest för att jag tror det kommer bli väldigt skönt de dagar det är typ -20, eftersom han sa att de var väldigt bra på att hålla värmen. Men tightsen kommer jag använda ofta, för att de är så otroligt sköna! Längtar efter de tunna tightsen också, som inte fanns i lager men som kommer senare. Inte för att de kanske går att använda nu när det är så kallt...men ändå!
 
Frågan är ju då om jag får bättre prestation med kompression? Igår gjorde jag ju riktigt bra intervaller med kompressionstight men idag gjorde jag ganska dåliga intervaller med kompressionstights. Mjölksyran jag fick i benen idag kunde varken kroppen eller tightsen transportera bort. Så jag tror helt enkelt att det beror på fysisk form och dagsform hur man presterar, inte på vilka kläder man har. Det är och har alltid varit min fulla övertygelse. Sen att det känns bättre för psyket att ha kompression, eller vad som helst, det är en helt annan sak! 

Tuffa intervaller

Ytterligare ett tufft intervallpass avklarat! Det känns fortfarande väldigt bra, vilket är otroligt skönt! Det är nu bara drygt två veckor till tävlingspremiär ju! 
 
Dagens pass var A3+ skate komb. Vi började passet med en liten skytteövning. Semifinal och final, bäst skytte vann, vid lika avgjorde hur "effektivt" man hade skjutit. Med andra ord, hur snabbt man hade skjutit. Jag lyckades skjuta 00 i semifinalen, dessutom snabbast i mitt heat, så finalplatsen var klar! Där har jag ingen aning om vad som hände, det var nog nåt med vinden, där blev mitt skytteresultat 33 så det var ju rätt så värdelöst. Kom sist i finalen men ändå en tredjeplats. 
 
Efter det fick vi värma upp lite mer innan det var dags för 5x4minuter A3+ komb. Jag var väldigt pigg i kroppen på fyra av fem intervaller. På fjärde intervallen hade jag en liten dipp, trodde att jag kanske hade blivit trött men på femte så var benen med mig igen och ville åka fort. Jätteskönt att känna att man har farten i kroppen. Dessutom drog jag på mig mindre mjölksyra än normalt, och det är ju alltid skönt! Det bästa var ändå att jag orkade hela vägen. Okej, nu var det bara 20 minuter aktiv intervalltid, men ändå. I måndags var jag slut efter 10 minuter. Så det går åt rätt håll. Till vintern vill jag orka i kanske 50 minuter också, men det kommer väl.
 
Skyttet gick väldigt upp och ner, det blåste byigt och stundtals väldigt mycket, så mestadels var det därför. Två liggskytten så slutade det blåsta, vilket jag inte var uppmärksam på och sköt 22. De andra liggskyttena sköt jag 100 så jag minns dem och glömmer de andra... Sående var precis lika upp och ner, där blev resultatet 02200. Samma där, jag tar med mig de bra serierna och glömmer de dåliga. Jag vet ju att jag kan skjuta! Och efter idag vet jag att jag kan skjuta med väldigt hög puls också! Otroligt viktigt inför stundande säsong. 
 
Där var vi klara med skyttet, men inte med intervallerna. Utan nu återstod det värsta: 4xlångbacken. Det stod 1 minut på programmet, men det tog ca 1,30. Och det var uppför uppför uppför. Tjejerna fick starta efter första platta partiet, så vi behövde inte åka den brantaste delen. Men det var nog brant ändå kan jag ju säga! Hoppskate uppför första partiet, ett parti på treans växel, och sen en lång bit på tvåan. Den där sista långa biten var LÅÅÅÅÅNG! Och mjölksyran sprutade, jag var så stum så jag visste inte hur jag skulle orka fyra gånger. Men det gjorde jag! De två sista med rejäl andnöd... Medicinen var på stadion så jag fick klara mig med det som redan fanns i systemet. Jag kämpade ordentligt och det blev ett otroligt bra mjölksyrapass!!
 
Det är så skönt efteråt! Och dagens pass gick väldigt fort, även om klockan tickade förbi 2 timmar. Så otroligt skönt efteråt! Och med en så god känsla i kroppen så är det bara ännu skönare! 
 
Nu gäller det bara att förvalta denna känsla i två veckor. Finputsa på teknik-detaljer när vi går på snö. Samla överskott. Hålla muskulaturen fräsch. Komma i form helt enkelt. Men den känslan jag har nu...det är ganska nära en form faktiskt. Närmare än jag har varit sen precis innan rullskidskytte-SM, som är den enda gång jag känt mig i form detta träningsår. Åh, det är sån skön känsla!!

Plugg-dag

Idag skulle jag ha pluggdag! Har laddat upp med 7 brownies vid behov. Idag skulle jag minsann lära mig det där jävla endokrina systemet!!!
 
Började i alla fall dagen med lite träning, en timme klassiskt. För att hålla igång kroppen och få lite extra tid i träningsdagboken. Annars har jag vila idag. Fick lite sovmorgon också, men inte mycket. Jag behövde all tid jag kunde få till att plugga!!
 
Jag har nu läst boken, anteckningar och gammal tenta i 45 minuter och är redan uttråkad. Jag skulle ägna dagen åt att lära mig endokrina systemet och det tog alltså 45 minuter. Jag säger inte att jag kan det helt och fullt, men jag kan det övergripande. 
 
Jag kan det mesta ganska övergripande faktiskt. Jag har ju ytterligare två dagar på mig att lära mig det ännu bättre, men känner mig mycket lugnare nu.
 
Men ja, jag tror fortfarande jag kommer kugga på tentan. Fan, nu måste jag äta en brownie. Ångest.
 
Jag tror att jag nån gång sa att det här var roligt. Okej, det är lite roligt men mest är det svårt! Otroligt svårt! Jag är sämst på att hålla isär begrepp. Hjärnan är sjukt svår. Och ska jag lära mig svenska namnen eller latinska namnen? Sjukt jävla svårt. Vilken del håller koll på vad? Skillnaden mellan hypofysen och hypothalamus. Ingen aning. 
 
Jag vet inte om jag borde lära mig det bra (jobbigt) eller om jag ska nöja mig med att kunna tillräckligt för att klara tentan. Sjukt svårt det där. Jag vill ju göra så lite som möjligt, men samtidigt är det ju waste of time om jag inte lärt mig något. 
 
Brownie var det ja.