En träningsdag i Torsby

Första riktiga träningsdagen i Torsby är avklarad. Dagen började med ett crosspass där vi först tog oss runt Finnsjörundan, första två timmarna med klassisk utrustning och avslutade sedan med skate, det tog ca 3,10 runt. Väl hemma igen bytte vi om till löpskor och avslutade passet med löpning. Eftersom jag gick 1,5 timme plus igår så kände jag mig nöjd med fyra timmar totalt så jag stannade där. Tyckte kroppen inte alls kändes bra under den klassiska delen, men bra på skate och löpning, så det var skönt! 
 
På eftermiddagen körde vi ett för mig nytt skyttetest. 10+10 skott på poängtavla följt av 4x5 och till slut enskott tills man hade fyllt i ligg och stå. Det blåste halv storm så jag är nöjd med mitt skytte. Snabbräknade till 93+76 poäng om jag minns rätt. Sen kan det ju diffa ett par poäng om man verkligen sätter sig ner och kollar noggrannt på skotten. Men hade jag fortsatt i samma stil hade jag fått totalt 507 om det varit 30+30 (för att få perspektiv) vilket hade varit bra i storm. Tror dock att det hade blivit svårt att hålla samma nivå tre omgångar till, det tar på psyket och krafterna att skjuta precision i blåst. På 4x5 gick det ok, sköt 2001 och sen bommade jag en i stå på enskott, tog mig alltså 11 skott att träffa 10 prickar. Hastigheten var väl inget att skryta över, men har fortfarande inte kommit till den punkt när jag ska börja fila på hastighet. Nu är det bara fokus träff. Ska köra en period snart med bara fokus hastighet tills jag kommit in i det, sedan blir det fokus träff i hög hastighet. 
 
Träningsdagen avslutades med lätt cirkelstyrka följt av en fotbollsmatch. Blev en riktigt jämn match som gick till en förlängning som varade en evighet innan ett lag fick in ett mål. Det var tyvärr inte mitt lag men jag tyckte det var roligt ändå. Sååå dålig förlorare är man ju inte...
 
Det är härligt att vara i Torsby. Här trivdes jag fantastiskt bra i fyra år och trivs alltid lika bra att träna här. Tror dagarna kommer gå alldeles för fort innan det är dags att ta sig härifrån igen, tyvärr. Men ska försöka njuta. Det var härligt att åka Finnsjörundan idag i alla fall, ett kärt återseende. Även om jag har haft roligare turer runt där... 

Falsk vilodag

Fick höra ett för mig nytt, men väldigt bra uttryck, av Team Statkraft-brudarna. "Falsk vilodag" (nej, jag vet inte hur det stavas på norska). Det är alltså det som jag tidigare kallat för vilodygn, när man tränar ett pass på förmiddagen, vilar mer än 24 timmar och sedan tränar igen på eftermiddagen efter.

Det blev det för mig. Planen var egentligen att igår gå på sjätte etappen, idag ta sovmorgon och åka till Torsby efter lunch. Men jag var inge sugen på 6:e och kunde inte sova längre än till åtta (vilket ändå var det längsta jag sovit på länge...) så jag åkte till Torsby innan lunch och blev med på lägrets andra pass här. Så min vilodag blev ingen vilodag. Men slappade maximalt igår efter loppet så kände att det räckte. Får justera min träningsplan nästa vecka, tror det kan bli väldigt bra ändå.

Det skulle bara vara ett ganska lugnt pass på eftermiddagen fick jag höra. Men det var allt annat än lugnt... Spänst och spurter. Fick inte ner pulsen mellan övningarna. Puh. Men bra träning. Sen körde vi löpkomb. Kändes faktiskt oförskämt bra i benen, med tanke på hur jag har misshandlat dem de senaste dagarna och hur de känns när jag går. Men tänkte innan jag bestämde mig för att träna att benen nog mår bra av att jogga ur sig lite och sen stretching på det. Så hoppas de känns bättre och bättre nu framöver. Håller i alla fall det öppet om hur många löppass det blir nästa vecka. Troligtvis inte särskilt många, men vi får se hur benen känns. Har sprungit mer än jag tänkt i sommar och då hade jag tänkt dubbla min löpträning jämfört med förra året! Så det är nog lugnt att ta det lite lugnt med löpningen en vecka.

Sköt gjorde vi också ja. Träffade 90% i ligg och 100% i stå. Nöjd med det. Fått ordning på min gevärsrem nu äntligen... Även om jag är lite sugen på att vrida den lite. Den har varit vriden (och lös) tidigare (hade inga verktyg att skruva åt den) men trivs nog bättre med den sned. Men vågar inte skruva upp den själv utan väntar tills jag träffar pappa igen. Nu sitter den ju fast i alla fall vilket är ett stort steg i rätt riktning (mot bättre liggskytte!)

Svår orientering

Idag blev inte alls en lika rolig dag. Bommade en halvtimme (!) till andra kontrollen och sen var jag less. Kroppen funkade inte och även om jag orienterade helt okej efter det så var det inge roligt längre. Det var riktigt svårt idag, men det tror jag det var för alla. Jag har ändå alltid känt mig bra som orienterare och tycker att jag ser vart på kartan jag är. Men idag trodde jag verkligen jag var helt rätt när jag bommade bort mig totalt så jag kanske inte är så bra som jag tror.

Mina förhoppningar om en framskjuten placering grusade jag ju rejält idag. Vet inte om det är någon tröst, men det var inte bara jag som bommade bort mig idag...

Köpte i alla fall en ny kompass efteråt. Min har ballat ur. Vet inte om jag kan skylla på den idag men nu kan jag inte skylla på den i framtiden i alla fall!

Fick fruktansvärd träningsvärk igår och har så ont i benen idag. Hoppas verkligen inte att det blir värre! Imorgon åker jag till Torsby och är med på elitlägrets andra halva. Ska bli kul! Om mina ben återhämtar sig vill säga...

Dagens karta. Väldigt svår för att vara "medelsvår" tycker jag...