Jobbigt är bra

Idag brände jag av ett riktigt jobbigt, men skönt, intervallpass! Stavgång upp för slalombacken i Ramundberget. Tänkte efter första intervallen på 6 minuter, hur sjutton ska jag orka 7 gånger till upp här??? Men det gjorde jag! Blev ett riktigt bra pass där hjärtat slog och lungorna fick ventilera. Benen värkte och kroppen blev trött. Skönt! 
 
Har gjort till en vana att avsluta löp- och stavgångsintervallpass med 15-15 sista intervallen. Mer för att hjärtat ska få jobba ordentligt än att jag behöver bli snabbare/spänstigare. Men inget fel i att underhålla den snabbhet jag har. Så idag blev det 7x6minuter stavgång i liftspåret och sedan 6 minuter 15-15 sprättande stavgång i slalombacken. Liftspåret var brant, men jag tänkte "brant är jobbigt, jobbigt är bra". Och det var verkligen perfekt för stavgång. Tänkte att slalombacken skulle vara lite mindre brant och perfekt för sprättande, men den var lite för brant så jag fick springa sick-sack. Men det blev ett riktigt bra pass, jag är jättenöjd och glad över att vara igång på riktigt! 
 
I eftermiddag blir det styrka. 
 
Jag är så otroligt glad att jag verkligen åkte hit för detta "läger"! Har det verkligen underbart här! Det är bara jag, pulsklockan, sängen och kylskåpet, men jag behöver inte mer! Det är så underbart att bara tänka träning hela dagen! Att inte behöva bry sig om något annat. I och för sig, jag måste handla idag, det är jobbigt. Men det är nog det jobbigaste på hela veckan...så jag får stå ut helt enkelt... Jag har det så jäkla bra! Nu har jag ju bara varit ensam i 48 timmar, kanske blir det lite ensamt om ett par dagar, men vad vet jag, jag kanske inte känner av ensamheten ens. Träningen fungerar verkligen optimalt! Det bara flyter på, precis som jag vill. Hjärtat slår fortfarande som hos ett barn, efter sjukdomen, men det är bra. Det behöver jag för att bli en bättre skidåkare. Hoppas det kommer fortsätta slå på höga pulsslag resten av veckan, brukar annars ha en tendens att ha lite lägre puls när jag tränar själv, men än så länge så är det riktigt bra! Om det beror på sjukdomen eller något annat, det vet jag inte, men det lär visa sig! Fan...jag har det bra alltså!

I fjällen

Hej från Bruks! Befinner mig sen igår i den stuga som jag kommit att tycka lite för mycket om. Speciellt nu när den är nästan helt klar, otroligt fin! 
 
Igår hade jag vila men det blev ett skyttepass i Ramundberget. Receptionen var stängd så kom inte åt någon skjutmatta utan fick skjuta bara stå. För typ en månad sen körde jag nån övning, 100 skott stå. Då hade jag 84 träff i blåsiga Östersund. Igår slog jag till med 94 träff. Fick skjuta nästan 60 skott innan första bommen kom, sen började koncentrationen svaja. Förstår mer och mer vad som är syftet med den övningen, att hålla koncentrationen hela passet. Det var absolut inte sista gången jag körde den övningen, men kanske att jag frivilligt planerar in den nästa gång... Blir att skjuta precision i eftermiddag istället. 
 
Idag en lugnare dag träningsmässigt, imorgon blir det första intervallpasset efter förkylningen! Längtar!! På förmiddagen blev det 2 timmar löpning, sprang skoterleden upp mot fjället. Vet inte riktigt vart jag sprang, har inte jättebra lokalsinne så det var tur att det fanns en grusväg som jag visste ledde hemåt som jag sprang över med jämna mellanrum. Tog den på hemvägen, gick ganska fort men tog en extrasväng nere på elljusspåret så det blev 2 hela timmar. I eftermiddag blir det 2 timmar klassiskt efter skyttet. 

1 skäl - Lena Philipsson

Jag vet, att jag borde dra mig ur
Jag ser, alltför många tecken
hur du slutat älska mig
Jag borde lärt mig veta bättre
Ändå, är jag förhållandevis tyst
Ändå, står jag här och vill bli kysst
i all min ödmjukhet
Kan ingen stoppa mig?
 
Ge mig ett skäl att stanna
så stannar jag kvar
Jag har svalt all den stolthet
som jag hade kvar
Ge mig ett skäl att stanna
så stannar jag kvar
Ett skäl att stanna
så stannar jag kvar

Jag har förlorat
men önskar ändå
Att du gav mig en orsak
som jag kan förstå
Ge mig ett skäl att stanna
så stannar jag kvar
Ett skäl att stanna
så stannar jag kvar

Ni kan tycka vad ni vill om mig
Ni kan fördöma och förskjuta mig
Min enda önskan och förhoppning är att
allting kommer ordna sig