LidingöTjejlopp

Sov till 10 i morse igen. Otroligt skönt! Två frukostar och två avsnitt Hart of Dixie senare sprang mamma och jag från vårt boende på Lidingö ner till Grönsta gärde. Leran som täckte gärdet var inte att leka med. Värmde upp nästan en timme och jag kände mig hyfsat pigg. 13.30 gick starten. Jag hade bestämt att bara ta det som ett bra träningspass. Hur bra träningspass det blev, vet jag inte riktigt. Min pulsklocka funkar inte alls, tror det är slut i batteri på sändaren och det är ju inte så mycket att göra åt. Har i alla fall lånat pappas klocka till Italien nu, det är alltid bra att ha koll på pulsen när man är på höjd!!! 
 
I alla fall. Jag skulle ta det lugnt. Jag tyckte att jag tog det lugnt, ändå var jag långt fram när första backen började. Och det gick lätt uppför den! Så jag fick en himla bra start. Sedan är ju meningen att man ska hålla farten i 10 kilometer och inte 1. Vilket jag inte riktigt klarade. Jag är ingen löpare, jag har dålig teknik och dålig ekonomi. Jag är bra på att släppa på utför, men det är väl det enda. 
 
Men jag gjorde mitt bästa. Och fram till 6 kilometer hade jag ingenting att klaga på egentligen. Var lite seg uppför Abborrbacken, men vem är inte det liksom? Den är som väldigt seg!! Men vid 6 kilometer började jag känna av mitt knä (som sjukgymnasterna i detta hus igår konstaterade att jag hade symptom på löparknä). Och mellan 6 kilometer och 7 kilometer upplevde jag både det ena och det andra jobbiga under löptävling: spydde nästan, fick håll, ont i knäet och astma. Jag tappade en del fart och var orolig att jag inte skulle klara min egen rekordtid. 5minuterstempot hade jag tappat redan innan Abborrbacken efter 5km så någon medalj var det inte tal om. Men med 2 kilometer kvar så kände jag att nu är jag snart i mål! Det var en del tuffa backar på slutet men jag kände ändå att under 55 minuter var inom räckhåll! Sista kilometern gick riktigt fort och jag kom i mål på 55.40, 43 sekunder bättre än min rekordtid från 2009. Dock hade jag en rejäl avslutning då! Var faktiskt jäkligt bra tränad hösten 09!! Mitt lopp 2010 var precis efter körtelfebern så då hade jag en bra första 5:a men en desto sämre andra 5:a, samma idag! Riktigt bra första 5 och tappade rejält andra 5. Antaligen beror det på att jag inte kört A3 på nästan två veckor och att jag varit sjuk. Ändå nöjd med att ha slagit min tid! Nöjd med loppet. Nöjd med att jag slog mamma! Nöjd tjej!
 
Dock är jag så jäkla sliten nu! Ont överallt nedanför naveln, typ. I alla fall höfter, lår, knän och vader. Kan knappt gå i trappor. Vill mest ligga i sängen! Och det är väl i stort sett det jag har gjort sedan jag kom hem. Stretchat, duschat, ätit. Legat i sängen. Packat skidfodral. Legat i sängen! Druckit vatten - liggandes i sängen! Får alltid huvudvärk efter att ha tagit ut mig under sommarhalvåret. Vätskebrist. Borde resa mig och ta fram matteböckerna men mina höfter säger nej. Och som den goda idrottskvinnan jag är så lyssnar jag på min kropp! HA! Det argumentet tog! Nöjd med det. Nöjd tjej i sängen!!!
 
Imorgon är det uppstigning 04.00. Tidigt i säng ikväll, haha, ligger ju redan i sängen..... Taxi till Arlanda, incheckning och flyg via Köpenhamn till Venedig. Eftersom jag kommer spendera 55 minuter på Kastrup - kan jag då skriva in Danmark på min lista med länder jag varit i? Jag har åkt buss genom Danmark, men det räknar jag inte. Jo, jag tror jag kan det! Efter imorgon kommer jag ha varit i Danmark alltså! 
 
Imorgon börjar äventyret! I'm SO excited!!!

Cykelvägar

Tog sovmorgon i morse. Sov tills jag vaknade, och då var klockan 10. Hade säkert kunna sova lite till, men det var dags att ut och träna! Har rullskidat på cykelbanor mellan centrum och Elfvik här på Lidingö. Åkte fel ett par gånger men hittade ungefär dit jag skulle och framförallt: hem igen! Missade tydligen den finaste biten, tyvärr då. Det är underbart att åka på cykelvägar, är inte allt för bortskämd med det från Mora och Torsby, men blir mycket cykelvägar i Östersund i alla fall, skönt! Dock så märks det att hösten kommit även till Stockholm, det var barr och löv nästan överallt, så lite bakhalt hade jag på vissa ställen, haha. 
 
Känns bra i kroppen i alla fall, även fast hostan och snuvan inte riktigt vill släppa. Men jag är pigg och jag ska springa imorgon! Jag tar det som ett bra träningspass bara. Jag borde vara så pass bra tränad att jag springer på rekordtid ändå. Medaljtiden på 50 minuter blir svårt att slå, men man vet aldrig! 
 
Sen har jag kommit på en sak jag glömt: min myströja! Har två underbart mysiga Craft-tröjor, en från IFK Mora SK och en från Mora Biathlon. Den ena var inte tvättad och då är det lite ofräscht att gå runt i den i två veckor till och den andra hängde på tork. Glömsk som jag är så glömde jag skriva upp den på "tvätt att ta med"-listan och glömde den. Det känns riktigt jobbigt faktiskt, man kan ju inte åka på träningsläger utan myströja!! Vet inte riktigt hur jag ska lösa det här...antingen låna en myströja av någon familjemedlem eller köpa en ny. Kan inte åka på träningsläger utan myströja ju!!!
 
Annars så ser allting bra ut inför resan! Jag har en gps med italienska kartor, dock funkar inte batteriet så det vill sig att hyrbilen har ett fungerande cigarettuttag! (Varför heter det cigarettuttag?) Jag har fyllt på kontokortet med pengar. 
 
En sak bara: har ingen aning om hur internetmöjligheterna är. Så antagligen kommer det vara en dryg veckas bloggtorka. Tyvärr alltså. Kanske laddar upp med lite hejpucko-inlägg eller nåt om jag har tid. Det är ju alltid trevligt, hahaha. 

Stockholm

Blev riktigt tidig uppstigning imorse. 05.30 ringde klockan, jag var hyfsat trött! Packade det sista, blev ryggsäck och inget vapenfodral, och lyckades trycka ner ryggsäcken i stora väskan. Bra jobb! Körde ut till flygplatsen på Frösön och checkade in. Åt frukost innan boarding eftersom jag var ute i så god tid. Fick sedan veta att frukost ingick på alla morgonflygningar. Heja! 
 
Pluggade på flyget som gick otroligt fort. Vi fick lov att sightseeinga runt Arlanda innan vi fick parkera, haha. Allting gick så himla smidigt med att få tillbaka packningen och geväret, försökte ta flygbussen in till stan men fattade inte vilken buss jag skulle åka så tog Arlanda express istället... Pluggade lite till på centralen innan jag träffade Bissan för en catch-up-fika. Otroligt trevligt! Det är konstigt att inte ha pluggkvällar med brudligan från NV08S längre. Men alltid lika trevligt att skvallra om gemensamma vänner!
 
Sedan har jag spenderat resten av dagen på Bosön med mina sponsorer Vicicom. Trevligt.
 
Men nu börjar jag bli riktigt trött. Befinner mig nu hos våra vänner på Lidingö där vi ska bo under helgen. Lite ångest för milen på söndag. Blev så jäkla stum när jag gick uppför trapporna på Bosön idag. Alltså så stum att jag trodde jag redan hade sprungit milen. På 35 minuter dessutom. Så stum i låren. Så nej, det känns inte som jag är i någon bra form. Känns inte som jag kommer springa under 50. Men som sagt, ju fortare man springer, desto fortare går det över! Det ska bli otroligt roligt i alla fall, njuter ändå lite av smärtan. Men behöver ju inte va mer smärta än nödvändigt...
 
Mer och mer taggad på Italien på måndag! Kommer bli ett otroligt äventyr! Längtar obeskrivligt!