Nu är jag redo!

NU är jag redo för det nya träningsåret att dra igång. Och det är jag efter dagens cykelpremiär. Känner mig fortfarande relativt otränad så orkade bara runt Brunfloviken idag, men det är okej. Summerar en ganska bra vecka för att vara period 13. Och nu har jag sprungit, klassat, skejtat, biffat, skjutit och cyklat igång träningsåret. Nu kan jag dra igång vecka 18 med en normal (ganska lätt) träningsvecka. 
 
Och äntligen ska jag få summera säsongen 2016-2017! Alltid lika spännande! Nu vet jag i och för sig de flesta siffror som jag kommer printa in i mitt excel-ark Årssammanställning men är ändå spännande att se de EXAKTA sifforna. Då återstår bara om jag ska skjuta något idag eller om jag kan skriva in alla skytte-siffror också...
 
På tal om att skriva så skrev jag i stort sett klart uppsatsen igår. Kom på idag när jag var ute och cyklade att jag glömt en grej jag tänkt skriva. Så ska skriva in det och sedan korrekturläsa och skicka till min handledare. Så får vi se hur mycket jag har kvar att skriva efter det... Det är så typiskt mig, att när jag väl ger mig fan på att göra något, då gör jag det! Räknade ut att jag skrivit uppsats i 7 timmar igår. Har nog aldrig pluggat så mycket på en och samma dag. Det skulle vara om man hade en 8 timmars skoldag på gymnasiet i så fall. Rätt imponerad av den diciplinen jag visade igår faktiskt. Däremot kanske jag inte kan påstå att jag är imponerad över det jag presterat på uppsatsen. Hade önskat att jag kunde skrivit lite bättre. Men jag har faktiskt gjort precis det bästa jag kunnat. Nu återstår det att se om det är tillräckligt bra. Jag tror att jag kommer vara nöjd bara jag får E, men samtidigt vet jag att det krävs minst C för att komma in på masterprogrammet i Trondheim. Vet dock inte om jag vill läsa en master i Trondheim. Och vet inte riktigt hur jag ska kunna göra uppsatsen bättre än vad den är just nu. Det är bara att hoppas på att jag har för höga krav och att det redan är bra. Eller att det kan bli bra efter lite kommentarer från min handledare. Det känns i alla fall väldigt bra att jag klarat min deadline och att jag kan åka till Trondheim nästa vecka med gott samvete. Nu ska jag skriva dit det sista stycket som jag glömde skriva igår!

Pluggdag

Igår fick jag en försmak av träningssäsongen. Det kändes lite annorlunda. Det är ändå ett tag sen jag körde träna-äta-sova-livet. Men igår blev det dubbla pass, mangosmoothie efter första passet och en riktig chill-fredagskväll med en film. Typiskt träningssäsong för mig! Och det kändes riktigt bra! Jag är redo för träningssäsongen nu! Jag vill starta träningssäsongen! Jag vill leva träna-äta-sova-livet!


Igår körde jag styrka på förmiddagen. Hittade en riktigt bra övning för mina knän, som föll in på ett obekvämt sätt när jag testade carbon-pjäxorna. Måste bli starkare så knäna inte faller in så jag får ett bra tryck hela vägen. Känns som att mina carbonpjäxor kommer göra mig till en bättre skidåkare. Låter sjukt men så känns det. Mina knän har jag i och för sig försökt få ordning på sen jag gick på gymnasiet, får se om jag lyckas i år eller om jag kommer bli hårdhudad där carbonskaftet trycker mot smalbenet. 

På eftermiddagen blev det ett lugnt klassiskt pass. Samma känsla som i förrgår, jag är lite trött. Fattar desto mindre hur jag kunde springa fort i torsdags kväll. Men men. 

Passar därför utmärkt med vilodag idag! Det kommer bli en renodlad plugg- och tvätt-dag. Har kanske tre maskiner som jag ska tvätta (började redan igår kväll) och där emellan är det stenhårt uppsatsskrivande som gäller! Om jag blir helt slut så är det okej att åka och handla. Annars ska jag skriva tills uppsatsen i stort sett är klar! Förhoppningsvis i tid till att laga middag ikväll...hehe. Ska lägga bort mobilen och bara foka uppsats. 

...när jag tagit mig ur sängen det vill säga... God morgon!

Skytteträning 2017

De senaste åren har jag alltid haft en glasklar plan på hur jag vill genomföra min skytteträning. Basisskytte och precision maj-juni, börja komba i juli. Sakta trappa upp intensitet inför rull-SM, sedan tillbaka till basis i september och trappa upp igen inför säsongsstarten. 
 
I år tänker jag helt annorlunda. Dels för att jag anser att jag har en otroligt bra bas redan men behöver jobba betydligt mer med högintensiv kombträning än förra året. Jag vill också komma igång tidigare med komb och snabbskytte då planen är att vara med på Blink i slutet av juli. Vet att när det var Blink förra året (och jag satt i soffan och kollade) så tänkte jag att jag är verkligen inte redo för det skytte som krävs där. I år vill jag vara det! 
 
En annan anledning till att jag inte riktigt kunnat planera min skytteträning (medan den fysiska träningen har varit planerad i flera veckor!) är att jag ska få ny stock. Och jag vet inte exakt när jag får den. Och jag känner att det är inte jättestor idé att börja med grundträning med min gamla stock, även om den nya kommer se nästan exakt likadan ut (men förhoppningsvis 200g lättare). Jag är faktiskt sugen att starta skytteträningen 2017 som jag avslutade den 2016. Men jag vet inte om jag ska det... Jag vet inte om jag ska börja komba redan i maj (!?). Det känns himla konstigt faktiskt. Nej, det skippar jag. Däremot kommer jag redan nu börja jobba med hastighet. För det kommer inte vara någon skillnad på den gamla och den nya stocken. Och så finns det annan grundträning jag kan göra som inte heller påverkas av vilken stock jag skjuter med. Avfyrings- och efterriktningsövningar bland annat. Och så kommer jag såklart köra precision med jämna mellanrum, som vanligt. Men blir nog inte lika mycket precision i år som förra året. Det är något som jag har nått en bra nivå på, som jag inte behöver höja utan bara upprätthålla på ett bra sätt. 
 
I år ska jag jobba på att förbättra mina svagheter och upprätthålla mina styrkor i skyttet. Det är ju en väldigt bra plan om jag får säga det själv! Se där, jag visste väl att det skulle lösa sig bara jag fick skriva av mig lite. Som vanligt när det gäller mina bekymmer. De är alltid hälften så stora efter ett blogginlägg.
 
Sickan har en plan!