Analysera

Helgen blev inte alls vad jag hade hoppats på. Mina ben strejkar totalt och pumpar bara mjölksyra. Jag kan inte åka som jag vill med totalstumma ben och det går på tok för långsamt. Inte roligt någonstans.
 
Liggskyttet har inte heller stämt fullt ut, har dock slarvat en del, både igår och idag. Egentligen därför jag bommat. Därför jag skjutit 2:or i alla fall. En bom i andra ligg idag vet jag inte varför den kom. 
 
Men stående skyttet har varit toppen. Jag tror att om jag inte dragit ut ett skott i stå så hade jag haft 100% idag. Jag klickade ett skott (en träff) men bommade extraskottet. Jag får skylla mig själv som inte repeterar ordentligt, men lite synd. Skönt ändå att skyttet inte falerar när det blir skarpt läge, som det så många gånger gjort förut. DEt känns annorlunda nu. Det känns riktigt bra.
 
Men den fysiska biten måste jag komma fram till vad som är fel. Är det något i träningen som behöver ändras? Är det något annat som spelar in? Det mentala? Det tekniska? Något annat?  
 
Jag får ta tillfället i akt att analysera vad jag har gjort under sommaren och vad jag ska göra under hösten. För jag vill verkligen inte åka såhär dåligt. Jag tror att jag kan bättre. Jag hoppas det. 

Imorgon smäller det!

Befinner mig nu i Torsby. Har kört upptakt på stadion efter lunch. Jag hade väldigt hög puls direkt jag startade klockan och den rusade vad jag än gjorde, kändes det som. Benskate 200m = 149. Reste mig efter att ha satt på rullskidorna = 127. Första uppförsbacken = 160. Vet inte om det beror på att jag är helt utvilad eller väldigt nervös. Antar att det visar sig imorgon. 

Förutom pulsen så kändes kroppen ganska bra. Inte sådär tipp-topp, men ganska bra. Svårt att känna efter när man får åka och "bromsa" för att hålla rätt pulszon. Men då kändes det bra. Jag körde min vanliga upptakt, ett varv i A2-intensitet och 3x1min tävlingsfart. Svårt att hålla A2-puls, fick bromsa. Så det kändes bra. Dragen i tävlingsfart kändes också bra, fram till 50 sekunder. Då kändes det som jag drog på mig världens mjölksyra. På fyrans växel! Ganska konstigt, brukar inte bli stum på fyran. Är ganska säker att jag passerade gränsen till röda zonen i samband med att det kändes som jag drog på mig mjölksyra. Inte helt nöjd med hur kroppen svarade idag, men det är bra mycket bättre än i början på veckan i alla fall!!

Det blåste en hel del idag så det var inte lätt på skjutvallen. Tyckte ändå att skyttet kändes stabilt och att det var mer vinden än jag som var orsak till bommarna. Känner mig ganska nöjd med skjutraden 1110. Som vanligt skjuter jag bättre i stå än i ligg, trots att det egentligen är svårare att skjuta stå när det blåser. Känner mig trygg med skyttet och hoppas verkligen att jag vågar lita på mig själv imorgon och inte krånglar till det bara för att det är tävling. Det ska blåsa mindre imorgon också så slipper man den svårigheten i alla fall. 

Längtar ännu mer till imorgon. Då gäller det. En riktig tävling. Det var längesen nu. Ska bli otroligt spännande och roligt! Jag ska försöka HA ROLIGT. För det här är ju det bästa jag vet!

Sista passet

Sista träningspasset innan jag drar till Torsby är avklarat. Tänkte säga att alla förberedelser är klara, men har ju upptakten kvar. Den är en väl så viktig del i förberedelserna. Jag längtar verkligen till helgen!!
 
Dagens träningspass gick allt annat än bra. En riktigt seg klassisk tur i morse följt av lite rörlighet och stabilitetsträning i vårt lilla gym hemma. Eller ja, kände mig väl ganska stabil när jag körde mage/rygg, alltid något! Och det gick bättre andra halvan än första halvan av klassisk-turen. Högläge på benen idag igen. Vet inte om det hjälper men det är värt ett försök. 
 
Har haft ett blåmärke på nyckelbenet som gör väldigt ont när jag kommer åt där. Nu vet jag vad det beror på! I morse när jag torrtränade så slog bakkappan i på exakt det stället där jag har ont. Så det kommer antagligen därifrån. Om jag skavt för att jag skjutit för mycket eller om jag slagit i hårt när jag gått i eller ur ställning vet jag inte. Troligtvis det sista. Ibland slinter man liksom. 
 
Annars har jag inte så mycket att säga. Förutom kanske att jag är sjuuuukt sugen att baka. Både bröd och bakverk. Och sjuuuukt sugen på chips. Fattar inte hur jag klarar hela vintern utan bakverk och chips. Nu klarar jag knappt två veckor...
 
Dessa ska jag baka nästa vecka! MUMS!!! <3 (Recept från Bambi, klicka på bilden för att komma till det.)