>2011 går mot sitt slut

Känns helt sjukt! Har gått såå fort! Åren bara rusar förbi, men som vår käre L säger: "Det är inte tiden som går fort, det är livet!"
Så sant, stämmer in bra såhär på nyårsafton.

Har reggat lite idag följt av lätt mage/rygg. Totalt 27 minuters träning, känns bra. Sen var jag iväg till Hemus och hejade på Morapinglan-åkare. Var lite sugen att tävla faktiskt. Det är nog ett bra tecken. Fick med mig en god vän i min fina Luss hem och vi har umgåtts, kollat på Touren och fönstershoppat eftersom allt tydligen stängde 15 idag...

Kvällen spenderas med familjen, fläskfilén och Pommacen. Och Grevinnan och Betjänten förstås. Och säkerligen någon film som Danne väljer. Ska försöka hålla mig vaken till tolv, men kan hända att jag somnar för att sedan vakna fem i och somna om fem över... Haha, typiskt skidåkare.


Bild från Lima SKG's hemsida.

>Roligare

"Det blir mycket roligare när man är nöjd" - sa en smart lagkamrat till mig på Vasastafetten för något år sedan. Och det stämmer såå väl!

Idag är jag nöjd! Det var mycket roligare. Jag hade en ärlig chans.

Jag tog chansen i ligg, jag sköt 10 träff!! Jag ledde efter första och andra skyttet, blev omåkt på tredje varvet och första stående skyttet var en skytteduell mellan mig och fröken Ingela. Bra mental träning!!
Jag kanske inte tog chansen i stå, jag sköt 2-2. Det var väldigt skakigt i första. Men fick ändå med mig tre träff och två som var ganska nära. Bra för att vara skakigt. Kunde blivit 4 bom. Nej då, men skakigt var det.
Andra stående var mer stabilt. Dock en skitbom och en kant ut. Trodde verkligen det var en träff, men icke. Synd.

Åkningen kändes bra! Fyra varv av fem var riktigt bra, fjärde varvet var tungt. Låg ca 15-25 sekunder bakom Ingela då och hann tänka: "Tänk om jag måste köra spurtvarv mot henne, hur ska jag orka det?!" Jag behövde inte köra spurtvarv mot henne, tur eller otur? Who knows....

Redan taggad på Boden om 8 dagar!!!

>Bortförklaring

Jag som hatar bortförklaringar måste bortförklara mig idag. Okej om jag skjuter 3 eller 4, det händer faktiskt. Men en 5:a i stå händer inte.
Jag tappade linsen på skjutögat på andra varvet. Stannade och försökte sätta tillbaka den, men den landade i snön och jag orkade inte ens leta efter den.
Jag är glad att jag sköt på rätt tavla i alla fall!
-5,0 är väldigt starkt. Jag ser i stort sett ingenting utan glasögon/linser. Jag höll knappt på att bli godkänd för körkort för att jag inte såg den största bokstaven med höger öga. Och nu skulle jag alltså skjuta stå utan lins.
Jävligt rolig tävling!!!!
Not.

Jag känner mig ganska likgiltig för resultatet, jag lägger denna tävling bakom mig. Vi svängde förbi Synoptik på vägen hem och nu har jag fått två linser av den sorten jag använt i 2-3 år innan i somras när det hade kommit en ny lins som skulle va bättre. Den va bättre, ända tills det blev minusgrader. Tappat högerlinsen två gånger på två veckor nu. Nej tack, jag vill ha de gamla linserna som funkar alltid (förutom när jag sover med dem, men då kan man ju bara göra rent dem lite. När man tappar en lins under en tävling kan man inte göra så mycket.)

Jag känner mig frustrerad över att jag inte ens fick chansen. Jag har taggat för det här ståskyttet så länge nu, jag ville verkligen skjuta stå på tävling! Och så får jag inte ens en ärlig chans! Så jävla besviken över det! Annars är jag rätt likgiltig, det fanns liksom inget jag kunde göra...

Jag känner mig otroligt revanschsugen inför masstarten imorgon!! Då ska jag visa vad jag kan med fungerande linser!!

Benen var tunga och liggskyttet fungerade inte heller. Men där har jag ingen bortförklaring, jag sköt dåligt helt enkelt. Hade bra skidor och åkte rätt bra på platten, men uppför var jag såå tung i benen. Tur att det inte är några backar på banan imorgon. Bara att kötta järnet på trean och skjuta så bra som jag vet att jag kan!!

REVANSCH!!