Födelsedagen

Jag har haft en helt perfekt födelsedag! Började med en skidtur i Grönklitt med en kär vän. Det var helt magiskt skidföre, lite moln idag men fortfarande mest sol och den värmde rejält. Men spåren var helt perfekta och vi åkte mysigaste rundan efter, Kallbolsrundan tror jag den hette. Aldrig åkt där förut men det är min nya favoritrunda, alla kategorier! Där kommer jag åka alla mina pass i Grönklitt framöver (om den är pistad, den är tyvärr inte alltid det, därför jag inte åkt där tidigare). En pistmaskinsbredd som ringlade sig fram över vita myrar med perfekt skare, drömmen, verkligen!! Tiden och kilometrarna bara flög förbi medan vi pratade om allt mellan himmel och jord. Efteråt blev det en våffla i deras stuga, sjukt gott! 

Sen hem till min önskade lunch: fisksoppa med varm baguette, sjukt gott! Och sen chillade jag på eftermiddagen innan jag lagade min födelsedagsmiddag. 

Förrätt:
(null)
Godaste skagen-röran jag nånsin gjort (och kanske ätit!) på godaste brödet, rostbröd levain surdeg. 

Huvudrätt:
(null)
Älg-entrecote med krossad potatis i ugn med parmesan och dragonkräm. Också sjukt gott!! 

Efterrätt:
(null)
Första gången jag gör fondant (i fondant-formarna jag fick i födelsedagspresent för ett år sen) och den blir perfekt! Naturbegåvning? Nybörjartur? Okej, det var två som blev perfekt, en som blev bra och en som blev misslyckad. Men sjuuuuukt nöjd! Sjukt gott, kolafondant är det! 

Konstaterade också hur längesen det är jag firade min födelsedag med familjen. Firade med pappa på tävling 2012... Och tror jag firade med familjen 2010. Det var tävling i Lima då men tror vi bodde hemma. Annars är det 10 år sen jag firade min födelsedag med familjen! Ända tillbaka till jag fyllde 16! 

Känner mig som tur var inte så gammal som jag trodde för ett tag sen. Känner inte att jag är 26. Det är jag ju. Men tänker inte så mycket på det. Då går det bra. Och tänker: det är bättre att fylla år än att inte göra det. Alternativet till att bli äldre är så mycket värre. 

Gesunda

Dagens skidtur blev på ett nytt ställe, nämligen Gesunda. Brorsan jobbar i liften där så när vi skjutsade han dit imorse passade mamma och jag på att ta vår skidtur där. Inte helt säker på att jag aldrig åkt där förut, i första slingriga nedförsbacken kände jag att jag nog hade åkt där förut, typ på en skidträning för 15 år sen. Oklart. Men det var ett väldigt mysigt spår, ett uppkört spår som slingrade sig fram genom skogen. Vädret är fortsatt helt magiskt!

Kom att tänka på förra påsken, jag mindes hur jag sa till farmor: "förra året regnade det hela påsken, i år har det varit mulet hela påsken, nästa påsk måste det bli sol hela påsken!" Tänk att det blev så!
(null)

Färger

Igår kände jag av halsen. Å ena sidan tyckte jag verkligen inte att jag förtjänade en förkylning, jag tyckte att jag gjort allt rätt (ibland känner jag att jag slarvar med olika saker och då straffas jag ibland med förkylningar)... å andra sidan så hade det kunnat förklara den trötthetskänslan jag hade, senast på tisdagens löppass. Men jag kände också att det konstiga jag kände i halsen kunde bero på gårdagens sovtimmar. För jag var varken öm eller svullen i halsen. Men det gjorde ont. Men jag hade rätt. Efter att ha sovit nästan 11 timmar i natt, alltså mer än dubbelt så mycket som natten innan, då sov jag dock första två timmarna på tåget...tåget var ju enda anledningen till de få sovtimmarna natten till onsdag. Somnade i tid men klev upp 06.45. I morse klev jag upp strax före 10. Då var jag frisk som en nötkärna. Låg morgonpuls och inte alls ont i halsen. (Nej, jag orkade inte ta morgonpulsen kl 06.45 i onsdags...) 

Så imorse blev det en skidtur. Pappa tipsade igår om att jag kunde åka på sjön och det kändes väldigt lockande. Lagom belastning liksom, inga backar. Så jag åkte ner dit. Det var blå himmel, strålande sol, vit sjö så långt ögat kunde nå. Helt magiskt! Min telefon dog dock när jag skulle göra en instastory så kunde inte föreviga dagen. Och glömde solskydd så min näsa är röd nu. 

Skulle ju egentligen ha tävlat i Vansbro idag men det blev inställt pga för få anmälda. Jättetråkigt! Det var ju anledningen till att jag gick upp så tidigt igår och åkte hem. Så att jag skulle hinna träna ett pass igår inför dagens tävling. Fick veta när jag satt på tåget igår att det var inställt. Typiskt. Men men. Jag är glad att jag inte är förkyld i alla fall för OJ va underbar påsk-skidåkningen är! Ser fram emot många fler dagar som idag på många andra ställen som kommer bjuda på underbar skidåkning!