Självklart (eller inte)

Jag är fortfarande osäker på min framtid. Jag trodde att jag hade bestämt mig men velar ändå. 

Mest för att alla jag pratar med verkar tycka att jag inte borde satsa vidare. Som om alla har gett upp att jag någonsin kommer lyckas som skidskytt. Det är ingen som sagt det rätt ut, men är inte det underförstått när alla tycker att jag borde söka det här jobbet?

Jag blir så ledsen och besviken över det. För jag har verkligen inte gett upp hoppet om att jag kommer lyckas som skidskytt. 

Och det är smärtsamt när folk blir förvånade när jag säger att jag ska fortsätta satsa. Som om det är mer naturligt att jag lägger av. För mig är att lägga av inte ens ett alternativ. Det är jag som blir förvånad när folk frågar om jag ska fortsätta satsa. Självklart ska jag det!

Men jag hade önskat att någon mer stod på min sida. Att fler trodde på mig. 

Jag inser att för varje år jag inte når mina mål så minskar sannolikheten för att jag ska göra det i längden. Och jag förstår varför folk tvivlar på min förmåga. Det gör jag också, ibland. 

Men jag hatar att höra folk säga att självklart ska jag ta det här jobbet om jag får det. 

Det är verkligen inte självklart för mig. Att jag ska fortsätta satsa är självklart för mig. 

Långt kvar av vintern

Det fortsätter att ösa ner snö. Jag älskar det! Jag ser fram emot att åka massa skidor hela april och gärna en bit in i maj också. Ska pumpa in träningstimmar på snö så länge det bara går! Hoppas det håller sig så bra att de preparerar spåren länge, har många spår uppe i marka som jag än inte hunnit åka, som jag hoppas kunna åka i april. Och tänk vad fantastiskt att kunna starta det nya träningsåret 1 maj med skidåkning! Mycket talar för det nu och jag verkligen älskar det! 

I snöovädret i morse körde jag hurtighetskomb. Äntligen börjar kroppen kännas pigg igen. Inte någon fantastisk känsla, men absolut ett steg i rätt riktning jämfört med förra veckan. 

Och jämfört med igår så sköt jag dåligt i stå men väldigt bra i ligg. Tvärt emot igår alltså. Men ståskyttet var egentligen bara ojämnt, inte dåligt. Egentligen. 85% träff totalt. Godkänt. 

Känns overkligt att jag åker till Hede i övermorgon. På SM. Årets avslutande SM. Vet inte varför. Kanske för att det känns så långt kvar av vintern. Kanske för att jag är frisk för första gången på tre år (peppar, peppar, för två år sen vaknade jag samma morgon jag skulle åka på SM med ont i halsen). Kanske för att jag inte tränat inför SM...skjutit inför SM, jovisst, men annars vilat inför SM. Nej, det känns overkligt. Men det känns också väldigt bra när jag tänker på det. Längtar verkligen till Hede och allt som har med SM att göra. Ja, see you soon, SM i Hede!

Mamma på besök

I helgen har jag haft besök av mamma. Det har varit så mysigt och gett mig så mycket energi. 

Insåg också idag att jag inte öppnat datorn under hela den tiden hon var här. Nu har jag ju det mesta i telefonen då, men ändå. 

Det har blivit härliga skidturer, god mat, både hemmalagad och ute på byen. Och massa samtal om allt mellan himmel och jord. Vi såg även It’s complicated, sjukt bra film! Även om den var bättre de tre första gångerna jag såg den. Tror faktiskt det kan ha varit sista gången jag såg den nu. Jag är ju verkligen en sån som kan se/läsa saker om och om igen. Ibland är det alltid lika bra (Vänner, Harry Potter, Sex and the City) men ibland blir det sämre, efter två eller tre eller fyra gånger... Vi har verkligen fått uppleva Trøndervær också, på dagens pass så startade vi i sol och avslutade i snöstorm. Typiskt Trøndervær!!

(null)
Funderar om jag borde ha kombat eller om det faktiskt blåste för mycket? (Blåste mer idag när jag faktiskt sköt...)
(null)
Kari Traa-maffian!
(null)
Ännu godare än det ser ut!