Form, men inte överskott

Mitt pass i morse var lite omvänt. Jag började med väldigt bra känsla i spåret men dåligt skytte och avslutade med tunga ben men 20 träff på de sista fyra serierna. Jag tänkte säga att det var längesen jag sköt fyra nollor, men så kom jag på att det var igår, haha. Men det har väl inte gått lika bra på intervaller på slutet, så därför var det rent ut sagt UNDERBART att få skjuta fyra nollor idag. Jag behövde verkligen det, känner jag.
 
Jag trodde inte att det skulle gå så bra idag, som det kändes när jag startade passet. Alltså, mitt första drag idag var helt underbart att köra. Jag öppnade kontrollerat och åkte stort med bra teknik, men jag kände verkligen hur fort det gick. Det var sån kraft i min skidåkning. 
 
Jag körde inget uppvärmningsdrag idag, eftersom jag bara skulle köra I3 och hade hyfsat hög puls på uppvärmningen ändå (den kändes också väldigt bra). Och när jag inte kör uppvärmingsintervall så brukar jag ha lite lägre puls på första intervallen, men idag tog jag mig ända upp i I4-puls redan på första draget. 
 
Och det visade sig att jag skulle få betala för det. Jag körde lite tillsammans med F, som var riktigt stark idag (som vanligt) och jag tror jag blev lite knäckt av det, när det kändes så bra för mig, men hon gick ändå fortare. Så det blev tufft att försöka gå med henne och då blev det ett tungt pass för mig på de tre avslutande intervallerna. Det var framförallt på tvåan som det blev tungt, på trean var jag ändå stark, även om jag gick så fort att jag klockade in lite tid i I4 på alla intervaller, mest på treans växel och över krön tror jag. Det positiva var att även fast det kändes extremt mycket tyngre på de tre sista intervallerna så gick det inte så mycket långsammare, ca 10-15 sekunder bara på varv 2 och 4, tredje draget gick lika fort som det första. 
 
Skyttet var bra, egentligen. Jag hade två riktiga "Granåsen-kantare" i andra ligg, men annars var det bara ett skott i första ligg och första stå som smet ut. Så 90% träff idag, men mentalt 95%, då jag mentalt brukar räkna "Granåsen-kantare" som träff, haha. Det var så nära att om jag hade gjort som i förrgår och inte skruvat tillbaka till noll när jag gjorde vapenvård igår så hade jag skjutit fullt där. För jag har nämligen legat lågt på de senaste passen. Tre knäpp upp senast på Granåsen, det som jag glömde skruva tillbaka till gårdagens skyttepass (i och för sig på Saupstad, men brukar inte skilja något mellan de skjutvallarna). Det märkte jag igår när jag gjorde vapenvård, så då skruvade jag tillbaka till noll. Var lite låg idag också...konstaterade jag efter en kant in låg på ståskyttet...och då skulle jag ha skruvat tre upp, men jag skruvade bara två och därför hade jag två låga kant ut i andra ligg. Då skruvade jag två till och sköt i stort sett en perfekt nästa liggserie. 
 
Från dagens pass tar jag verkligen med mig känslan på första intervallen och känslan i skyttet, speciellt sista fyra serierna. Men känslan är: formen finns där, men inte överskottet. Vilken tur då att min träningsplan säger att jag ska samla massor med överskott mot kommande tävlingar nu, med få och korta pass, alla högkvalitativa.