Daglig rapportering

Jag hade ställt in mig på att dagens pass på fjället skulle bli upp mot 3 timmar när jag igår fick mejl från coachen som sa att om jag fortfarande kände mig trött inte skulle köra mer än 1,30-2,0. 
 
Jag tycker det är fantastiskt bra att dagligen skicka pulsfiler till coachen, så han alltid har koll på hur det går och hur jag känner mig. Och att det är jätteskönt att kunna planera om utifrån dagsform. Det är en del av min träningsfilosofi, att våga ta det lugnt när kroppen säger till. Sen är det inte alltid som man ska lyssna så mycket på kroppen, på sommaren och hösten är kroppen nästan konstant sliten, men då ska man vara sliten. Man måste både våga ta det lugnt och våga vara sliten! Beroende på vilken period man är inne i.
 
Just nu vill jag inte bli för sliten, egentligen är jag mitt inne i en träningsperiod, men jag är även inne i säsongen. Och det är bara två veckor till nästa tävling. Risken om jag kör på för hårt nu är att jag blir sjuk, vilket skulle äventyra Swecuperna som är så otroligt viktiga, där platser till IBU cuperna efter jul står på spel. 
 
Jag hade vallat med blå extra och tagit spåret upp mot Mittåkläppen. Sett fram emot det passet hela veckan faktiskt, haha. Lugn klassisk skidåkning till fina Mittåkläppen! Kände på vägen upp att kroppen inte alls ville träna länge idag. Så jag bestämde tidigt att det inte skulle bli mer än 1,30h idag. Efter 57 minuter såg jag äntligen toppen på Mittåkläppen, den var en bit bort så att vända då skulle bli bra tänkte jag. Men det gick mycket fortare ner än jag räknat med och när jag var tillbaka vid stugan hade klockan bara tickat till 1,18. Så det fick bli en kort sväng på rullskidbanan mot Ramund innan jag tog av mig skidorna.
 
Försökte vara lite effektiv efter passet, jag duschade, käkade, packade och städade lite lätt och rullade från Bruks redan vid halv ett. Resan gick väldigt bra, så jag hann hem precis till skidskyttet! Och det var väl tur, sån rolig tävling som det blev!! Lindström är ju galet bra!
 
Härlig bild från dagens pass!

Snöstorm

Igår önskade jag mig en decimeter snö och faktiskt så gick min önskan gick i uppfyllelse!! När jag skulle hämta skidorna i takboxen imorse fick jag pulsa i snö som nådde mig till knäna!! Det är otroligt svårt att säga exakt hur mycket snö det har kommit eftersom det blåser så mycket så det driver, på vissa ställen ser jag fortfarande gruset medan på andra ställen (som vägen till bilen) är det nästan en halvmeter! 
 
Men eftersom det blåste STORM imorse så höll jag mig till min plan att köra intervallerna på konstsnöslingan i Bruksvallarna. Blåsten var värst i början, jag blåste nästan omkull när jag skulle sätta på mig skidorna! Då var jag väldigt sugen att vända om och gå in i värmen i stugan igen...men så funkar ju inte riktigt mitt jobb. Blåsten blev bättre under passet, eller så blev jag bara van vindarna...
 
Det var fruktansvärt jobbigt att köra intervaller idag. Jag hade låg puls, men kunde inte öka för jag var så jäkla stum! Ingen rolig dag på jobbet med andra ord...
 
Hade tänkt åka till Ramundberget efter lunch, kolla på damernas skidskytte, träna ett pass, duscha och sen kolla på herrarnas lopp och käka middag. Men bilen var helt insnöad!! Gjorde ett tappert försök att skotta loss den, men jag fick lov att ge upp. Följde istället damernas lopp på mobilen med live results, bra men inte lika roligt som att se på tv.
 
Hade världens tur och fick syn på plogbilen när jag satt och käkade mellis innan andra passet. Så jag sprang ut och frågade om han inte kunde ploga lite bakom min bil så jag tog mig ut! Och det gjorde han!! Snäll kille det där.
 
Så efter andra passet, som (om möjligt) gick ännu sämre än förmiddagens pass, så skottade jag undan den sista snön och kunde rulla till Ramund för tv-tittande och middag! 
 
Passar på att utnyttja internetuppkopplingen här också. Har en del att göra i plugg-väg som kräver internet. 

För långsam i skidåkningen

Det har fortfarande bara varit en tävling säsongen 13-14. Det är alldeles för tidigt för att göra analyser, men jag gör det ändå.
 
För nu så håller jag på att ställa in mig på att jag är för långsam i skidåkningen. Jag har inte velat erkänna det för mig själv. Jag har intalat mig att jag är lite efter på rullskidor, det är okej. Men på skidor så vägrar jag att inse att jag är efter! Men jag kanske måste inse det till slut.
 
Jag har väl egentligen alltid varit bättre skytt än skidåkare. Det beror såklart alltid på vad man jämför med. Men jag skulle vilja säga så, jag är bättre skytt än skidåkare! (Inom ramen skidskytte förstås. Kan varken hävda mig mot skyttar eller skidåkare, jag är precis så lagom bra på både ock att jag är en bra skidskytt.) Jag skjuter till mig bra placeringar (t.ex JVM distans 2012). Det är sällan jag åker till mig bra placeringar. Speciellt om man jämför med den internationella junioreliten eller vilken seniorelit som helst. Jag kan inte hävda mig mot seniorerna i skidåkningen på samma sätt som jag kan i skyttet. Det är nog mest för att jag är förstaårssenior, men också för att jag har tränat för lite. Men jag har många år på mig att träna!!
 
Okej, nu har jag erkänt att jag är efter i skidåkningen. Det har jag nog alltid vetat, men det blev lite för tydligt på tävlingen vi körde. Jag hatar att jag bara har en tävling att analysera, det är dåligt med data och svårt att göra en korrekt analys. Men vissa faktorer har ändå fått mig att fundera. Det är därför som jag håller på att ställa in mig på att jag är för långsam i skidåkningen. 
 
Jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag ställer in mig på det. Det är bra, för att jag vet vad jag behöver jobba på. Men så är det dåligt för att det ger sämre självförtroende.
 
Men det jag har väldigt stor tro på, det är att när jag är i form! Då åker jag fort skidor! Och det är en trygghet att veta att jag kommer att vara i form, någon gång under säsongen. Jag har ganska lätt att hitta formen. Formen är otroligt oförutsägbar, men jag har haft minst en formtopp varje säsong sen jag var 16 år (förutom körtelfeber-säsongen). Och, jag har flera år i rad åkt jäkligt bra på första Swecupen i mitten på december. 
 
Så jag har inte tappat tron! Jag tror väldigt mycket på att jag kommer hitta formen och då kommer det bli åka av! Men annars, så är jag för långsam i skidåkingen.
 
Fortfarande skytteform...