Intervallterräng

Alltid har haft lång startsträcka idag. Jag brukar inte ha några problem med dåligt väder, men dagens kyla var verkligen seg att ta sig ut i. Det var -16 när jag vaknade så jag käkade frukost för att sedan ut på en jogg. Drog ut på det så länge jag kunde men det blev inte varmare än -15. Det var dock rätt skönt ute, solen lyste från en klarblå himmel och jag hade bra med kläder på mig. Det var inte så jobbig luft att andas heller, så blev en fin kort jogg ändå. 

Sen väntade jag på att det skulle bli varmare och på att JVM-stafetten skulle starta. Fick vänta ett tag och hann med två luncher, haha. En klockan 11.05 när starten skulle ha gått, och en strax efter 12.05, när starten gick! Med tanke på temperaturen skulle jag kanske ha tränat innan lunch, men då hade jag inte fått med mig hur mycket det blåste (T kom hem och sa att han varit tvungen att gömma sig på ett vindskyddat ställe ett tag för att blåsten gjorde det så fruktansvärt kallt)... och jag var i efterhand väldigt glad att jag skippade skytte idag. Det var precis på gränsen för att kunna köra intervaller och hade inte velat lägga på stillastående skjutningar på det. Jag är väldigt nöjd med mitt pass som det blev. 

Inte lika bra känsla som i lördags, men högre puls! Trots kylan! Så det var positivt! De två första och de två sista intervallerna var bra, där emellan var det segt. Blev lite lat efter så hög puls i början så trodde jag kunde chilla och ändå ha I4-puls, det kunde jag inte! 

Insåg en stor fördel med att alltid köra samma runda på intervaller. Det är att man (läs: jag) alltid tävlar mot sina egna varvtider och därför aldrig kan tillåta sig att bli lat. Det kanske är tråkigt att köra 10 varv på samma 1km-slinga, men jag gör det gärna alltså. Jag har inga problem med det. Ja, jag är verkligen en person som helst sätter upp en intervallbana och sen kör den alla intervaller, än en som varierar intervallerna efter hur terrängen ser ut. På pappret kändes det roligt att köra en lång slinga och lägga in intervallerna var tredje minut längs den slingan. I verkligheten föredrar jag en 1km-bana med start och mål på skjutvallen. 

Kände av kylan lite när jag körde, det var för kallt för att köra i tävlingsdräkt så behöll västen på. Annars helt okej. Kände det lite i luftrören men borde gå bra. Det var kallt att byta till joggingskor och springa hem från spåret, trots att jag bytte till tjocka vantar så frös jag om händerna. Idag var det kalla -10. Men helt rimlig temperatur att träna. 

Kom hem till lagad middag, sjukt gott!!! Så jag har inte tagit mig i duschen än. Dit är startsträckan också sjukt lång känner jag. 

Trött och kall

Igår var jag verkligen helt sjukt trött! Först tog jag sovmorgon, vilade på förmiddagen (hade bara ett pass planerat) men kunde inte hålla mig vaken efter lunch heller så blev en kort powernap/micronap. Sen tog jag mig i alla fall ut i kylan (stod dock att det var -7 men det kändes som -17). Och var så sjukt trött på passet också, ville typ somna i skäret. Gick på ettan uppför. Rätt sega impulser och rätt värdelöst skytte. 

Idag var det en helt annan femma. Var inte särskilt trött när klockan ringde 07.30 och hade rätt pigga ben när jag sprang mot Granåsen. Kanske inte det bästa spänst-pass jag genomfört, mest positivt var att de höll på att slunga bort snö från läktaren inför nästa veckas (om två veckor?) världscup i hopp (eller kombinert?) så kunde köra skatehopp där! Det har jag inte gjort sen...september?...länge sen i alla fall!! Och de hoppen kändes bra, så det var riktigt kul! Hade inte lika roligt i långa, branta stål-trappan som jag kört alla spänstpass i sen snön kom i november, menmen. 

Kallt idag också, hade på gränsen för lite kläder på mig, dels därför jag ville köra på läktaren också, där var det sol. Fantastiskt blå himmel har det i alla fall varit de senaste två dagarna och vädret ska hålla i sig, kallt och soligt resten av veckan. Hoppas ändå kunna genomföra mitt intervallpass imorgon, men mitt på dagen tänkte jag då. Då borde det vara hyfsat varmt. 

Den här vintern

Alltså, jag vill aldrig att den här vintern ska ta slut! Det har verkligen varit bästa vintern på väldigt många år och det har som varit det sen i november! Det har som inte ens varit någon svacka! Och med den snömängden som ligger nu så kommer vi klara oss tills våren officiellt är här! Alltså, det är verkligen helt obeskrivligt att få uppleva det här igen! Så mycket jag har njutit den här vintern minns jag inte ens när jag gjorde senast. Jag vill aldrig att den här vintern ska ta slut! 

Men det är vår i luften nu. Solen värmer och smälter snön. Ser väldigt mycket fram emot vårvintern också, årets bästa årstid! Ska fortsätta att njuta av snön och vädret som vi bjuds på. 

Har också en enorm tävlingslängtan. Den kommer alltid när det går för långt mellan tävlingshelgerna. Blir svårt att klara ännu en tävlingsfri helg men sen smäller det igen! Och jag längtar så mycket efter att få avsluta den här vintern med tre roliga tävlingshelger! Det är ju faktiskt långt kvar av vintern, så jag ska fortsätta njuta! 

Njuta av bästa vintern någonsin. En vinter jag inte vill ska ta slut.