I2

Jag tyckte att jag andades in lite väl kall luft och när jag startade bilen och temperaturen sjunkit till -11 insåg jag att min känsla var rätt. Det var kallt idag! 

Men jag klädde mig bra och höll mig varm under passet. Körde I2 skate fyra varv runt hela konstsnöspåret, blev ungefär exakt en timme effektiv tid. Fokuserade på att åka tekniskt bra och tyckte det gick bra. Lite seg i benen periodvis men långa perioder med bra känsla också. Tufft att hålla den teknik på trean som S pratade om igår men när jag orkar så går det fort. Orkade inte hela passet idag dock. 

Ett fint pass. Blir inte lika flåsig nu som de första gångerna jag körde I2. 

Ska bli spännande att utvärdera min träning i år med S efter säsongen och bestämma vad vi ska ta med till nästa säsong. 

Det är en sån egenskap som jag har, att jag alltid tänker på vad som kan göras bättre. Jag hade en period i somras när jag inte tänkte så. Och när jag inte tänker så, så ser jag ingen framtid för mig som skidskytt. Men nu är jag väldigt taggad på att köra på med filosofin som S introducerat för mig, finslipa den tillsammans och det ska bli så spännande att se vad vi kan åstadkomma med alla erfarenheter vi tar med oss från vårt första år tillsammans. 

Träningsperiod

Som vanligt vilo-måndag efter en tävlingshelg och idag back to business. Ett lugnt skatepass på 1,5 timme med skytte på förmiddagen. S anser att man ska gå sig in i en träningsperiod och inte dunka på från dag 1. Så en ganska chill första träningsdag på min träningsperiod över jul och nyår. Det står styrka på planen i em. Känner mig trött och gillar ju inte att ha styrkepass på eftermiddagar men finns inga bra anledningar att droppa det passet idag. Kanske kör lite "komma igång-styrka" också och inte bara dunkar på. Vi får se. 

Mina ben är trötta efter helgen. Skulle väl egentligen ha kört klassiskt idag men ska ha en period utan skate efter imorgon för att få min mage/revbensmuskeln att läka. Och efter lite teknik med S idag är jag glad att jag körde skate. Dels så sa han att det vi jobbade med förra veckan sitter, han hade sett mig på första varvet när jag bara åkte och chillade och kände mig seg i benen och han sa att det såg bra ut (?!?) Och sen fick jag en ny nyckel på treans växel att jobba in. Kommer ta tid att få in det, tror jag. Men kommer bli väldigt bra när det sitter. 

Skyttet var stabilt idag. S klagar lite på att jag är seg. Och jag är nog det i liggande. Så blev väl några onödiga bommar när jag speedade upp tempot lite. Men 93% i ligg och 90% i stå är godkänt. Men ska försöka speeda upp tempot i skyttet nu under den här träningsperioden. Svårigheten för mig är att jag har svårt att tillåta mig själv att bomma lite mer på några pass för att utmana hastigheten. Men samtidigt så är det ju så att jag kan skjuta väldigt fort OCH väldigt bra, när allt stämmer. Så ska bara få det att stämma på mina pass med fokus hastighet så blir det här väldigt bra! 

Karma

Jag tror på karma. Eller, jag vill tro på karma. Men ibland är det svårt. Jag vill tro att bra saker händer bra människor. Men det är ju inte alltid så. 

Personligen så inser jag då och då att om karma existerar så använder jag antagligen slut på min karma på att överleva klantigheter. Därför händer sällan bra saker mig. Vill ju tro att jag är en bra människa... 

Finns väldigt många klantigheter som jag råkat helskinnad ur, har bland annat numera upprepade gånger glömt nyckeln i dörren en natt. Händer sisådär vart femte år då, men kan ju gå illa det. Har även glömt nyckeln i takboxen en hel dag. Att både bilen och allt i den är kvar, det tackar jag min lyckliga stjärna för (eller karma?) 

Jag vet inte om jag är ovanligt klantig eller om detta är saker som händer alla människor? Är ju faktiskt inte så att det händer varje dag, det är faktiskt extremt sällan det händer, men det händer. Och jag blir så lättad varje gång det går bra. Jag tänker ofta katastroftankar och det gör lättnaden ännu större. 

Nej, man kanske skulle ta och bli lite mindre klantig så man kan få lite bra karma på andra sätt istället?