#bestnine2018

(null)

Landslagsuppdrag. Finbesök i Trondheim (dubbelt finbesök men bara det ena fick plats här). Bästa påsken. Första 17 mai. Magisk sommar både på hemmaplan och i grannlandet. Roligaste veckan i Lillehammer med bästa kollegorna. Underbara läger, först med bästa vännerna och sen med bästa teamet. 

Det är verkligen svårt att sålla ner till bara nio bilder. Hade som sagt mer än ett finbesök i Trondheim i våras. Och lyttade till finaste lägenheten i somras. Och hade finaste julafton med finaste familjen. 

Bland de mindre fina, men likaväl minnesvärda bilderna, finns min blåa hand från fallet i höstas. Och flera suddiga bilder från ett bildfattigt men underbart Idre-läger med teamet. 

Annars så har jag mest tränat och ätit, enligt min kamerarulle. 

Vad har hänt som inte blivit förevigat på bild då? Jo, bland annat så har jag fått världens bästa tränare. Jag har jobbat extra som skidtränare för en grupp barn i åldern 7-14. Jag skriver min masteruppsats. Jag har blivit tryggare i mina relationer. Hittat en balans mellan träning och det vanliga livet. Provat på livet i ett kollektiv. Upprättat mitt första elavtal. Fått kontakt med en förläggare. 

Jag tror att 2018 är årets som hittills gått fortast i mitt liv för att jag aldrig haft så roligt hittills i mitt liv. Tiden går ju fort när man har roligt, eller hur? 2018 kommer inte gå till historien som mitt mest framgångsrika eller upplevelsefyllda år. Men det jag har gjort, har jag njutit av. De jag har umgåtts med, har fått mig glad. Jag kan verkligen säga att jag lever min dröm. Och det ska jag fortsätta med 2019. 

Jag är både nervös och förväntansfull inför vad nästa år kommer att bjuda på. Aldrig riktigt känt så tidigare. Åren har liksom kommit och gått. Men jag har en kittlande känsla inför 2019. Jag känner verkligen att mitt liv 2019 kommer bli galet bra! 

Nyår

Efter många hårda kombpass var det väldigt skönt med lugn komb idag. Det var så lätt att träffa! Jag var så stabil! Sen blåste det en del i vissa serier och då var det inte lika lätt. Men 95% träff totalt (20+18+19) var härligt. 

Har sen vi bestämde nyårsmenyn igår längtat till middagen ikväll. Toast med avokado och räkor till förrätt, limefilé till varmrätt och vaniljpannacotta med hallon till efterrätt. Ska förbereda den sistnämnda nu. 

2018 har gått rekordsnabbt. Blir en "favorit i repris" från 2017 ikväll. Gott nytt år! 

Nytt styrkeprogram

I morse körde jag första gången på mitt nya styrkeprogram. Det är ganska likt mitt gamla men några riktigt bra ändringar. 

Ska försöka få med mig några fler redskap upp till mitt hemmagym, hantlar till rygglyft bland annat. Blir mer explosivt så, tyngre belastning och färre repetitioner. Har ju blivit galet mycket starkare på min höft-övning så den bytte jag mot en tyngre. Hade faktiskt inte med mina slingor hem, dels för att jag ändå skulle byta ut Bjørgen-övningen, men bytte den mot en annan övning i slingorna, kunde inte köra den idag så blev en alternativ övning. 

Insåg halvvägs in i programmet att i stort sett alla övningar är tuffa för bål och armar. Passet är ju med fokus på överkroppsstyrka så det är ju liksom meningen, men det är tufft. Vill ju vara fräsch i musklerna när jag kör mina övningar så har åtminstone gott om vila mellan seten. Men fick lägga in lite extra vila mellan övningarna idag också. Ska byta plats på två övningar så blir det förhoppningsvis lite bättre. 

Nöjd med nya programmet så länge! Och man vet att det är ett bra styrkeprogram när det är jobbigt att torka sig på axlar och huvud efter duschen...