Planerat

Har haft träningssamtal med S nu på kvällen. Det var nog första träningssamtalet med honom som tränare som kändes riktigt bra! Jag vet inte exakt vad det är som gör att det känns bra nu, men jag tror att vi äntligen är på samma plan. Vi pratar samma språk. Vi förstår varandra. Vi accepterar varandras skilda åsikter. Äntligen.
 
Ett exempel på det var i slutet av samtalet, när vi blev eniga om att jag inte skulle köra hårt imorgon. Planen från början var att köra skaterace Ferista-Kobberdammen, men den planen var gjort innan jag ramlade. Och eftersom jag varit sliten nu och vi båda vill att jag ska springa fort på söndag så droppade vi helt intervaller imorgon. Då säger jag, på skämt: "då kör jag 3h klassiskt." Han hatar ju mina långpass så jag trodde han skulle föreslå vilodag eller nåt, men han bara: "gör det du". Jag fick en chock. Sen när är han okej med mina 3h-pass liksom?! ....kanske sen jag tog upp att få in hans jävla I2-pass på mitt första snöläger? Ja, vi kompromissar kanske lite med varandras filosofier och jag hoppas det blir en fungerande mix.
 
Vi har i alla fall kommit överens om en plan som sträcker sig från imorgon fram till säsongspremiären. En plan som känns otroligt bra. Det är inte mycket som är spikat, men allt är grovplanerat. 
 
Jag har nu tre fantastiskt fina läger framför mig och SOM jag längtar, till alla tre!!!
 
1 ->

Handen pallar styrka!

Är bara tvungen att få ner det på pränt: handen pallar styrka! Vilken lättnad! 

Det har verkligen gått fort framåt ändå, har varit lite otålig ibland och gått över gränsen, men inte fått några större bakslag. Har liksom snabbt återhämtat mig igen. 

Idag kunde jag göra alla mina styrkeövningar utom Björgen. Provade den också och det gick, men det gick segt och den övningen ska vara explosiv. Men jag hoppas att den också ska funka på mitt nästa styrkepass på torsdag! 

Chins gick väldigt bra med det tjockaste bandet. Provade ett tunnare men då kändes det i lillfingret så jag körde på det tjocka men fler repetitioner. Skönt att det funkar!! Kunde även göra gummibandsövningen rak, har kört bara åt sidan sen skadan. 

Det är klart att jag känner att det inte är 100% läkt men så länge det inte gör väldigt ont utan jag bara har lite känningar så kör jag på. 

Jag är alltså tillbaka i full träning! Två veckor tog det. Jag har ju tränat på nästan för fullt förutom första dagen så ingen fara på taket. Men det är en lättnad att det snart är över! 

Sen måndag

Idag hände något som jag räknade ut händer ungefär vartannat år: jag glömde slutstycket. Det är ju höststorm med regn och blåst och igår tog jag ur slutstycket för att torka det efter träningen, när jag sen på kvällen skulle dammsuga så ställde jag bara in geväret i vapenskåpet och imorse tog jag geväret därifrån. Slutstycket låg kvar bland vapenvårdsgrejerna (skjuter så pass lite nu att jag bara gör vapenvård vartannat pass, det är något som gör lite ont i handen också.)

Hade glömt kikaren hemma också, faktiskt inte använt den sen vi var på Lilly, så det blev som två flugor i en smäll. Så fick jag kissa på en toalett också. Tog en banan på vägen ut och ryckte på axlarna åt situationen. Det händer ju liksom vartannat år!! Slapp dessutom skjuta in i en regnskur som kan ha innehållit årets första snö. Det såg ut så men jag satt i bilen så osäker på om det verkligen var så. Har sett snö på bilar och bilder idag så känns väldigt tajmat att jag om en vecka befinner mig på Mallorca. 

Jag skulle köra ett pass som jag sett fram emot sen typ i somras. I2 skate komb på Saupstad. Inte blivit av hittills av diverse anledningar (läs: mosad hand). Efter idag har jag dock ingen aning om varför jag sett så mycket fram emot det passet. Hade väl i och för sig inte föreställt mig ösregn, svinseg asfalt, stormvindar, hunger och trötta ben. Men det var dagens verklighet. På sista varvet såg jag väggen. Lyckades undvika den men lyckades inte skjuta bra. Första dåliga skyttepasset i september månad. Ja ja... Liggande är på något vis stabilt i alla fall. Konstigt nog, jag är ju bättre i stå... 

Hela min dag har blivit väldigt förskjuten. Sov lite längre i morse för att slippa värsta regnet (det lyckades inte riktigt, är riktigt Trøndervær med världens regnskurar blandat med sol. Så även om det ser hyfsat lugnt ut på regnfronten på yr, så kommer liksom allt regn på en gång istället för lite hela tiden)...och pga slutstyckesfadäsen startade jag passet väldigt sent. Passet tog tid. Kom hem sent. Var lite seg efter passet. Åt lunch sent. Osv. Nu ska jag försöka ta mig ut på andra passet. Sent. Men kroppen är inte redo. Kroppen vill ligga i sängen en stund till.