Återvänt självförtroende

Har verkligen inte haft något flyt de senaste dagarna. Men hoppas verkligen att det inte fortsätter. Det är mest smågrejer, typ som att jag hade stora problem att blogga från mobilen igår, men när alla smågrejer händer på samma dag så blir det jobbigt. Jag börjar också bli lite stressad över den flytt som är planerad till söndag 4 december. Men som jag sa till mig själv igår kväll innan jag somnade: imorgon ska jag leva, sen ska jag börja flyttpacka. Dvs, idag är det träna-äta-sova som vanligt, dubbelpass. Men från och med imorgon har jag planerat ett pass om dagen (plus lite skytte) så jag ska kunna flyttpacka och förhoppningsvis även samla överskott inför kommande tävlingar!
 
Dagens första pass var I4 pyramidintervaller. Körde 2-4-6-8-8-6-4-2 minuter med 3 min vila mellan. Jag vet inte om jag överskattade mig själv för drog på mig enormt med mjölksyra direkt på första intervallen och fick nästan stappla över krönet innan jag åkte ner till skjutvallen igen. Fortsatte i samma stil, startade hårt och gick på världens mjölksyrasmäll i första backen. Men på första 8:an så vände det plötsligt! Jag kände mig mycket bättre i kroppen och pulsen var hög och stabil. Den hade fladdrat lite innan, gått ner på I1 nedför och varit lite seg över gränsen mellan I3 och I4. Pulsen gick tillbaka och fladdrade på den andra 8:an av just den anledningen att pulsen beror på hjärtats slag. Men kroppen kändes fortsatt bra! Så jag lyckades åka fortare på alla de fyra återstående intervallerna än jag gjort på de fyra första. Fick lite hjälp av att det blev glatt i spåret utför men enligt mina mellantider så gick jag fortare uppför. 
 
Skyttet gick också bättre och bättre under passet! Det blåste ganska mycket idag men efter att ha börjat med tre nollor i ligg kände jag hur mitt självförtroende återvände och jag började leverera skjuttider på 11 sek första-sista skott, något som jag inte klarat av på länge. Ja, det var ju de serier som flöt på med inte så mycket vind. I stå brukar jag ju kunna komma ner på 8-9 sek, men inte i den vind som var idag. Avslutade fantastiskt bra med först 5 liggskott mitt i på 11 sek och sen fem bra skott i stå på 11 sek trots högsta pulsen under dagen på sista intervallen. Det tar jag med mig och kände mig som en helt annan skidskytt idag än jag gjort på länge. Sen Sjusjøen faktiskt. Då var jag väldigt skör med premiärnerver och mitt självförtroende vacklade av en enda serie. Jag hoppas att jag inte är lika skör nu utan att jag kan behålla det här självförtroendet. En tanke som jag tror att jag tryckte bort när den kom igår eller i morse var att idag var sista chansen att lyckas skjuta bra på ett hårt pass innan nästa tävling. Det hade jag i alla fall inte en tanke på när jag sköt idag, för risken är att det hade satt sig på hjärnan och lagt in någon mental spärr. Men såhär i efterhand kan jag vara väldigt nöjd med det sista hårda passet innan nästa tävling! 
 
Ska kanske tilläggas att i de vindar som just nu blåser över Trondheim så har jag inte lyckats med några imponerande skjutprocent de senaste två dagarna, men samlingarna i ligg har varit fina och känslan i skyttet har varit bra. Men det har varit några riktigt blåsiga serier som sänkt träffprocenten totalt. 
 
Och alltså, som jag älskar känslan efter ett hårt pass. När endorfinerna sprider sig genom kroppen och skapar ett leende som inte går att sudda ut. Idag fick jag dela den upplevelsen med några av de fina människorna som jag mött sen jag flyttat hit. Då kände jag livet i mig, som Madicken skulle ha sagt.

En sista fika

Eftersom det är min sista vecka i Trondheim bjöd jag igår in mina vänner här till en sista fika. Just ordet fika blir det en del diskussioner om, för att det bara finns i det svenska språket. Går liksom inte att översätta. Men jag fattar inte att inte andra också har det ordet, det är ju ett av de bästa orden som finns!

I vilket fall blev det bra uppslutning, trots några sena bortfall, vilket var så trevligt! Vi fick ihop två 5mannalag till ett långt parti Sequence på slutet av kvällen och efter att ha bytt lag så lyckades mitt lag vinna sista omgången, bra för tävlingsmänniskan. Vi kom fram till att alla fått vinna minst en gång så ingen behövde somna ledsen, hehe.

Jag hade vilodag igår och gick verkligen ALL-IN för fikat. Har ju bara bakat typ två gånger sen i juni (förutom bröd, fröknäcke och snickers) så baknerven satte verkligen igång när jag äntligen fick baka! Så har jag ju lagrat på mig enormt med recept under den tiden och handlade redan i början på veckan (fast var tvungen att komplettera lite igår trots allt) så kunde liksom inte strunta i det sista bakverket då jag isåfall köpt mjölkfri cream cheese i onödan.

Jag fick verkligen en utmaning i alla allergier. En person som var allergisk mot mjölk, ägg och gluten och en person som var allergisk mot ägg, gluten och nötter. Men fick till åtminstone ett bakverk som passade alla. Men bara ett bakverk utan socker (som passar mig, hehe). Nej men jag fick ju lov att provsmaka allt igår.

Vad bakade jag då?


Dumlekakor. Fantastiskt goda! Fanns dock inte Noblesse på affären här så blev sjokoladehjerten istället.


Daim- & kolapaj. Ännu godare! Alltså, Jarl Sanders ansiktsuttryck och utrop när han smakade den pajen - oslagbart! Det är det man strävar efter när man bakar till andra! Det här receptet hittade jag för otroligt länge sen, typ 2-3 år sen kanske. Men av någon anledning har jag aldrig kommit mig för att baka den. Kanske har andra recept lockat med. Men med min elvisp i Östersund så blev utbudet av bakverk jag kunde baka lite mer begränsat och då passade denna paj utmärkt! (Även kakorna ovanför föll in under kategorin enkelt att göra degen). Men kolapaj är ju så gott och denna var underbar!

Citron- och vinbärskaka. Mjölk-, ägg- och glutenfri. Det skulle egentligen vara blåbär i denna men min sista påse med blåbär innehöll vinbär så då blev det vinbär istället. Åt inte så mycket av denna men tror den blev riktigt bra. Saftig och mycket citronsmak. Men ändå söt av frostingen. Typ så. (Kan ändra denna text när jag provsmakar igen imorgon. Om inte gutta har ätit upp den innan jag är klar med mina intervaller, haha.)


Chiabrownies. Mjölk-, gluten-, ägg- och nötfria. Bytte som i kakan ovan ut ägg mot blötlagda chiafrön och det funkade riktigt bra! (Dessutom kan jag då slicka smeten!!) Dessa tyckte jag smakade för mycket kakao men blev god tillsammans med grädde. Jag var väldigt irriterad på mig själv att jag inte gjorde dessa sockerfria. Men det var socker i receptet och jag kom inte på vad jag skulle ha bytt ut det mot förrän jag hade hällt i sockret. Men jag är 100% säker på att jag snart kommer att göra dem igen och då ändra receptet. Om det blir bra kommer det ut här på bloggen!

Avslutningsvis: Snickers. Självklart!! Gluten- och mjölkfria. (Använde alltså mjölkfri choklad osv.) Lika goda som alltid. Typ. Har svårt att få till de där perfekta. Denna gång för att jag glömde honungen i Östersund (köpte ny när jag var i Sverige för att det är billigare så orkade inte köpa ny igen i Norge när jag glömde den i Sverige... Men jag äter en del honung alltså, har jag insett när jag varit utan honung!)

Ja, det var gårdagens fika. Jag är otroligt nöjd och har fått många positiva reaktioner! Längtar tills jag får käka något av de återstående bakverken till återhämtningsmål efter intervallerna imorgon! (Äter aldrig socker före hårda pass.) Men alltså, sen jag sa åt gutta i min korridor och de i andra korridoren att det var "bare å spise" så har kakorna i kylskåpet drastiskt minskat, hehe. Trots att de är hoppare som alltid snackar om att de ska gå på diet under vintern... Men har gömt återstående dumlekakor och chiabrownies på mitt rum så de finns kvar i alla fall! Mums!

Tiril genser

När jag var hemma i Mora för en månad sedan så bestämde både mamma och jag oss för att sticka varsin Tiril genser. Det är alltså Tiril Eckhoff som har designat en stickad tröja och varit med och gjort en bruksanvisning. Jag har alltid gillat att sticka och det kändes roligt att det var just hon som gjort denna tröja. 
 
Det var första gången som jag stickade en tröja. Tidigare har jag stickat bl.a. lovikka-vantar, raggsockor, mössor och halsdukar. Trodde jag var haj på det där med stickning men kom ner på jorden ganska snabbt, hehe. Har behövt ringa till mamma många gånger så att hon har fått hjälpa mig att lista ut hur jag ska lyfta maskorna och få till det. 
 
Men till slut, efter ungefär fyra veckor, stod min genser klar! 
 
 
Jag blev dock inte helt nöjd (när är jag nånsin nöjd?) Modellen var inte riktigt min stil. Den var rak och kort. Och storleken var väldigt svår att få till. Den är nu för stor över kroppen och för liten över axlarna. 
 
Sååå... Jag funderar på att sälja/ge bort den här och sticka en ny. Väldigt nöjd med val av färg (verkar som att en del i designen är olikfärgad krage, det var snyggt tycker jag!) men skulle vilja ha den lite annorlunda i storlek och passform. Känns som att det kommer gå bättre/snabbare/smidigare att sticka en ny i alla fall. Nu vet jag ju hur man gör!