Like hell

Var på föreläsning även denna förmiddag. Fick tillbaka duggan, och det gick ungefär exakt så bra som jag trodde! Fick två halva poängs avdrag, så 1p från max. Men faktiskt inte på den frågan som jag trodde jag skulle få avdrag på, jag hade inte klarat den helt men fick ändå full poäng på den. Det var ett rent slarvfel och ett tankefel som jag fick avdrag för, men jag är nöjd! Känns skönt.
 
Lite längd-VM och lite skidskytte-VC innan dagens pass, långpass klassiskt, började. 
 
Måste bara kommentera de ryska juniorerna, helt galet! Jag blir så motiverad av sånt där, så inte bara att jag sprang upp på stadion på ny rekordtid (kan också bero på stormvind i ryggen och joggingskor istället för pjäxor) men sen drog jag iväg i ett rasande tempo ut på 15km-banan. Det rasande tempot höll i en timme, sen var jag helt slut, haha. Men det blev 2,20 totalt, helt okej. Fick helt plötsligt en flashback från gymnasietiden, hade jag kört 2,20 en eftermiddag efter skolan där så hade jag varit supernöjd, nu tycker jag att det är för dåligt alltså
 
Har fått många gymnasievibbar senaste tiden. Och jag är så otroligt glad att jag är klar med den tiden! För med lite distans så måste jag säga att gymnasiet är skit. Åtminstone skitsnack. Omogna små fjortisar som inte kan ta en ärlig diskussion utan snackar skit bakom ryggen på varandra. Det blir så tydligt när man själv inte är mitt uppe i det, att man faktiskt var en del av det för ett år sedan. Jag orkar inte det längre! Jag orkar inte umgås med såna personer, jag stänger av. Jag har sållat ut mina vänner som jag kan vara ärlig med och mot och de håller jag fast vid. Inget mer fejksmile och hålla med för att inte sticka ut. Sen är jag fortfarande färsk universitetsstudent så jag kanske inte säger allt jag känner och ibland följer jag med strömmen för att inte skapa onödiga konflikter. Men jag försöker mer och mer för var dag att vara mogen, take the high road och inte bry mig. Jag tror jag lyckas ganska bra. Jag kan bara hoppas att de gymnasieelever som jag senaste veckan har reagerat på hur omoget de har betett sig också kommer mogna när de tar studenten.
 
Annars så ska jag försöka fixa en hel del saker ikväll innan min helvetesweekend börjar. Borde väl egentligen inte planera in en helvetesweekend en vecka innan NM, men nu är det som det är. 
 
Helgens program:
Fredag: intervaller, längd-VM stafett, styrka, skidskytte-VC, åka till Mora
Lördag, 2,30 skate komb, VM tremil, dubbla jaktstarter skidskytte, 2 timmar klassiskt, träffa Ali
Söndag, stakintervaller, Vasaloppet, VM femmil, dubbla masstarter skidskytte, 1,30 klassiskt 
 
Äsch, så farligt var det väl inte? Det är ju inte så att man blir sjuk av att se på tv mellan passen. 

Hej onsdag

Har haft en bra vilodag idag. Med tre timmar föreläsning på morgonen, gick fint. Funderade lite på vad jag ska läsa nästa år och känns som jag börjar komma fram till nåt. Får se hur det blir, lär prata med min programledare. Men 50 eller 75% ska jag läsa, 50% ekoingenjör och eventuellt lite extra matte. Beror på vilka kurser jag ska läsa. Vill läsa linjär algebra, kommunikation och en miljökurs, men alla de går på höstterminen, typiskt nog. Så får se om det finns möjlighet att läsa någon av kurserna på vårterminen, annars blir det två miljökurser och extra matte. Bara för att om jag bara ska läsa miljö så kommer jag tröttna. Måste ha någon rolig kurs (matte) emellanåt också! Imorgon skulle vi få tillbaka duggorna i alla fall, spännande!!! Jag tror och hoppas att det har gått bra! 
 
Har ätit kyckling till lunch och middag. Jäklar va smarrigt det är alltså!! Men nu lär det inte bli kyckling på ett tag. Men det är jobbigt att variera sig i maten tycker jag. Jag växlar mellan kyckling, bacon, lax, köttfärs, korv. Och eftersom jag äter 14 måltider i veckan så blir det nästan tre gånger av varje, varje vecka. Det blir lite enformigt faktiskt! Fast nu gör ju jag så att jag äter resterna från middagen till lunch, så samma sak två gånger i rad. Det funkar, det är såå enkelt och samtidigt gott. Men det är just enkelheten i det som är så underbar. Pastan är klar på mindre än 10 minuter och bara värma baconsåsen eller kycklingsåsen eller vad det nu är i micron! Perfekt! Men det är ändå 7 middagar i veckan som ska lagas. Oftast blir det bacon två gånger i veckan, lax en gång, kyckling en gång, pannkaka en gång (dock blir det inga rester av pannkaka) och sen köttfärs när jag är sugen (får lite älgfärs hemifrån men det är så lite så det är bara vid speciella tillfällen) och korv som utfyllnad. Ibland äter jag vegetariskt, wokgrönsaker, pasta med någon god sås till, fetaostsås t.ex. Jag har faktiskt ganska många maträtter att välja mellan i mitt receptregister i hjärnkontoret men som sagt, 7 middagar i veckan och 5 olika sorters kött att välja mellan. Sen brukar jag ju köpa färsk tortellini som jag äter en lunch i veckan, när jag inte har några rester från gårdagens middag. Som jag sagt många gånger förut, jag är en rutinmänniska. Och ja, det var mina matrutiner det! Varför pratar jag om mat egentligen?
 
Jag har också varit i skyttehallen idag. Det kändes bra! Hoppas jag kan överföra det jag presterade där inne till komben utomhus. Då kan det bli riktigt bra i liggande skyttet. Stående skyttet är det bara tajming och fokus som kan sätta käppar i hjulet.
 
Och sen har jag bakat en kaka för att mamma fyllde år igår. Och Josefin har varit här och provsmakat. Den fick godkänt, även om den inte var perfekt. En större form och lite mindre nötter nästa gång! 

Växel 3

Idag var det intervaller på schemat. Skulle egentligen ha kört klassiskt, för att vara lite snäll mot benen som fått jobba hårt i helgen, men jag trodde att Mattias hade skrivit fel på programmet så jag hade bara skateutrustning med mig. Brukar ju aldrig köra klassiska intervaller, men idag hade det nog varit bra. Istället bestämde jag att jag skulle köra växel 3, alltså jag får inte gå ner på tvåans växel i uppförsbackarna. Också för att spara benen. Fick dessutom inte köra särskilt branta backar, utan åkte en bana med riktigt fina åkbackar där det gick riktigt bra att köra treans växel, även om jag brukar köra tvåan i några av backarna. Men det kan också vara av lathet, så det var skönt att känna att jag faktiskt orkar på trean. Kan vara en mental spärr som jag nu har sprängt. 
 
Nog är det tungt att köra på trean. Men kände ändå att jag blev piggare och piggare under passet, skönt! Första intervallen var lite tung, men sen hade jag sprängt den mentala spärren och tredje intervallen gick lätt igen, fjärde gick ännu lättare och femte gick också bra! 
 
Skyttet gick helt okej, är fortfarande inte i skjutform (imorgon ska jag in i skyttehallen och jobba på detaljerna!) men förutom två ståskjutningar är jag väldigt nöjd med dagen. Fem ettor och en nolla i sista ligg är mycket bättre än förra veckan! Och de fyra ståserierna som var bra, var riktigt bra. Och de två serierna som inte var bra, kändes bra, kändes som jag sköt på liggprick eftersom de inte ramlade. 
 
Nu ska jag kolla på VM i längd och i eftermiddag ska jag köra styrka!