2015

Summerar mitt 2015 som jag summerade 2014 för ett år sedan. Konstaterar först hur sjukt fort året har gått! Tiden går fort när man har roligt, eller hur är det man säger?
 
Jag har haft ett bra 2015, överlag. Framförallt har jag mått bra större delen av året. Riktigt bra start på året resultatmässigt. Inte lika pigga ben i slutet på säsongen tyvärr. Men bättre skytte istället. Inte allt för deppig. Riktigt rolig vilomånad med roliga plojtävlingar och annat skoj! Började tyvärr träningsåret med halsfluss men tog det med ro. Lång tid kvar att hinna träna. Drog till Mallis och hade det underbart. Praktiserade klart på VSP. Hade ett otroligt fint sommarlov med mycket bra träning på olika orter, tid med familjen mm. Avslutade på sämsta tänkbara sätt med ett bedrövligt rull-SM som följdes upp av en förkylning. Jahapp, så kan det gå. En bra träningshöst följde, även om jag kanske hade velat bli av med den där jäkla stumheten i låren... Säsongen drog igång och stumheten var kvar. Så det är väl sista månaden av 2015 som inte varit sådär bra som resten av året. Men jag avslutar året glad i alla fall. Jag tror jag är på rätt väg i spåret och jag har inte känt mig såhär trygg och lycklig i mig själv på väldigt, väldigt länge.
 
Tack alla fina människor för ett fantastiskt 2015! 
 

Vallaboden

En skön och välbehövlig vilodag idag! Känner mig inte alls pigg i benen. 
 
Har roat mig med typiska "dagen-efter-tävling-sysslor", som att tvätta, handla, fylla i träningsdagboken osv. Både skönt och jobbigt att komma hem till lägenheten. Jobbigt att inte få vara hemma med familjen mer, jobbigt att sköta allting själv. Men ändå skönt eftersom jag trivs bäst här. 
 
Idag har jag även tillbringat en del tid i vallaboden. Jag fick med mig hela skidpaketet hem från Piteå, annars brukar de alltid vara hemma, förutom när jag ska iväg och tävla själv. Men eftersom vi tog min bil till Piteå var det enklast att jag tog skidorna med mig till Östersund medan pappa fick lifta hem. Så då stod det på min lott att fixa i ordning dem efter helgen. De var inte så skitiga men det tog ändå tid. När min ljudbok tog slut insåg jag att jag stått och vallat i två timmar! Inte konstigt att jag kände mig lite trött och less... En halvtimme senare påbörjade jag det sjätte och sista paret (fyra par tävlingsskidor från helgen plus två par träningsskidor som var nästan vita under och behövde vallas) så kurrade min mage. När jag var klar i vallaboden åkte jag förbi Maxi. Strax innan åtta kunde jag påbörja dagens middagsmat. Och här sitter jag nu och det är snart dags att sova. Känns som att den där vallningen förstörde halva min dag... Såna här gånger får jag verkligen respekt för pappa som oftast alltid bara ställer sig i vallaboden och fixar. Jag hjälper till med det jag kan, så ofta jag orkar, men tar annars för givet att han ska finnas där och göra det. Men det är en lyx att ha det så. Och det är jag tacksam över. Han gör ju det så mycket bättre än jag, även om jag idag lyckades bra. Slant inte med sickeln. Fick bort smutsen. Bra bra.
 
Pratade nyss med Å och vi bestämde att jag fick ta någon eller några vilodagar så att jag ska vara mentalt och fysiskt redo för den träningsperiod som väntar. En månad till nästa Swecup som jag nu siktar in mig på. Mycket träning som hinner göras innan dess. 

Sjuk i jul

Alltid riskabelt att skriva sånt här men... Jag har hört otroligt många som är sjuka nu över jul. Jag brukade också alltid bli sjuk över jul, förr i tiden. Minns inte exakt hur många jular i rad jag var sjuk under gymnasietiden men jag är väldigt glad att jag brutit den sviten nu. För ett par år sedan slutade jag att köpa julklappar i butiker precis innan jul, vilket jag tror kan vara en faktor. Funderade även för några dagar sedan på alla tips jag fick från L under gymnasietiden. Idag känns de ovärderliga. Då förstod jag inte vitsen. 

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Gymnasiet formade mig som person. Gymnasiet formade mig till elitidrottare. Mycket tack vare L. Idag är jag så tacksam för allt. Trots att jag då var otacksam. Jag förstod inte. Nu förstår jag. Allt.