Moussetårta

Bjuder på ytterligare en bild på mammas födelsedagstårta. Det är en moussetårta med kladdkakebotten, hallonmousse och vit choklad-mousse. Tre lager alltså, tog lite tid att göra, men sååå värt det! Den var verkligen supergod. Varje lager för sig är fantastiskt gott och kombinationen blir inte sämre, men kladdkakan tar över litegrann, vilket är synd, inte för att den är dålig på något sätt, men jag tycker nog ändå att mouss-lagrena var bättre. Jag är ju som alltid kritisk mot min egen bakning, men den här gången lyckades jag nästan perfekt. Smaken var det som sagt absolut ingenting fel på, enda lilla grejen var ju att man inte kunde urskilja varje lager om man äter alla samtidigt. Dekoreringen blev helt ok, men med tanke på att det var typ tredje gången i min bakningskarriär som jag provade på dekorering, så får jag vara nöjd. Men jag tror ändå att jag fortsätter sätta smaken framför utseendet framöver. 
 
Recept (som vanligt) från Bambi.
 
Och jag behöver nog träna mer på uppläggning och fotografering av bakverk....

Härda ut

Två gånger på två dagar har mina inlägg försvunnit. Hatar när det händer. Insåg dock igår när det hände, att det spelade ingen större roll egentligen. Första gången hade jag ju fått ut mig alla mina känslor, när jag sedan skrev om så blev det mest en sammanfattning. Och jag tror inte mina läsare saknade mina detaljerade beskrivningar heller. Samma sak idag? Ja, jag tror det.
 
Har ägnat senaste timmen åt att försöka ta ikapp lite av det jag missade i skolan när jag var i Estland (lite sent, jag vet, men så fungerar jag, jag pluggar när det passar mig). Har benat ut vad det är som gäller framöver och det ser relativt bra ut. Har haft ett jobbigt år, har det fortsatt, men det är lite lättare när man vet vad som gäller och har en plan för hur man ska lyckas. Och det har jag nu! En riktigt bra plan dessutom! Jag har det fortsatt tungt resten av detta läsår men efter det väntar två chill-år innan min examen. Och att det väntar två chill-år gör också att det kanske inte är hela världen om jag misslyckas med något moment i år, jag har tid på mig att ta ikapp. Men ska försöka härda ut de sista fyra månaderna och 42,5hp som återstår av detta läsår. (JA, det låter otroligt mycket med 42,5hp på fyra månader men det kan gå. Och går det inte så har jag två år på mig att ta ikapp.) 
 
Next up: omtenta i nutrition 11 mars. Känns långt bort, både att klara den och i tid. Men ska jag klara den bör jag nog ta tag i det redan nu. 

3 mil stakning

Idag stod stakning på träningsschemat. Jätteskönt att ha hela Vasaloppsspåret till mitt förfogande, speciellt när det som idag gick lätt och jag tog mig långt på två timmar. Så långt att jag nu testat på distansen jag ska tävla på på lördag, då jag ställer mig på startlinjen i TjejVasan. Det ska bli riktigt kul, speciellt efter den fina känsla jag hade i stakningen idag!! En helt annan känsla än gårdagens klassiska pass. Stakade 15 kilometer från Hemus, då är man inte långt från Hökberg så det är terräng jag sällan tar, kul att se de delarna av Vasaloppsspåret. Sen vände jag och stakade hem igen, blev lite drygt två timmar. 

Annars så har jag hunnit med en massa saker idag, bland annat dekorerat mammas födelsedagstårta. Ser mycket fram emot att smaka den, tror på en succé! Annars så är den ju snygg i alla fall...