Advent

Fattar inte att det var första advent igår. Fattar inte att det är december imorgon. Tiden bara springer iväg ju!! Men det är roligt också på något vis. Roliga saker närmar sig ju. 
 
Pyntade faktiskt lite igår. Inget märkvärdigt, jag är inte så mycket för julpynt. Men de saker jag har slänger jag upp. Insåg också att varje sak har sin bestämda plats. Försökte ställa en tomte i fönstret i köket när jag insåg att den ska ju stå på nyckelskåpet! Haha, hur många jular har jag bott här egentligen?? Fyra... Oj. Det var mycket! Fyra jular... Stämmer det? 12, 13, 14, 15. Ja. Shit! 
 
Har köpt en julblomma också eftersom jag har dödat min garderobsblomma (hur fan lyckas man?) Undrar om den överlever julen... Måste googla hur ofta den ska ha vatten! Och min orkidée håller faktiskt på att slå ut igen!! Efter typ två år utan blommor.... Hej gröna fingrar....

Vinterstudiodagar

Älskar Vinterstudio-dagar! Har haft två riktigt bra sådana i helgen. Har kunnat anpassa mina träningstider efter tv-tablån och spenderat nästan all annan tid (ej-träningstid) i soffan framför skidor och idag även SKIDSKYTTE! Världscupen drog igång idag med mixstafetter. Så kul!! Ännu roligare när det går så bra för Sverige! Fantastiskt! Vilket lyft! 
 
Har även passat på att ta sovmorgon både igår och idag. Riktigt skönt. Kommer bli jobbigt att behöva gå tillbaka och vakna tidigt. Fast det tror jag faktiskt inte jag kommer behöva om jag inte vill. Har ju inga träningstider att anpassa mig efter. 
 
Det negativa med att fylla dagarna med träning och tv är att jag inte hinner med något annat. Så imorgon på min vilodag lär jag göra ALLT jag inte gjort i helgen. Vilket nog är rätt mycket. Puh. 
 
Dagens träning var klassiska intervaller. Det gick ju riktigt bra senast jag körde klassiska intervaller så jag var taggad. Och det började riktigt bra. Men från andra intervallen fick jag kämpa mot en riktigt stum kropp, både ben och armar (och snön) arbetade emot mig. Och på tal om seg snö så behöver jag nog valla mina klassiska skidor. Ytterligare en sak på morgondagens att-göra-lista. Men dagens pass uppfyllde de krav som ställdes på det trots allt: 14 minuter intervalltid och alla intervaller över 88% i snitt. Lite torrskytte på det och jag känner mig ganska nöjd. 

Tv-race

Det som kallas för "tv-test-tävling" kördes idag på em/kvällen. Det blev ett stort startfält idag på drygt 30 åkare, blandat med tjejer och killar och även längdåkare, fast de sköt inget då... Vi körde som en förstasträcka på mixstafetten. 3x2km, ligg-stå med extraskott. 
 
Det har snöat idag (underbart att det inte kom regn trots plusgrader). Spåren var därför otroligt glatta och det var spårigt efter att folk åkt där hela dagen. Jag var halft livrädd utför, i alla fall första varvet när det var masstart och jag hade inte hunnit åka banan innan start.. Det var stressigt med inskjutning och sånt. Ingen optimal uppladdning direkt. Men bra att träna stresståligheten! 
 
Stod längst bak i starten och gjorde inga större ansträngningar att komma fram i fältet. Startade stabilt. Dock hamnade jag bakom ett par åkare som plogade nerför en backe, vilket gjorde att vi tappade klungan. Inte kul. Dessutom lyckades jag på något vis få en lins på sned i sista nedförsbacken mot stadion. Skulle snyta mig och tappade nästan balansen, rätade upp mig och upptäckte att jag såg lite dåligt på skjutögat. Blundade med andra ögat och såg suddigt. Men inte så suddigt som jag skulle ha sett om jag tappat linsen. Blinkade som fan, glömde bort att jag skulle skjuta på bana 28 så fick vända ett par banor längre bort... La mig i ställning. Såg inte fem prickar. Blundade hårt. Såg fem svarta prickar! Träffade en av dem! Såg suddigt igen... Blundade, blinkade, såg en prick, träffade den. Blundade, blinkade. Såg suddiga prickar. Bommade. Blundade hårt, blinkade. Träffade. Tog en evighet, men behövde bara ett extraskott efter att ha blundat och blinkat en miljon gånger. Var ganska ensam när jag lämnade vallen. Kul masstart... Not. Det var inte riktigt det jag ville med loppet, att köra ensam. När det är masstart vill man ju ha delen med en massa folk omkring sig!! 
 
En hyfsat stabil ståserie, även där ett extraskott. Fick kämpa rejält i spåret med stumma ben, men det var jag förberedd på och jag tyckte jag krigade bra. Ville mycket och fick ut ganska mycket. Men kanske inte så mycket som jag ville. Flummigt? Ja jo. Men får en ny chans på tisdag med nytt tv-race. Ser fram emot det. Vill ha ut mycket på kommande tävlingar. Vill få ut det jag har i kroppen!!