Fantastisk dag

Vilken fantastisk dag jag har haft!
 
1. Underbar tur i Vasaloppsspåret på förmiddagen med mamma. Perfekta spår, strålande sol som värmde de från början tvåsiffriga minusgraderna, perfekt fäste, bra glid, lättfört, skön känsla i kroppen osv. 
 
*här skulle det varit en bild med bildströmmen vill inte samarbeta*
 
2. Jag har fått min lägenhet uthyrd. Bock av!
 
3. Jag klarade psyk-tentan!!!!! Sån underbar känsla!! Vågade verkligen inte tro på att jag skulle klara den, även fast det kändes bra och jag nånstans trodde att jag skulle klara den... I vilket fall - helt underbart! Får väl se hur om det var med en halv poängs marginal eller nåt... 
 
4. Ett bra styrkepass på eftermiddagen också.
 
5. Underbart god middag med familjen. Osv. Fantastiskt.

Trondheim

Fick en del tv-tid idag. Startade allra sist så på slutet var det väl inte mycket annat att visa. Kunde i alla fall ta tid på mina tre sista skjutserier utifrån tv-bilderna. Första stå, 28 sekunder där magasinet hoppade ut efter ett skott, fick ploppa upp det, tog väl nån sekund. 11 sekunder till första skott. 27 sekunder i andra ligg. Kommentatorerna säger något i stil med "9,3 sekunder, veldig flott". Ja, de sa alltså 9,3 sekunder. Åkte ganska länge och funderade på vad jag kunde ha hört fel. Men det är då från första till sista skott. Stav-stav 27 sekunder. Sista stå på 26 med en extra sekund för att mota bort tankarna till sista skottet. Första serien vill jag inte veta hur långsam den var... Men känns som jag kan ha varit under 2 minuter ändå idag. Ska man räkna som IBU så stoppas ju den tiden efter sista skottet. Ett par sekunder innan man tar stavarna. Lätt under 2 minuter. Men det är ju väldigt lätt ingång till skjutvallen här, så ganska lätt att skjuta bra och snabbt. 
 
Annars så tog pappa och jag oss en tur genom Trondheim på eftermiddagen. Så sjukt fin stad! Ännu finare när man kommer upp till Byåsen, där jag kollar på lägenheter. Bara några kilometer från stadskärnan och från slask till meterhöga snöplogkanter! Vi åkte upp till skistuan i Byåsen också, ännu mer snö där! Sjukt fint! Blev verkligen ännu mer pepp på att flytta hit!! Vackert på vägen ner också, vid ett tillfälle såg jag hela staden uppifrån upplyst och vacker. Hann knappt säga "kolla, Trondheim" förrän en två meter hög snöplogkant skymde sikten. Haha. Verkligen häftigt hur det kan skilja så mycket, från ett slaskigt Trondheim till ett vinterparadis mindre än 20 minuter bort. Och från Byåsen (där jag vill bo) till Granåsen (skidstadion) är det mycket närmare än jag trodde. Gahh, va sugen jag är att flytta! Vill få tag på boende NU! Tänk att få bo i den här vackra, fantastiska staden. Eller, utanför. Någon stadsmänniska är jag inte riktigt.

Mäktigt

Funderade vilket adjektiv som skulle passa bäst för att beskriva Granåsen skicenter. Mäktigt fick det bli. Vilken skidstadio! Ska jag verkligen bedriva min sommar- och höstträning här?? Mäktigt. Fick den ena efter den andra positiva upplevelsen av dagens upptakt. Först: banan. Otroligt fin! Jobbig, men fin! Ut från stadion är den sjukt bred (tänkte: vad ska man till Ryssland att göra när man kan åka till Trondheim? Men har ändrat mig nu...skulle göra vad som helst för att få vara i Ryssland. Hela jag vill tävla internationellt. Det gör ont i hjärtat att jag är för dålig för det. MEN, tävla Norgecup är också kul!) 

Sa jag att banan var jobbig? Jo, den börjar med en lång uppförsbacke. Riktigt fin åkbacke, men tuff start! Det går uppför väldigt länge, sen en snabb utförskörning, sen mer uppför. En nedförsbacke och uppför igen. Och banan avslutas med tre serpentiner ner på stadion igen. Häftig bana! Hoppas nånstans att det inte ska gå lika lätt imorgon som det gjorde idag, för det går riktigt fort i ett par av serpentinkurvorna. Och att ta en 180graderskurva i hög hastighet med stumma ben... Varför är jag så jävla rädd för??? Jag har ju alltid varit säker utför!! Men vet nånstans långt inne att jag är rädd för att bryta stocken igen... Jag vet hur hjärtskärande det är. Speciellt när man är i form. Tårarna sprutar. Det vill jag inte uppleva igen. Så jag fegar när jag är osäker. Fan. 

Fan vad jag flummar idag. Åter till ämnet! 

Skulle skjuta in. "Du får skjuta ett skott i varje prick" sa Pär. Okej, tänkte jag lite skeptiskt och kollade på fallmålen. Elektroniska. Inga papptavlor. "Men imorgon finns det väl inskjutningsprickar?" frågade jag. Nej, tydligen inte. Vi skjuter allt på fallmålen. Och ledarna kollar på en display vart skotten tar. Hur coolt?? Sjukt coolt!! 

Norgecup är stort. Enormt med människor på spåren och framförallt skjutvallen. Det är lite klass på tävlingarna. Även om min klass är ganska liten jämfört med många andra klasser. Men ändå fyra gånger så stor som förra Swecupen. Haha. 

Träningen kändes bra. Bra tryck i åkningen. Stabilt skytte, 90%. Känns så skönt att kunna vara så stabil i skyttet att ett dåligt pass inte gör något. Skjutformen är inte beroende av att det alltid går bra. Skytteformen finns där trots dåliga pass. De sätter sig inte på hjärnan. Men har hört att alla kantskott går ut på de här målen. Gäller att skjuta säkert imorgon. Och med så lätt ingång kommer många skjuta bra. Men jag har en ganska skön känsla i kroppen och framförallt ser jag fram emot att tävla imorgon!! På mäktiga Granåsen skicenter. 

Man borde kunna följa tävlingarna här imorgon: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=491 (nej, det går inte att göra en länk när man bloggar från mobilen. Ctrl C-Ctrl V)