Långpass...

När man kör ett långpass utan musik blir det mycket tankar i huvudet. Och mina tankar brukar forma sig som blogginlägg. Eller påhittade konversationer med andra människor. 

Jag började i alla fall dagens långpass med 16 kombserier. Var inte alls sugen att snurra runt, runt på konstsnöslingan i flera timmar så tänkte skjuta så mycket som möjligt. Skulle väl kanske har slutat efter 20 träff på tredje omgången (18+17+20+18) men ändå nöjd med skyttet. Jag var offensiv idag, det var planen. Har känts bra ett tag så vill speeda upp hastigheten nu. Var lite för på avtryckaren ibland och blev några avfyringar när det inte var meningen. Sjukt nära träff ändå så bra stabilitet i geväret. 

Efter två omgångar med LLSS bytte jag till LSLS. Blev 20 träff direkt och trodde det skulle bli 20 till. Fram till sista stå. Trodde först jag sköt på liggprick efter två raka bom på de två första skotten, men jag sköt bara på "Granåsen-prickar". Dvs, såna kant ut som troligtvis hade blivit träff på metall. Men men. Ganska nöjd med skyttet ändå. 

Sen började jag snurra. Första varvet gick sådär, sen käkade jag en banan. Så andra varvet gick okej. Tredje varvet fick jag sällskap av J så det var både trevligt och kändes bättre. Han frågade hur länge jag hade kvar, jag kollade på klockan och såg att jag ju bara hade en halvtimme kvar! Så sista delen av passet gick väldigt bra. S sa när vi planerade träningen mellan Sjusjøen och Östersund att jag kunde lägga in ett pass på två timmar. Tyckte det kändes lite klent men litar på honom. Blev en kompromiss så jag körde 2,15 idag. Det kan ju avrundas till 2 (eller 2,5). 

Känns i alla fall som jag körde ett långpass på förmiddagen. Är rätt otaggad på mitt eftermiddagspass (spänst+styrka)... 

Blåsigt tröskelpass

Igår kväll blåste det upp rejält. Det var helt vindstilla på träningen som slutade strax efter sju. Halv nio gick jag ut för att valla skidor och då blåste det storm, helt galet. 

Så jag lämnade geväret hemma idag. Såg ut som det gick fint att skjuta, men ibland kom det rejäla stormvindar och då vill man inte befinna sig på mattan. Torrtränade när jag kom hem med en fin känsla så jag tror jag gjorde rätt val ändå. Ska blåsa mindre i helgen så får skjuta då. 

På planen idag stod tröskelintervaller. Max 40 minuter sa S så då blev det 4x10min. Lite skönt att åka utan gevär då man inte behöver starta och avsluta dragen på skjutvallen. Jag hittade en bana som jag gillade och som blev 10 minuter. Startade i S-kurvorna, gillar att mata trean upp där, och avslutade ovanför bron, inte på topp-toppen, men på toppen. Efter två drag behövde jag dock ner på stadion och dricka så tredje draget blev annorlunda. Tanken var att köra en tuffare bana sista två dragen men den blev för tuff så gick tillbaka till den första banan på sista draget. 

Förutom att tredje draget med den brantaste och längsta backen blev för tuff så gick det ganska bra. Hade teknik med S igår igen och tror vi hittat nyckeln på tvåan. Fast det trodde jag senast också. Men har med mig det vi jobbade på i Idre som grund, nu blev det bara lite finputs. 

Tycker det är jobbigt att jobba med teknik. Tycker liksom att det bara borde sitta där, efter så många år med skidåkning. Vet inte varför det ska vara så svårt. 

Liggstreak

Innan mitt sista liggskytte idag sa jag till S: "jag har inte bommat ett skott i ligg på en vecka!" Sköt då självklart en bom i sista ligg, men ändå sjukt nöjd med mitt liggskytte sista tiden!

24/25 träff idag. 
25/25 träff på Sjusjøen. 
48/50 träff på rytm-test förra onsdagen. 
28/30 förra tisdagen. 
9/10 på testrace Dombås.
23/25 i dimman dagen före testracet.

Alltså 8 raka skyttepass över 90% (89% passet före). 95% senaste två veckorna. Nice!

Jag tror jag vet när jag senast hade en sån streak i ligg. Det var när kylan kom till Granåsen 2016. Min första höst i Trondheim. Det var också den sista vintern som min gamla pipa fungerade som den skulle. Jag är så tacksam för min nya pipa. Äntligen kan jag hålla hög nivå i skyttet oavsett vilken ammo jag skjuter med. 

Är dock ovant att skjuta så bra i ligg, är van att jag gör det i stå. 

Idag sköt jag bra i stå också. (Oftast skjuter jag bra i stå också.) Trodde jag skulle ta den där 20/20 som jag missade i söndags på dagens tävling. Men blev bara 19 igen. 9+19+19 träff idag. Bra, men ändå något som saknas. 

Granåsen bjuder på helt fantastiska förhållanden! Magisk skidåkning där. Åkte runt hela igår, alltså överallt det går att åka, alla vägar fram och tillbaka. Det blev drygt 3,5km. Funkar att snurra på ett par timmar. 

Var lite för kallt idag, eller, ovanligt kallt. Sprang förbi en tiggare på nedjoggen och kände att jag ska verkligen inte klaga på kylan. För mig är det ju bara att gå in och ställa mig på golvvärmen så är livet bra igen. Men jag är inte van -9. Tog för kalla strumpor idag. Annars funkade det eftersom jag höll mig varm genom att röra på mig. 

Men lite frusen nederbörd skulle sitta fint alltså!