NTNUI

Nu är jag nog snart ikapp verkligheten. Och saker har börjat gå min väg. Förhoppningsvis även träningen efter dagens VILA. 


Igår kväll körde vi gemensam aktivitet i kollektivet. Först ett skyttepass. För min del så är det "back to basics" nu ett tag. Har inte fått min nya stock så blir en säsong till med den gamla. Alltså dags att köra ställningsträning. Blev förvånad över hur bra det gick igår. Körde "blunda in i ställnings-övningen" och hamnade oftast mitt i den prick jag siktat in mig mot. Utan en enda justering. Bock av liksom! Ska väl säga det att så pass bra som jag skjutit i sommar skjuter man inte utan en fungerande ställning, men ändå skönt att få svart på vitt att den är lika bra som senast jag körde ställningsträning. Den här blund-övningen har nog aldrig gått så bra som igår, nånsin. Nice! Sen blev det en liten skyttetävling med teamet. Jag gjorde en taktisk miss men inte bara mitt fel att det "bara" blev en andraplats. Målet var så många träff som möjligt i tävlingslik genomföring. Jag dunkade iväg två serier på 10 resp 8 sekunder, 1-1. Segrande lag hade 29 träff, vi hade 26. Men vi sköt helt klart snabbast. Fast det var ju inte målet med tävlingen... 

Efter det åkte kollektivet till Skistua för "bli kjent-trening & pizza med NTNUI langrenn". Jag har fått dispens att få vara med i NTNU (Trondheims universitet)'s längdklubb trots att jag inte pluggar på NTNU. Tack vare lite sportsliga meriter som skidskytt (i år är faktiskt första året som jag inte behöver använda mina JVM-resultat för att kunna skryta om min nivå) och tränar-kompetens. Ser fram emot träningar och gemenskap med den här gruppen, soo far I like it! Myrfotboll igår, älskad myrfotboll! Det var lite för stora lag för min smak, blev hela tiden en stor grupp runt bollen, inte lika mycket spel som när det är mindre lag (och man vet precis vilka som är på ens eget lag!) men att springa myr är alltid kul och ger alltid högre puls än annars. Kul kväll helt klart! Blir verkligen taggad på fler träningar med NTNUI, nästan så att jag anmäler mig till klassisk sprint idag kl 13. Fast jag har vilodag och intervaller imorgon. 

Styrketräning med OLT

Nu har vi kommit fram till tisdag förmiddag i min berättelse om vad som händer i mitt liv. Som jag sa till Astrid idag när hon frågade om jag var återhämtad efter helgen: "jag har inte haft en lugn stund sen jag gick i mål på distansen i söndags, sovit dåligt har jag gjort också". Fast i natt sov jag skönt. Låg för första natten på tre dygn inte vaken mellan 4-5. Bara en sån sak. 


Teamet hade tema styrketräning i tisdags. Först föreläsning på Olympiatoppen och sedan genomgång av styrkeövningar. Vi var där drygt fyra timmar (hunger har också varit en återkommande faktor de här intensiva dagarna, och brist på mat-planering. Hönan eller ägget?) 

Styrketräning har varit det största frågetecknet i min träning de sista två åren och jag var väldigt spänd på vad OLT hade att säga i frågan. Kändes väldigt bra efteråt, de har samma filosofi som mig. "Träna det du behöver träna på". För min del har jag absolut inget behov av att lägga på mig mer muskler. Utan snarare bli bättre på att använda de muskler jag redan har på ett bättre sätt. Fick en hel del ny inspiration, både i teori och praktik. 

Tar med mig några nya övningar som ska ersätta några gamla favoriter. Jag är sån som gärna fortsätter med favoritövningar i många, många år, just för att det är favoritövningar. Men det blir liksom inte lika effektivt som att byta övningar. Så har fått tips på nya övningar som tränar samma muskler men som kan ge en kick i och med att det är en ny övning. Det var superbra att alla övningar vi gick igenom verkligen var skid-specifika. 

Tar också med mig en viktig sak, som jag egentligen redan vet, men som jag behövde påminnas om. Att verkligen koppla styrketräningen till skidtekniken. Som jag gjorde med knästyrkeövningen. Ska så fort som möjligt försöka få till ett teknikpass med coach så jag kan få se och höra vart jag behöver bli starkare. Tills dess kör jag allmänna skidspecifika övningar. 

Kommer inte förändra mitt styrkeupplägg, jag tror fortfarande det passar mig bäst. Men kommer ändra övningarna så styrkepasset blir 100% fokuserat på mig och mina svagheter. Ta bort alla generella övningar. 100% fokus på MIG. 

För övrigt så går träningen TUNGT med stora bokstäver. Så behöver jag inte säga något mer om det. Imorgon tar jag en VILODAG med stora bokstäver. Behöver en VILODAG med stora bokstäver. Inte en "vilodag" som i måndags. Det är verkligen skillnad på vila och vila!

Råstark

Söndag kväll blev det den obligatoriska Vezzo-middagen. Otroligt fint sällskap av fina vänner. Och säger bara: chevré ass! Väldigt värdefull tid, tacksam för det. 


Måndagen startade med ett första officiellt möte med min mäklare. Men min mäklare är ju en av vännerna jag dejtade på Vezzo... Formellt i alla fall att ses på kontoret. Vi gick igenom allt som behöver gås igenom innan man startar en försäljning och sen gick vi till lägenheten för att kolla hur den såg ut. Den är ju väldigt fin, kommer nog inte vara några problem att sälja den. Har liksom nytt badrum, relativt nytt kök och fina golv, vita väggar överallt osv. Men det fanns en del som behövde göras så det ägnade jag större delen av måndagen åt. 

Målade alla väggar och delar av väggar helt vita. Fick göra det i två omgångar på ett par ställen, räckte som tur var med 3h mellan målningarna. Spacklade de största hålen efter tavlor. Plockade undan allt som inte ska stå framme på fotografering och visning av lägenheten. Sålde två byråer och två trådbackar från IKEA. La ut dem på Östersund köp&sälj på Facebook till bra pris och blev av med dem direkt! Så skönt! Hade tyvärr inte samma lycka med micron. 

Alltså, micron. Den är gammal och ganska ful så skulle försöka stoppa undan den. Mätte alla skåp och den kanske kunde få plats i ett av överskåpen med en halv centimeter till godo. Och jag ska säga er att det är inte lätt att få upp en microvågsugn från 1989 med måtten 60x40x30 i ett överskåp. Speciellt inte när man är knappa 165 cm hög och överskåpet närmare 2 meter. Så när jag lyckades lyfta micron, kliva upp på pallen, baxa in micron i överskåpet (på andra försöket). Då sa jag till mig själv: du är fan också råstark! Vilket jag alltid säger om pappa. Första gången jag insåg det var 2012 när jag var för svag för att hjälpa honom flytta vapenskåpet från min lägenhet till vår bil. Då gjorde han det själv. RÅSTARK. Har sett det många gånger efter det. 

Ja, vad gjorde jag mer igår då än att känna mig råstark?

Jo, jag handlade på Ica Maxi för typ 1900kr. Inte bara till mig själv dock, men ändå. "När man ska till Norge liksom"... 

Jag packade bilen full med saker från listan "1000 saker jag saknar". 

Förresten, finns det ett uttryck som säger att det är i krissituationer som man inser vilka som verkligen finns där för dig? Lite så kände jag igår. Finaste vännerna som verkligen brydde sig om mitt välmående. Den jag alltid kan ringa och som alltid står på min sida. Och han som kan rädda mitt liv med bara ett ord. 

Klockan hann passera 19 innan jag sa hejdå till min lägenhet som absolut känns redo för fotografering. Kommer knappt känna igen den på fotona men den kommer förhoppningsvis se väldigt tilltalande ut! Och när jag passerat Åre och slängde en blick i backspegeln så kände jag bara lycka. Lycka över det jag nu lämnar bakom mig. Första gången jag log var när jag såg första flygplanet ovanför Værnes med Kampferdrops ur högtalarna. Och från det första gröna krysset som i och för sig kostade mig 34kr men som är bra mycket finare än det vita kryss som sa hejdå till mig och menade att jag var skyldig för senaste fakturan som jag faktiskt hade betalat!, så kunde jag inte sluta le. Det kändes som att jag hela tiden passerade byggnader, skyltar och landmärken som jag kopplar ihop med den bästa tiden i mitt liv. Och sista 5 minuterna lyssnade jag på två låtar som verkligen skriker höst 2016. 

Halv tolv står jag och packar upp kylvaror när Gunhild smyger upp (hon kunde inte sova och var kissnödig så jag hoppas inte jag väckte henne) och undrar om jag verkligen får plats i kylskåpet? (Vårt kylskåp är verkligen för litet för tre personer.) Då svämmade mitt hjärta över. Trondheim, jag älskar allt som har med dig att göra!