Allhelgona

Jag har samma inställning till allhelgona som jag har till alla hjärtans dag, jag tycker att det inte behövs en speciell dag/helg. Om man älskar någon kan man visa det alla dagar utom alla hjärtans dag. Om man saknar någon kan man tända ett ljus för den vilken helg som helst. Ungefär så tänker jag. 

Men av någon anledning så har jag denna allhelgona-helg tänkt mer än vanligt på personer som inte längre finns med oss. Jag vet inte om det är en slump eller på grund av att det är allhelgona. Det är ju något som man märker. Om man använder sociala medier det vill säga. Det går inte att undvika. Det är så många som engagerar sig i sina änglar i helgen. Det är väldigt fint, kan inte säga annat. Jag har aldrig varit vid någon grav på allhelgona. Jag tror inte jag kommer besöka någon grav på allhelgona. Men jag skulle väldigt gärna vilja besöka vissa gravar. Vilken dag som helst. När det passar. När jag har lust. Den dagen jag saknar som mest. Inte bara samma dag som alla andra. Ja, det är klart att man får gå dit när man vill, även idag. Som sagt, det är fint. Det är alltid fint att bry sig. 

Och jag verkar ju bry mig mer än någonsin just den här helgen. Förresten kanske jag inte skulle ha sagt aldrig. Man vet aldrig. 

Usch, jag vet inte om jag vill prata om det här. Tankarna spinner iväg. 

Avslutar här och nu med att skicka en kram till alla som den här helgen tänker på någon som de saknar. 

Skidåkning <3

Idag fick jag äntligen ställa mig på mina långa skidor och ta första skateskären på snö! Vilken underbar känsla! 

Intervaller stod på schemat men eftersom det var mitt första pass på snö ville jag ha lite mer skidvana innan så jag åkte ungefär en timme som uppvärmning. Det var så himla härligt! Lite ovant i början men kom in i det oväntat snabbt och när jag hade kommit in i det och kunde åka och tänka på tekniken så kändes det som att allting föll på plats! Varje detalj jag har slitit med under sommaren och hösten satt. Jag hade långa skär med tryck på rätt ställe och allting kändes bara så himla bra! Sen vet jag tyvärr inte om det såg lika bra ut men ska försöka få någon att filma mig imorgon så jag kan kolla hur det verkligen ser ut. Men känslan var helt underbar! 

Fin inskjutning också och jag var riktigt taggad på att köra intervaller. Planen var 8 enkelvarv, jag hängde på Emma och Johanna i Team Torsby Biathlon. Det kändes bra i början men när jag gick över på tvåan kände jag direkt att jag blev stum. Dessutom så kändes det som att skidorna dog i utförsbacken. De hade glidit otroligt lätt i början, men nu dog de helt. Jag tror jag blev lite chockad över hur dåligt det gick så jag glömde som bort att köra. Jag blev ifrånåkt och bara gav upp. Kollade på klockan i vilan och såg att jag inte hade nått upp i A3+ under första intervallen. Väldigt ovanligt för att vara ett intervallpass dagen efter vila, brukar ha hög puls då, dessutom på ett pass med sparring, då har jag alltid hög puls! Fick upp pulsen lite högre på andra intervallen men fortfarande totalstum. Och inte krigade jag heller. Fattade ingenting. Kan inte alls ha varit fokuserad idag. Konstigt. 

Gav upp efter fem varv då pulsen inte längre orkade upp i A3+ någon gång under varvet och la ett riktigt dåligt intervallpass bakom mig. Jag menar, ibland känns det inte bra, men då brukar jag ändå kunna kriga för att få ett bra pass. Det gjorde jag inte idag. Jag tror att jag hade orkat, det gjorde jag på sista intervallen, då krigade jag. Men inte annars. Tror att jag blev så besviken av att det kändes så dåligt på intervallerna när det känts så bra på uppvärmningen att gnistan inom mig släcktes. Så! Trist! Men men. Nu har jag gjort första passet på snö. Det var underbart. Fast nu längtar jag efter snö utomhus istället... 

Skyttet gick inte heller bra. Fast om jag minns rätt så gjorde det inte det första passet på snö förra året heller. Så det kanske är att det är lite ovant. Det kändes inte ovant. Men det var en sjukt ojämn vall. Så det kändes inte bra att skjuta. Fick kompensera i ställningen. Inte optimalt. Men så kan det va på tävling också och klarade tillslut 80% träff i alla fall. Så ingen fara på taket egentligen. Även om jag sällan är nöjd under 90%. 

Styrka+löpning i eftermiddag. På mitt gamla gym. Fint det. 

Ammunitionstest

Jag var så trött efter racet igår att jag inte förstod hur jag skulle klara av ett eftermiddagspass. Men det gjorde jag! Styrkan gick till och med bra! Körde första explosiva styrkepasset, körde några innan rull-SM men det var ju ett tag sedan. Körde inte lika tungt som i vintras då det var första gången men har ändå träningsvärk och det var jobbigt ändå. Men kan nog öka till de vikter jag körde i vintras redan nästa pass. Kul var det, älskar mitt explosiva styrkepass! Speciellt när det går bra! Däremot var jag ganska trött på löpningen efteråt. Joggingen kanske jag ska kalla det förresten. Så det blev bara en halvtimme. 

Idag står det vila på schemat. Två vilodagar den här veckan. Det behöver jag. Däremot har det inte varit någon lugn vilodag. Mest en resdag. Gick upp sju i morse och packade. Efter frukost åkte pappa och jag till Åmotsfors för årets ammunitionstest. Vi brukar åka dit varje höst, de senaste åren har jag gjort det i samband med tunnelläger och så även i år. 

Jag tycker det är viktigt att veta att ammunitionen går bra så att jag kan vara säker på att om det går dåligt så beror det på mig och inte på ammunitionen. Plus att vi både förra året och i år köper bra ammunition som jag kan skjuta precision med. Förra sommaren var jag så irriterad på att jag aldrig fick fina träffbilder i ligg när jag sköt precision förutom de få gånger jag sköt med tävlingsammunition. I år har jag nästan alla precisionspass skjutit med en Norma 1-serie som vi testade ut förra året i Åmot och det har ju gått mycket bättre än tidigare! Snittar 5 poäng högre, det låter kanske inte så mycket men... Jag har fått mycket bättre träffbilder! Hade ju problem med träffbildsförflyttning ett tag, utan det hade jag nog haft bättre snitt i år. 

Ammo-testet började dock inte så bra då geväret bara klickade. Plockade isär slutstycket och bytte slagstift och då fungerade det! Men det gamla slagstiftet var inte trasigt... Jättekonstigt! Grejen är den att jag senast igår när jag torrklickade (vilket jag gjorde utan ring och hylsa) tänkte att jag borde byta slagstift innan säsongen eftersom jag haft det här slagstiftet i 1,5 år och jag vill INTE att det går av på tävling. Sen tänkte jag byta tillbaka efter säsongen eftersom det ändå funkar. Men idag funkade det inte... Knepigt. Vi funderade på om det kunde bero på kylan, den förändrar ju metaller. Vi testade i -16 grader. Har i alla fall sparat slagstiftet, får se när jag testar det igen. Ja, då fick jag det bytt också. Däremot hann jag inte göra rent slutstycket så lär plocka isär det en gång till innan säsongen. MEN, mycket positivt - jag har nu lärt mig vad jag gör fel när jag ska plocka isär det. Jag vet ju hur man gör, men blir osäker på ett moment och nu vet jag varför och hur jag ska lösa det! Skönt! 

Ammo-testet då? Ja, det gick bra! Grejen är att det finns typ inga Norma 2 att få tag på... Så vi hade bara 2 serier Norma 2 som vi testade. Och en serie av ett annat märke. Det enda som de hade på fabriken i Åmot var Norma Biathlon, en bra ammunition som utvecklades för kyla men som aldrig fått riktigt genomslag. Det är fortfarande i stort sett bara Lapua Polar som folk tävlar med, den är särklassig i precision i kyla. Det är klart att det finns undantag, jag tävlade ju som sagt med Eley förra året och den gick riktigt bra! Nu var det ju inte riktigt -15 förra säsongen dock. I vilket fall... Vi testade flera serier Norma Biathlon och de gick bra! Riktigt bra till och med! Så vi fick ett rimligt pris på dem och köpte på oss såna så jag ska klara mig tills nästa år vi åker dit. Vi köpte väldigt mycket förra året så jag har en del kvar, därför behövde vi inte köpa lika mycket i år. Men så skönt att vi hittade två serier som gick riktigt bra! Då kan jag vara trygg med min ammunition. Det känns bra! 

Lite intressant är att de serier vi köpte förra året (en Norma 1 och en Norma 2) inte alls gick lika bra i år. Pipan förändras. Det är spännande. Och det gör det så viktigt att prova ut ny ammunition varje år. 

Traditionsenligt åt vi pizzan Åmotsfors till lunch. 

Och nu har jag checkat in i en uthyrningslägenhet från Torsby bostäder där jag ska bo i en vecka. Inte alls långt ifrån där jag spenderade tre år av mitt liv. I en trappuppgång som jag höll väldigt kär. Nog tyckte jag om den lägenheten också, men i jämförelse med den lägenhet jag har nu är det inget att prata om! 

Imorgon går jag på snö! Som jag har längtat! Längtar mer än nånsin nu! Gah, låt de närmsta timmarna gå fort!!