Stort steg i rätt riktning

Idag körde vi race. Jag jämför mig med racet i Torsby för 2,5 vecka sen. Det var ett sånt race då man inte kan komma på någonting som var bra. Idag fokuserar jag på allt jag gjorde bra och är därför väldigt nöjd! 
 
Jag ville vara offensiv idag, både i åkningen och i skyttet. Framförallt skyttet. Det tyckte jag skulle bli spännande! Ville också vara offensiv i åkningen och hoppades att det skulle hålla hela vägen. Det gjorde det, nästan. Jag är väldigt nöjd med åkningen idag. Klart att jag är lite sliten och sådär, men jag hade bra tryck och orkade uppför långbacken 3,5 gång av 4. Blev lite stappligt i början av långbacken sista varvet, men skärpte till mig andra halvan. Bra mycket bättre än förra racet, då jag stapplade nästan hela loppet... 
 
Skyttet däremot... Blåste lätt åt höger på inskjutningen, på första liggskyttet blåste det åt vänster. Så jag började med att skruva, men efter två bom så fick jag skruva mer. Träffade ändå bara ett skott. Värdelöst. Jag tror det var mer osäkerheten på hur jag skulle skruva än själva vinden som gjorde att jag bommade. Hade varit bättre om jag verkligen var fokuserad på att genomföra bra skott. Det är ett fel som jag har gjort förr på tävling. Gör det aldrig på träning, tror jag, så det är något som jag måste ta itu med. Jag vågade vara offensiv i stå! Var så nöjd med det att jag bommade två skott av bara farten. Sex bom efter två skjutningar, värdelöst, konstigt att jag kunde hålla trycket i åkningen. Men två sista skjutningarna var bra, andra liggskyttet var det helt vindstilla, skruvade tillbaka och fokuserade på bra skott istället för att fundera om jag hade tagit rätt beslut. Det fungerade tills sista skottet... Det där med sistaskott alltså... Det känns som en förbannelse. Måste komma på hur man bryter den!! Sista stå, var lika offensiv och kändes lika bra, bättre fokus men var nog lite för snabb på sista skottet... Mm, sista skottet ja... 
 
Åtta bom.. Ja, herregud, verkligen inte bra. Lika dåligt som förra racet. Men bra mycket snabbare! Eller ja, känslan var den i alla fall. Har ju inget svart på vitt. Men det är egentligen bara första skyttet som var dåligt. Resterande bommar är såna skott som jag vet att jag kan sätta. Tråkigt att jag inte gör det bara... Men jag tar med mig en riktigt bra känsla under racet! Har inte sett någon lista men jag känner att jag är inte sämst i världen på skidskytte i alla fall...

Traditionsenligt crosspass

Jag tror att det är fjärde året som jag är på öppet läger i Idre med skidskytteförbundet. Varje gång har vi genomfört ett crosspass, samma crosspass. Först klassiskt upp mot Nipfjället och sedan löpning hem. Idag började vi med två varv på rullskidbanan innan vi tog vägen mot Nipfjället. Klockan stannade på nästan 1,40. Sedan bytte vi om till löpskor och sprang över fjället hem. Jag tog en liten omväg och fick lite mer än 1,40 löpning. 
 
Jag minns förra gången jag genomförde det här crosspasset, det var två år sedan. Då stannade klockan på mer än en timme mindre men då väggade jag, min värsta väggning tror jag. Så det var jätteskönt att jag idag sprang genom Idrefjäll på pigga ben! 
 
Enormt med träningsvärk i överkroppen efter gårdagen som förutom stakningen bjöd på styrka på eftermiddagen. Och skytte, och rullskidor. 
 
Skulle bjuda på några bilder men har fan inte tid att ta kort alltså.

Lägerliv

Igår em hade vi skytte och löpning. Först ett rent skyttepass med lite övningar plus en enskottsstafett. Sköt överlag bra, 97% på övningen, 100% i andra skyttestafetten. Sabbade dock totala skjutprocenten rejält med bara 57% i första stafetten... 

Sen sprang vi runt fjället plus lite extrasvängar, 2h blev det för min del. Hade väldigt hög puls i början men när jag väl kom in i bra rytm så gick det bra! 

Idag på förmiddagen har vi stakat uppför backen från Idre by till Idre fjäll. Plus en sväng mot Nipfjället också. Intensiteten var A2 och intervallerna var 15 minuter. Planen var 3-5 intervaller. För min del gick de två första intervallerna väldigt bra, hade bra känsla och tiden gick fort! Men tiden började gå långsammare på tredje intervallen och när tröttheten kom efter ca 12 minuter så var jag helt körd sen. Fjärde intervallen var riktigt dålig och då kände jag att det var ingen idé att köra en femte intervall. Så jag vände hemåt och klassade till stugan. Skönt att stakningen fungerade så pass bra så pass länge ändå! Det är jag inte bortskämd med. Brukar kunna gå bra i typ 5-10 minuter, idag gick det bra i typ 40 minuter! 

Trivs toppenbra här i Idre!