No promises - Cheat Codes feat Demi Lovato

Cutting me up like a knife
And I feel it deep in my bones
Kicking a habit I love even harder
You oughta know

I just wanna dive in the water with you
Baby, we can't see the bottom
It's so easy to fall for each other
I'm just hoping we catch one another

Oh, na, na, just be careful, na, na
Love ain't simple, na, na
Promise me no promises
Oh, na, na, just be careful, na, na
Love ain't simple, na, na
Promise me no promises

Baby, I think about you
And I feel it, deep in my heart
Maybe we just ain't meant to be something
Maybe we are
 

Parga

Nu har vi spenderat tre dagar här i Parga, en hamnstad på Greklands västra kust. Vi är långt söderut och det känns. Olidligt varmt ute på dagarna. 


Jag har gått upp tidigt varje morgon och sprungit (igår körde vi även styrka efter morgonjoggen). Idag stack jag ut 7.38 grekisk tid (vi är en timme före). Då var det svalt och skönt. Men en timme senare när jag kom hem var jag ändå så genomsvettig att jag inte kunde stretcha förrän jag duschat av mig. Sprang upp på ett litet berg precis bakom vårt boende (vi bor på ett väldigt litet lägenhetshotell där vi blir bjudna på grekiska godsaker av hon som äger huset varje dag). Det fanns en utsiktsplats där uppe som var otroligt fin, utsikten ännu finare! (Bilder kommer när vi kommer hem.) 

Idag gjorde vi en utflykt till Acheron Springs, en otroligt vacker flod som man vadar/simmar i. Då ska man tydligen bli odödlig. Åtminstone de kroppsdelar man doppar i vattnet. Akilles doppade aldrig sin häl så det blev hans svaga punkt. Eller så ska man till en bro eller ett vattenfall. Eller så är allt en myt. Otroligt vackert var det i alla fall och ett trevligt äventyr med hela familjen! Jag blev förvånad över hur pass väl jag hanterade det näst intill iskalla vattnet men inte förvånad när jag inte tog mig framåt där strömmen var som starkast. Daniel berättade efteråt: "jag såg hur du simmade framåt, stod still och sen drogs bakåt", haha. Ungefär så bra är jag på att simma. Stark i vattnet? Inte det minsta. Missade i alla fall ingenting på andra sidan den strömmen och fick en del soltid istället (även om veckans enda moln visade sig just då, när vi behövde dem allra minst!) 

Annars så både lagar och äter vi otroligt god mat. Vi har hittills lagat en måltid och ätit en måltid ute varje dag, ett bra koncept. Vi har lagat grekisk mat, idag blev det moussaka. Väldigt gott! 

Och sen har vi alla varsin bok som vi roar oss med under våra parasoll. Kör fortfarande spf30 i skuggan och kan inte ens tänka mig att ligga i solen. Det är så stekande varmt, på väg hem från Acheron idag visade biltermometern mellan 34-37 grader. Inte min grej ass. Men kanske ska prova spf15 i skuggan. 

Har i alla fall snart badat mer den här veckan än jag gjort totalt de senaste 5 åren. Vattnet är i alla fall bra temperatur. Tur det. 

Nyttig kladdkaka

Som utlovat så kommer här det perfekta receptet på den gudomliga nyttiga kladdkakan. Gluten-, ägg- och sockerfri och enkel att även göra laktos- eller mjölkfri (beroende på om den laktosintoleranta äter mörk choklad eller inte, gör hen det så är den redan laktosfri, annars byt ut mot laktos- eller mjölkfri choklad, den är väldigt god med mjölkfri choklad också, jag har provat!)

1 burk kokta svarta böner (ca 400g)

4 msk chiafrön + 12 msk vatten

2,5 msk kokosolja

4 msk honung

3/4 dl kakao

1 krm havssalt

2 tsk vaniljpulver

100 g dadlar

200 g mörk choklad

1. Blötlägg chiafrönen i vattnet

2. Mixa dadlarna i en matberedare

3. Ha i bönorna och mixa ihop

4. Blanda i resten, förutom chokladen och mixa till en jämn smet

5. Smält chokladen och mixa ihop med resten

6. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten

7. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter

8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet tills servering