Tentat

Idag har jag skrivit min första tenta på universitetet. Det var ungefär som ett vanligt matteprov. Kluriga uppgifter och långt med tid. En vattenflaska och lite tilltugg. Men samtidigt så var det inte som ett vanligt prov. En uppgift per blad, bara skriva på ena sidan. Numrera alla blad, inte skriva namn utan kod. Visa leg. Blev nästan diskad pga att jag hade ett gammalt papper i pennfodralet. Lite ledsen i ögat när hon tog mitt fina formelblad från matte F ifrån mig. Paniken när hon vecklade upp det och jag insåg att jag inte kollat i pennfodralet sen innan jag tog studenten. Herregud, det kunde ha gått riktigt illa! 
 
När alla formaliteter var avklarade var det bara att börja läsa frågorna och börja räkna, skriva och tänka. Kanske i annan ordning dock. 
 
Det gick hyfsat bra! Dock blev jag helt fast i en uppgift som jag räknade ut rätt svar på, men sedan insåg jag att uträkningen var fel. Hade mixat ihop ett minustecken innan en parantes och det tog säkert ytterligare 5 försök innan jag fick alla tecken rätt! Det var bara två poäng gränsvärden, vilket jag absolut inte kan! Dock kunde det gärna ha varit mer än en halv uppgift derivata, det är jag ju grym på! 
 
Räknade ihop mina poäng, säkra poäng och osäkra poäng. Betygsgränserna var: A 22p, B 18p, C 14p, D10p och E 9p. Jag har minst 11 poäng, kanske 18 poäng och om man får stilpoäng kan jag komma upp i 19-20p. För att jag ska vara nöjd ska jag få C. Spännande väntan på resultatet! 
 
Nu har jag hunnit käka lunch och packat det mesta. Ska packa in i bilen och rulla hemåt. Längtar hem!

Tentaångest

Har lite smått ångest över tentan imorgon. Ångesten har varit värre, den blev lite bättre när jag läste igenom svaren till en gammal tenta och tänkte: det är ju bara att tänka logiskt och göra som jag brukar göra! Nån stilpoäng kan man väl knapra in! 
 
Det har varit en jävligt knepig kurs det här. Började ju läsa den i Sundsvall, fast jag gick på en föreläsning i Östersund samt läste det mesta själv. Sedan hoppade jag av i Sundsvall och visste inte riktigt vad jag skulle läsa, så jag läste lite på den här kursen bara. Sen åkte jag till Italien och missade den enda föreläsningen jag ville  gå på. Och sen har jag varit på en lektion och läst resten själv. Alltså missat 10 föreläsningar. Plus alla lektioner. Och enligt planeringen jag har gått efter så är det bara repetition. Men sen skulle vi tydligen läsa ett kompendium också. Med en jävla massa skitsaker. Det mesta av skitsakerna står dock i formelsamlingen, som jag hoppas det finns kopior på imorgon, annars kommer jag aldrig klara tentan! 
 
När jag började göra repetitionsuppgifterna och gamla tentorna så insåg jag att allt det som jag kunnat sen tidigare inte är med på några uppgifter. Det som står med på planeringen som jag följt, det är inte de sakerna det kommer frågor på!! 
 
Nej, istället är det massa olikheter och absolutbelopp och helvetespåfund. Och fucking gränsvärden. Jag kunde knappt förstå gränsvärden när Brånander snackade om det och nu ska jag tydligen ha lärt mig räkna med gränsvärden.... SUCK!!!
 
Men det är bara att gå dit, läsa frågorna ordentligt, tänka efter ordentligt, kolla noga i formelsamlingen, använda miniräknaren. Jag är bra på sånt! Jag är grym på att jobba med tal och bokstäver. Jag fattar, även när jag inte fattar! 
 
Så jag antar att det löser sig! Jag kommer ju inte få F i alla fall. Jag är ju grym på komplexa tal, trigonometri och sånt som jag har gjort förut! Så där kommer jag säkra några poäng. Hoppas de poängen räcker. Herregud, jag har aldrig tidigare oroat mig för att bli icke godkänd på ett prov. Jag har mer oroat mig för att inte få MVG. 
 
Okej när jag har klarat den här kursen ska jag bli bättre i skolan! Jag ska gå på föreläsningar, jag ska strukturera upp mitt arbete och jag ska aldrig mer behöva oroa mig för att bli icke godkänd!

Träningsåret är slut

Har kört årets sista träningsdag idag. Bildligt talat. Puh, skönt att det är över. I år känner jag mig faktiskt redo. Jag har tränat bra! Skönt att känna så! 
 
Dagen började med årets sista rullskidpass - på bandet inne på NVC. Stakning 5x8minuter. Det var tungt, men det gick bra. 
 
På eftermiddagen har jag skjutit och sprungit. Lite kortare löptur än planerat, eller ja, mycket kortare. Men jag är såååå less på löpning nu! Saknar tunneln.... Dock så går det att åka skidor runt Björnberget nu, om man har ett par riktigt dåliga skateskidor. 
 
Annars har jag tentaångest. Det är väl så när man går på universitetet. Då har man tenta och då får man ångest. Ska försöka trycka in lite kunskap om gränsvärden och olikheter ikväll. Men jag är sååååå trött. Kanske nöjer mig med ett D imorgon. Kanske fattar allting med hjälp av världens mest enorma formelblad. Kanske...