Sluta tidigt

Igår gick jag från jobbet strax efter klockan ett. Jag hade gjort det jag behövde på jobbet och jag hade väldigt mycket jag behövde göra hemma. 

Det blev en så bra dag! 

Jag hann slappna av en stund innan jag bytte om för träning. Jag hade precis det passet jag tänkt och kände mig supernöjd med det. Jag hade tid att stretcha och duscha.

Så behövde jag packa. Det var inte bara-bara. Ska ju gå NM master i helgen och det var flygresa. Så det tog lite längre tid än vanligt att packa. Men jag hade tid med det!

Lagade en riktigt god middag tillsammans med M och kunde vila på middagen med skidor på tv:n. Och jag hade ändå tid med allt annat jag vill göra på kvällen!

Jag önskar att jag kunde sluta tidigt oftare. För jag har så många dagar en inre stress över allt jag vill göra. Men jag har sällan tid för allt. Eller så är jag så slutkörd att jag inte orkar. 

Efter alla sjukdomar det senaste året har jag försökt så mycket för att hitta balansen. Det som jag tror har hjälpt mest (förutom kanske influensavaccinet) är att jag försöker lägga mig 21.00-21.30 nu jämfört med runt 22.30 som varit min standard så länge jag kan minnas. Men då sov jag nästan alltid till 07.30. Nu går jag upp 06.15 normalt. Så för att upprätthålla samma nattsömn bör jag sova 21.15. När jag lyckas med det så är jag nöjd. När jag var aktiv sov jag ju på dagen också. Det saknar jag. Nu försöker jag alltid lägga mig 9 timmar innan klockan ringer. Det känner jag att jag behöver. Jag började med det när jag var sjuk senast och har ju hållit mig frisk sen dess. Det är också riktigt skönt. Sambon tycker inte riktigt lika mycket om det, men jag är en bättre sambo om jag får mina 9 timmars sömn. Men ibland blir det stressigt att lägga sig kl 21. Då önskar jag att jag hade haft mer tid under dagen att göra det jag behöver göra. 

Jag har funderat på att räkna på hur mycket jag egentligen jobbar. Bara för att få en uppfattning om hur mycket mindre jag egentligen kan jobba. Jag har ju inte flextid och jag vet att jag har ett tidskrävande jobb. Men jag behöver vara en bra människa, en bra sambo, en bra tränare och lärare. Och då behöver jag min balans mellan jobb, träning, sömn och det sociala. Jag har fortfarande en pågående process att hitta balansen.