Gott nytt år!

Vila idag. Kunde förstås inte sova längre än till 7.30. Typiskt. Men myste i sängen med ajfån ganska länge efter det. 
 
Har faktiskt hunnit med mycket på förmiddagen! Nästan skrivit klart rapporten som vi har som inlämningsuppgift över jul och nyår. Den är en sida för kort, men jag har gjort det jag har kunnat. Sen har jag även varit och tvättat bilen, men den var så skitig att den blev typ inte ren. Skulle behöva köra den genom en automatisk biltvätt men jag har ju takbox på... Suck. Har äntligen bytt stavremmar på mina tävlingsstavar nu också. Har ju inte behövt det tidigare, eftersom jag inte tävlat nåt, hehe.
 
Nu är det bara städning inklusive packa ur väskan kvar på listan. Men det får vänta till efter lunch.
 
Måste bara få bjuda på en bild på de underbara Blondies jag bakade igår! Har suktat efter dessa i (jag överdriver inte) två månader! Har aldrig hört talas om "Blondies" (brownies fast med vit choklad) förrän dagen efter jag slutade äta efterrätt i början på november. Gissa om jag har varit sugen!? Idag är det nyår och då får man äta efterrätt. Så då bakade jag dessa. Blir finmiddag med fina skidskyttevänner ikväll. Blir nog ett perfekt avslut på 2013. Gott nytt år! 
Blondies med vit choklad och pekannötter
 
Kiss me hard before you go
Summertime sadness
I just wanted you to know
That baby, you're the best

Hemma bäst

Jag är hemma. Hemma i min älskade lägenhet. Två veckor i Mora gick alldeles för fort. Det var helt underbart att vara hemma över jul, och en hel vecka innan till och med, men oj va skönt det var att komma tillbaka till Östersund! 
 
BTW, jättesvårt att skilja på "hemma" och "hemma". Mora kommer alltid vara "hemma" men den plats som är mest "hemma" för mig nu är faktiskt min fina lägenhet. Svårt. Hoppas det är förståeligt vilket "hemma" jag menar! 
 
Men det var långt hit igår... Jag var galet trött när jag kom hem och hade alldeles för mycket packning att bära alldeles för många trappsteg upp. Tur jag fick med mig matlåda till middag! 
 
Idag har jag mest bara velat njuta av att vara hemma. Hänga i min underbara soffa. Passade bra med vinterstudion. Saknar dock skidskyttet. Men nästa helg så! Fast då tävlar jag ju själv... I Idre. 
 
Det jag har fått gjort idag är i alla fall att skriva en lista på vad jag ska göra. Haha. Den listan blev lång. Och nu när dagen snart är slut kan jag bara bocka av handla och tvätta på listan. Hoppas också att kunna skicka in en kompletteringsuppgift ikväll, men det kanske är att hoppas på för mycket. Har som sagt inte haft särskilt mycket ork och motivation till att göra saker idag. Men ska inte träna särskilt mycket till veckan så då kommer det finnas tid till att bocka av allt annat på listan.
 
Ja jo, det är ju bestämt nu att tävlingarna till helgen flyttas till Idre! Känns jättebra! Längtar verkligen efter att få tävla! Sen att Idre kanske inte är min favorit-tävlingsplats är ju en annan sak... Om snön är den rätta så har jag inga problem med banorna där. SM masstart på lördag. SM är alltid stort. Masstart är jättekul! Svårt att beskriva hur mycket jag längtar. Jag bara ler när jag tänker på att jag ska få tävla. Om mindre än en vecka. 
 
Imorgon köttar vi intervaller. Hoppas på en riktigt bra känsla, det skulle vara guld värt för självförtroendet. Jag behöver lite självförtroende.

Tappat motivationen

Jag har tappat lite motivation nu efter jul. Första veckan jag var hemma längtade jag efter julafton och tyckte bara det var motiverande att åka 45km enkel väg för att träna på fina spår i Älvdalen. Det var inga problem över huvud taget att gå upp 07.30 på morgonen. Livet lekte trots regnet.
 
Men nu har jag tappat min motivation. Även fast vägen mellan Färnäs och Älvdalen blir kortare och kortare så tycker jag inte att det är särskilt roligt att behöva åka så långt för att få bra träning. Jag är otroligt trött när klockan ringer på morgonen. Jag har tröttnat på gröna gräsmattor. Och jag längtar hem till lägenheten.
 
Det var lite som att luften gick ur mig efter julafton. Jag hade en fantastisk dag, kunde inte önska mig bättre. Så nu känns det lite tomt. Det måste vara därför det känns som jag har tappat motivationen. 
 
Eller så har det att göra med att jag inte får åka IBU efter jul heller. Jag har inga resultat att bli uttagen på, jag har ju inte tävlat. Jag får väl skylla mig själv att jag blev sjuk innan Piteå, men samtidigt så vet jag att jag gjorde allting rätt. Jag vet inte varför jag blev sjuk, men nån anledning fanns det nog. Så jag kan inte göra något. Jag har inte fått visa vad jag kan. Jag får blicka ännu längre fram. 
 
Tyvärr ser det mörkt ut med tävlingar framöver också. På planeringen står det att jag ska tävla fyra helger i rad, men det är osäkert om det finns snö att tävla på. Det känns också jäkligt trist. Men jag håller hoppet uppe. Jag tror på att det kommer komma snö! 
 
Hoppas också att jag snart kan planera in något bra för nyårsafton, då kanske jag blir lite mer motiverad.