Gör det jag har lust med

Jag hade satt på musiken i lurarna, skulle egentligen bara sätta klockan utanpå jackan, ta på skor och handskar och sticka ut och träna. Så går jag förbi mitt anteckningsblock som ligger på hallgolvet. Och bara känner att jag hellre vill skriva metoden i C-uppsatsen än ut och träna
 
Och herregud, har jag någonsin hellre pluggat än tränat? Näää! 
 
Det är ju, milt uttryckt, ett tecken på att jag inte ska träna. Och med tanke på hur tunga benen kändes både i lördags och, framförallt, i söndags så tror jag inte att jag lider av mer vila. 
 
Jag vet inte vad det är med mig. Jag har bara ingen lust att träna. Jag vet inte vad jag borde träna. Jag vet inte vad jag ska träna för. Jag får liksom ingen ordning. 
 
Så då skriver jag C-uppsats. Den är i alla fall strukturerad. Jag behöver struktur. 

Testledare är kul!

Idag körde vi första testet på den studie som ligger till grund för min C-uppsats! Och det var så otroligt kul!! 


Studien går alltså ut på att våra försökspersoner åker två skidskyttetävlingar (sprint) med 2-3 dagars mellanrum, den ena tävlingen med gevär på ryggen och den andra tävlingen utan gevär. Man kommer att köra med en bärbar syreupptagningsmätare och en 3D-dräkt där man fäster mätpunkter på kroppen för att få en bild av rörelsemönstret. Man åker också med pulsband och under de simulerade skjutningarna (man kan inte skjuta med den utrustning man bär) så tar vi laktatprov. Vi tar även vilolaktat och laktat 2 min efter målgång. 

Jag kommer i min C-uppsats att analysera de fysiologiska faktorerna, dvs syreupptag, puls och laktat. 

Idag körde vi alltså första testet med första försökspersonen. Och allting under testet gick bra! Inte fått alla siffror än men tror att all data ska ha kommit in som den ska. Jag gjorde bra laktatprov också, det har jag varit nervös för. Men nu tar vi laktat i fingret, från början sa vi att vi skulle ta i örat, men det rinner för dåligt. Gjorde proven på 40 resp 34 sekunder, vilket motsvarar två lite långsamma skjutningar. Men det blåste ju en del idag så kan ha varit därför...hehe... 

Det känns i alla fall otroligt bra att vara igång! Jag har varit så stressad över detta fram tills idag men nu kan jag slappna av. Och att jag dessutom tyckte det var så roligt att jag inte alls kommer ha några problem att prioritera dessa tester framöver. För det kommer krävas en del tid men när det är kul så tar det inte så mycket energi. Nästa test på torsdag! Ser fram emot det, hehe. 

Mensvärk

Idag kände jag att jag hade lust att ligga i min underbara säng hela dagen. Fick ju nytt täcke i (för tidig) julklapp och jag ÄLSKAR det. Det är stort, varmt, fluffigt och numera utrustat med ett ekologiskt satäng-påslakan, vilket gör det ännu skönare! Så jag kände stor lust att hänga med tycker hela dagen och "simulera en sjukdag". 


Komiskt nog hade jag då lägsta morgonpulsen på länge. Om jag minns rätt så är det när morgonpulsen är 20% högre än normalt som det är tecken på sjukdom. För mig innebär det 17 slag på 15 sek. Har legat på 15-15,5 de senaste dagarna, normalt är ca 14. Idag hade jag 13, vilket förr i tiden visade att jag var i form. Har inte haft så låg morgonpuls de gånger i år jag känt formen varit bra, då låter det vara osagt om min morgonpuls har ett samband med min form. 

Men seriöst så vet jag inte om jag kan göra så mycket annat än att ligga i sängen. Har fortfarande ont i magen, och ja, det är mensvärk! Har dock aldrig någonsin haft sån här mensvärk förr. Normalt sett så känner jag "hugg". Ibland bara korta, små hugg, ibland ett eller flera långa, väldigt smärtsamma hugg. Men behöver aldrig lägga mig i fosterställning mer några minuter, max!, så är det över. Nu har jag legat i fosterställning sen kl 17 igår. Varje gång jag reser mig blir den molande värken värre. Men nu måste jag resa mig. Värken i magen har förstärkts av hunger.