Migrän

Med idag så är det tre gånger migrän på mindre än två veckor. Har aldrig dragit någon direkt slutsats på varför jag får det, men i stort sett alltid är det när jag är stressad eller sliten. Eller, det är som att jag får det för att jag ska inse att jag är sliten. Jag tror att jag kan göra mer än vad jag kan. Så får jag migrän. Eller nåt. Jag vet inte. 

Det är i alla fall inte skönt. Jag har något som kallas "ögon-migrän" vilket innebär att en del av mitt synfält försvinner och ersätts av flimmer. Idag var det en halvmåneformad blixt som höll till strax ovanför och till vänster om mitten av mitt synfält. Så sprider sig blixtarna och flimret runt och ibland kan jag inte alls urskilja vad som händer framför mig, ibland ser jag allt utom blixten. Sen får jag lite huvudvärk och blir lite illamående ibland. Inte den värsta migränen som finns, men migrän är aldrig trevligt. Jag började få ögonmigrän när jag gick på p-piller, det är ju 7-8 år sen nu. Men det ligger även i släkten tyvärr. Så vet inte riktigt varför jag fick det. Skulle gärna ta tillbaka alla hormoner jag stoppade i mig under ett par års tid, men det går ju inte. 

Som tur är så går flimret över med lite vila. Huvudvärken består lite längre och känslan av att något är konstigt består också en stund. Jag är lite för rastlös för att ligga och göra ingenting så brukar bli att jag ligger och kollar på någon tv-serie när synen återgått till normal. 

Behöver alltså gå ner i stress- eller aktivitetsnivå. Heja mig. 

I måndags var jag till frisören. Tanken var att kapa halva mitt hår. Har varit så sjukt less på att ha så extremt mycket hår som jag får när det blir långt. Har ju extremt tjockt hår och även om det alltid ramlar av ungefär 100 hårstrån vid varje tvätt så har jag ändå tre miljarder hårstrån kvar. Jag försöker alltid att klippa upp det och tunna ur det men gillar ju samtidigt långa flätor och hästsvansar. Så jag hade lite av ett dilemma. Lång fläta eller lite hår? Var nästan helt inställd på att kapa allt (till nyckelbenen) samtidigt som jag egentligen inte ville det. Jag ville det för att jag ville ha mindre hår. Och för att det är roligt med något nytt. Men såhär i efterhand är jag otroligt glad att jag hejdade mig i sista stund. Jag blev av med otroligt mycket hår men bara en dm på längden (så nu är det typ den längd som passar mig bäst). Men jag trivs ju med ännu längre hår! Väldigt skönt med väldigt uttunnat hår i alla fall. Inte tvättat håret sen jag klippte mig men tror det kommer gå väldigt bra att borsta och torka håret, det har varit en mardröm på slutet. Kan i alla fall både fläta och sätta upp hästsvans i mitt nya, "korta" hår men längtar ändå tills det växer ut lite mer...

(null)
<3 F lätan

I wanna hold you when I’m not supposed to 
When I’m lying close to someone else
You’re stuck in my head and I can’t get you out of it 
If I could do it all again 
I know I’ll go back to you 

We never got it right 
Playing and replaying old conversations 
Overthinking every word and I hate it 

Kommentera här: