Upplevelser från dagens träningspass

Dagens första pass var skate med impulser och skytte. Har hittat ett upplägg som funkar på skidstadion i Hemus och kör det. Uppvärmning fyra varv och fyra skjutningar, fyra impulser på fyrans växel på startrakan fast in mot skytte, fyra impulser på treans växel på målrakan följt av skytte och avslutningsvis fyra impulser på tvåans växel i de två typ enda backarna på banan, inte exakt 3 min vila mellan dem men det funkar. 


Skyttet gick bra idag! 0101 på uppvärmningen (LLSS) och 0010 på båda impulsblocken (LSLS). 0010 verkar vara en standard-skjutrad för mig...sköt det två gånger i vintras, första Swecupen i Piteå och SM i Östersund. 

Dagens upptäkt: om man lär sig skjuta liggande i rörelse så spelar det ingen roll hur mycket puls man får i geväret. Ska försöka förklara det lite bättre. Mitt problem i liggskyttet har varit att jag fått puls i geväret och inte kan centrera, utan siktet snurrar/hackar runt pricken i takt med mina hjärtslag. I år går jag rakt in i pricken och skjuter i stort sett påväg in i pricken, samma som man gör i stående, men med mycket mindre men mer kontrollerade rörelser. Behöver alltså inte centrera utan räcker med att jag vet att jag kommer vara i centrum när skottet går av. Kontrollerade rörelser in i mitten av pricken. 

Det är kanske inte det man förespråkar men det har hittills fungerat otroligt bra för mig. Och vem säger att samma koncept fungerar för alla? Jag tror man behöver hitta sin grej. När det gäller allt. 

Känslan i kroppen var faktiskt ganska bra idag. Tyvärr började det regna så mycket att asfalten blev hal och det var svårt att få fäste med rullskidorna. Skulle väl egentligen ha tagit mina regn-hjul, men tycker de går lite för fort för rullskidbanor. (Fick lite ångest för Saupstads rullskidbana och funderar på att sätta två tyngre hjul fram på dem...) Men pulsen är vääldigt låg. Ett tecken på att jag är lite sliten. 

När vi hade uppstartsmöte med teamet i maj så pratade coach om tecken på att man är sliten. T.ex. hög morgonpuls, dålig respons på träning eller dåligt humör. Han sa att man skulle vara uppmärksam på dessa tecken och kanske ta någon extra vilodag. M sa att "ibland är det ju meningen att man ska vara sliten" och han förtydligade: när man upplever flera/alla dessa symptom samtidigt, DÅ ska man ta någon extra vilodag. Jag känner att jag nästan varje dag hela träningsåret har upplevt en av alla symptom, men väldigt sällan fler än två samtidigt. Så jag kanske ligger på en "lagom sliten-nivå". 

Ska i alla fall fortsätta försöka ta mig längre och längre från "gränsen". (På gränsen till sliten, på gränsen till sjuk.) Har varit sliten så det räcker för i sommar nu. Nu vill jag ha kvalité på träningen! Punkt. 

Kommentera här: