Må bra - prestera bra

Jag är övertygad om att det är otroligt viktigt att må bra för att kunna prestera bra. Det är inte för inte som alla säger att man blir i form av att vara kär liksom. Finns väl knappast någon bättre känsla? 
 
Jag känner i alla fall stor skillnad på mina prestationer när jag mår bra eller inte. Det kan vara små grejer som gör att jag känner att jag är på rätt ställe. Typ att jag kan se mig själv i spegeln och vara nöjd med det jag ser. Det är för mig ett tecken på att jag mår bra. Det kan även vara att känna mig nöjd med det jag har åstadkommit, inte hela tiden sträva efter något mer. Känna ett lugn i att det jag gör är bäst för mig. Såna små saker som gör att jag känner att jag mår bra. 
 
Formen sitter till viss del i huvudet. Jag tror man kan hitta formen genom att hitta glädjen. Det var kanske det jag gjorde när jag spenderade en vecka i Trondheim innan SM. 
 
Jag mår verkligen som bäst när jag är i Trondheim. Där har jag alltid känt mig nöjd. Nöjd med det jag gör, nöjd med den jag är. Det var faktiskt helt underbart att komma dit utan att känna någon och kunna vara precis den jag är. Och att jag hittade vänner där som faktiskt gillade mig för den jag är! 
 
Kan också konstatera att första gången jag använde spegeln på mitt rum på Trønderhopp internat för att sminka mig, var på vår team-kväll, någon gång i september. Flyttade till Trondheim 1 juli och sminkade mig för första gången i september. Säger kanske en del om att jag mest tränade där, men också att jag var ganska nöjd med mig själv som jag var. 
 
Jag har alltid mått bra av nystarter. Jag tänkte säga att min bästa nystart var när jag lämnade Mora för Torsby. Men sen blev jag osäker. Torsby eller Trondheim? Vilken by (olika meningar av ordet by ja) har påverkat mig mest positivt? Svårt att säga faktiskt. Båda platserna var bra på så många olika sätt. 
 
Saknar faktiskt Trondheim mindre nu. Längtar dit enormt mycket. Tänker nog fortfarande på Trondheim varje dag. Men känner mig ändå nöjd med mitt liv just nu också. Kanske är det därför som formen stannat kvar. För att jag trivs bra med livet. 

Kommentera här: