HP

Den här tävlingsfria veckan har jag ägnat en del tid åt skolan. Både förberedelser inför kommande C-uppsats, lite plugg inför kommande tentor men även ägnat en del tid åt att fundera på fortsatta studier. Nu har jag kommit till en lite halvjobbig punkt. Mitt senaste högskoleprov har gått ut (skrev det hösten 2011 och det gäller i fem år). Om jag ska söka utbildningar och/eller kurser i höst så kan det vara värt att skriva högskoleprovet på nytt. Men det kostar en slant. Och det ska skrivas på en dålig dag, en dag jag tror att jag är i Trondheim. Så frågan är om det är värt det? Och jag måste bestämma det innan den 15 februari då anmälan till högskoleprovet stänger. Det är snart... Alltså, jag har ju bra betyg. Jag klarar mig väldigt långt på mina gymnasiebetyg. Men mitt högskoleprov var nog ändå snäppet bättre. Jag brukar vara närmare att ta mig in på högskoleprov än på betyg. Å andra sidan så tog det tre högskoleprov (och en omorganisation) för mig att få 1,5, som jag var väldigt nöjd med. Jag tror i och för sig att jag hade kunnat förbättra mig ytterligare lite om jag skrivit ett till prov av den nya varianten (höjde mig från 1,2 till 1,5 när de gjorde om provet) men provet på våren 2012 krockade med SM så det kunde jag inte skriva. Men om jag skulle skriva det nu till våren...då måste jag nog plugga ganska mycket för att vara i närheten av 1,5. Återigen, är det värt det? Jag kan skriva bara för att ha ett resultat, för att komma in i en annan sökgrupp. Men behöver jag det? Och kommer jag kunna vara nöjd med ett halvdant resultat? Känner jag mig själv rätt så kommer jag vilja göra mig själv rättvisa om jag ska skriva. Och då behöver jag nog egentligen två prov för att få ett rättvist resultat andra gången. Det är ändå 5,5 år sen senast jag skrev. Och det är inte så bara att skriva högskoleprovet! I alla fall inte att skriva 1,5. 
 
Visst lutar det åt att jag inte ska skriva högskoleprovet till våren? Jag älskar verkligen att sätta ord på mina tankar, de blir alltid så mycket tydligare då och jag har mycket lättare att förstå mig själv. 
 
Så här är det. Jag vill inte skriva. Jag vill åka till Trondheim den veckan. Men jag vill också ha bra möjligheter att komma in på det jag vill läsa i höst. Så frågan är: kan jag förbättra de möjligheterna genom att skriva högskoleprovet? Jag är faktiskt osäker på det! Så det lutar åt att jag inte kommer skriva högskoleprovet till våren.

Kommentera här: