Nyttiga snickers

Jag är nästan löjligt stolt över detta recept. Som vanligt har jag hämtat inspiration från ett recept och sedan gjort om det till (för mig) perfektion. Dessa har dessutom fått många lovord från resten av min familj, även om jag inte var 100% nöjd den gången. Det blev inte perfekt denna gång heller, men nu vet jag exakt hur mycket av varje ingrediens det ska vara (har provat för mycket och för lite...)
 
Ca 15 st "bars"
100 g mandlar
150 g jordnötter
100 g färska dadlar
2 msk kokosolja
1 msk honung
en nypa grovt havssalt
100 g mörk blockchoklad
 
1. Mixa mandlar och jordnötter i en matberedare tills det blir en massa (någonstans mellan finhackat och jordnötssmör)
2. Micra kokosoljan ca 20 sekunder så den blir flytande
3. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom chokladen) i matberedaren och mixa till en jämn massa
4. Tryck ut till ett jämnt lager i en brödform klädd med bakplåtspapper
5. Ställ i frysen i ca 30 minuter
6. Smält hälften av chokladen (jag gör det i micron, kör 10-15 sek åt gången och rör om emellan.) Man kan späda ut chokladen med ca en halv matsked kokosfett för att få den lite rinnigare
7. Bred ut i formen över den stelnade massan, chokladen stelar fort så var snabb! Ställ in i frysen igen medan du smälter den andra halvan av chokladen
8. Vänd på kakan och bred ut resten av chokladen på andra sidan
9. Frys till chokladen har stelnat
10. Skär i jämna "bars"
 
Förvara i frysen och ta upp när du är sugen - ät och NJUUUT!
Klicka för större bild... Och näe, jag är ingen matfotograf...

Kommentera här: