Besviken

Sporadiskt med inlägg på slutet. Så kan det gå ibland. När man har fullt upp. Befinner mig sen ett dygn tillbaka på Idrefjäll där årets elitläger går av stapeln. Vi är ett 30-tal skidskyttar på plats och har genomfört två pass. 
 
I morse stod testrace på programmet. Jag hade verkligen sett fram emot det här racet och det kändes väldigt bra på uppvärmningen. Helt okej inskjutning också. Vissa serier sådär medan andra serier var klockrena. Kändes bra när jag åkte iväg, tyckte jag åkte stort, fint och snabbt. Men en efter en av tjejerna som startade bakom mig kom ikapp. Redan på första varvet. Jag fattade ingenting. Det kändes ju som jag åkte bra?! 
 
Bommade första skottet i ligg. Blåste det lite mer nu? Skruvade. Träffade resten. Varv två kändes också bra, men blev ifrånåkt av en tjej i yngre klassen (de åkte lite kortare varv vartannat). Första stå, kändes bra. Ett skott som kändes som en träff blev en bom. 1-1. Helt ok start. Men kändes som jag hade bättre skytte på gång. På tredje varvet började det kännas lite sämre. Lite tröttare och framförallt väldigt stum uppför. Fokuserade på att åka tekniskt bra. Hörde någon närma sig bakifrån. Andra liggskyttet, helt vindstilla så skruvade tillbaka. Kändes bra men reste mig med två bom. Ett skott är jag helt säker på att det lät som en träff. Måste ha varit världens kant ut. Inte så nöjd med skyttet längre. Såg fyra tjejer som låg och sköt som nästan åkt ikapp mig. Kände mig sämst på att åka rullskidor. Fjärde varvet åkte vi bara runt stadion (vi körde 3,3+3,3+3,3+0,7+3,3, de har ju bara en slinga här) så det var snabbt dags för sista ståskyttet. Kändes även det bra, men bommade även här det tredje skottet. Fem bom totalt. Jag är nöjd med att känslan var bra i alla serier, men fem bom är inte godkänt. Krigade på sista varvet, det kändes ganska bra, förutom uppför, då blev jag stum. Blev omåkt igen. Nu var vi alltså inne på de som startade 3 minuter efter mig. Kom i mål och var sjukt besviken. Fattade ingenting. Hade verkligen trott att jag skulle kunna åka fort idag, efter min hårda intervallperiod som följdes av fyra vilodagar. Jag har ju ont i höften, men jag vet inte hur mycket det påverkar min åkning? Jag kanske inte är bättre än såhär. Jag kanske är sämst. Jämför jag med förra årets race här i Idre så är jag ca 30 sekunder sämre, fast tre bom mindre. Så egentligen så slog jag ju mig själv för ett år sen, men inte i åkning, vilket jag tycker är viktigast att jämföra. Men jag tror jag var ganska nöjd förra året. Det borde jag väl egentligen vara idag med, för känslan var ju bra mestadels. Men fokuserar ändå på resultatlistan som jag är allt annat än nöjd med. Det var jag inte heller nöjd med förra året, men då var det mycket mitt skytte som förstörde. 
 
Ringde till Å direkt jag kom hem för jag var så besviken och det första hon sa var: "det är ju inte nu du ska vara i form!" Det är ju sant. Hon var inte heller orolig för att det skulle kunna bli en helt annan grej på SM om en månad. Det gjorde mig lugnare. Jag är fortfarande besviken, men det kommer gå över. Jag ska fortsätta träna bra och sen är det ju inte på rullskidor jag vill prestera som bäst. Det är på skidor, i november och månaderna efter det. 

Kommentera här: