Nyttig kladdkaka
Som utlovat så kommer här det perfekta receptet på den gudomliga nyttiga kladdkakan. Gluten-, ägg- och sockerfri och enkel att även göra laktos- eller mjölkfri (beroende på om den laktosintoleranta äter mörk choklad eller inte, gör hen det så är den redan laktosfri, annars byt ut mot laktos- eller mjölkfri choklad, den är väldigt god med mjölkfri choklad också, jag har provat!)
1 burk kokta svarta böner (ca 400g)
4 msk chiafrön + 12 msk vatten
2,5 msk kokosolja
4 msk honung
3/4 dl kakao
1 krm havssalt
2 tsk vaniljpulver
100 g dadlar
200 g mörk choklad
1. Blötlägg chiafrönen i vattnet
2. Mixa dadlarna i en matberedare
3. Ha i bönorna och mixa ihop
4. Blanda i resten, förutom chokladen och mixa till en jämn smet
5. Smält chokladen och mixa ihop med resten
6. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten
7. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
8. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet tills servering
