Ledig

Jag har som jag sagt tidigare blivit väldigt duktig på att utnyttja den lilla ledighet jag nuförtiden har. Ibland behöver jag utnyttja den till att göra ingenting (vilket jag faktiskt blev färdig med igår ändå, haha). Men idag gick jag några varv runt lägenheten och tog reda på allt som jag inte hunnit ta reda på förut. 

Bland annat så har jag inte hunnit/orkat byta skylthållare på bilen. Det är väl ca 6 veckor sedan jag norskregistrerade min bil (som jag köpte av mamma när jag flyttade till Tonstad). Det är ju fler siffror i norska regplåtar så de hållarna som satt på bilen passade inte de nya skyltarna, eller, skylten fram gick att sätta dit men jag fick med mig en ny hållare som passade bättre. Den bak passade inte alls så den var jag tvungen att byta på en gång. Men jag är tyvärr en sån som skjuter upp saker som kan skjutas upp. Så skylthållaren fram har legat på hallgolvet i 6 veckor. Men den såg jag idag när jag gjorde min rundvandring så jag bestämde mig för att sätta på den. Det fick smidigt när jag konstaterat att den bits som passade skruvarna som höll fast den gamla skylthållaren satt på min skruvdragare. Så det gick väldigt smidigt att få nya skylten på plats! Nöjd tjej! Jag har blivit rejält inpräntad med att min bil drar mycket olja så jag kollar med jämna mellanrum. Idag var det dags att fylla på. 

Alltså, jag föredrar att lämna över såna saker till männen i mitt liv men de bor ju så långt bort… Ringde först till pappa, han svarade inte. Ringde till mamma (bilens förra ägare) som var osäker. Jag kände ju att hålet där jag kollar oljan var för litet för att fylla på olja i… (Jag är inte helt korkad, bara halvt…) Men jag hittade ett lock som det stod "engine oil" på som jag gissade var rätt. Det var bara det att jag inte fick upp det. Ringde mormor som har iPhone och frågade om morfar var hemma (bilens förförra ägare). Det var han inte. Jag kollade snabbt instruktionsboken som inte sa något jag inte redan visste. Jag hade fått lov att torka av händerna för att vilja ringa och helt plötsligt gick locket upp! Så jag fyllde på oljan och satte tillbaka locket, med viss möda. 

Men alltså, även om jag föredrar att låta andra fixa såna saker åt mig, vilken känsla det är när man faktiskt har fixat något sånt själv! Det kanske låter trivialt, men jag kände mig oövervinnerlig efteråt. 

Och det säger ganska mycket med tanke på vilken känsla jag vaknade upp med i morse. För det första så är det den tiden i månaden, för det andra så har jag hela natten drömt om det jag vill men inte kommer få. Så jag trodde att det skulle bli en sån dag, när jag är ledsen för allt. Men det blev en bra dag. 

Ska baka lite bröd ikväll också (första steget står och svalnar), göra snickers (SOM jag har längtat, det är bara det att längtan alltid kommer när jag inte har tid att göra dem!) och ringa lite. Definitionen av en bra dag ja.