Avslutningshelg del 2

Det jag egentligen skulle skriva igår var om min första säsong som fulltidscoach. För den säsongen är över nu. Det är faktiskt rätt skönt. Jag är i behov av återhämtning. 

Och jag är otroligt taggad på att genomföra ett helt träningsår tillsammans med mina aktiva innan vi ska på tävling igen. Jag har så mycket jag vill göra med dem för att få dem att nå upp till deras potential. Det ser jag otroligt mycket fram emot. 

Samtidigt så har det också varit en fantastisk säsong! Jag har lärt känna mina aktiva ganska bra, några bättre än andra och jag har sett framgång för alla, mer eller mindre, oftare eller mer sällan. Jag har fått uppleva riktigt bra resultat och jag har fått trösta efter besvikelser. Jag har sett hur mina ord gjort skillnad och jag har haft problem att nå fram med det jag menar, vilket är frustrerande. Jag har fått se nya arenor och återupplevt gamla. Jag har fått vara ute med ett helt fantastiskt gäng hela vintern och lärt känna helt fantastiska människor (däribland han som jag är upp över öronen förälskad i). Jag har fått träffa gamla bekanta. Jag har blivit trygg i min roll som coach. 

Ja, det har varit en helt fantastisk säsong! Jag är så glad för allt jag har fått uppleva. 

Men även jag behöver off-season. Det är långt ifrån samma sak som för de aktiva, det här är kanske den mest intensiva perioden som tränare, när nya planer ska läggas. Lägerplan, årsplan, tävlingsplan, plan för skolåret, individuell träningsplan för varje aktiv. Inklusive evaluering av det mesta. Min lugna period blir sommarlovet. Nej, jag kommer nog kunna njuta av ett lugnt påsklov också. 

Jag har hela tiden tänkt att efter säsongen så har jag mer tid, men jag tror att jag behöver använda den tiden till återhämtning faktiskt. Kanske jag är alldeles för påverkad av C fortfarande och att om det inte varit för det så hade jag inte haft samma behov för återhämtning. Jag vet inte. Jag vet ingenting om hur C kommer påverka mig. Jag vet bara att jag är långt ifrån den jag var innan C. 

Oavsett så är jag oerhört tacksam för mitt jobb och allt som det ger mig. Tack Sirdal Ski för säsongen 2021-2022, jag kan knappt vänta på säsongen 2022-2023!!