Fyra (!) rekord

Ett lugnt pass i morse. Klassiskt 1,5 timme och skytte. Kändes sådär i början men bra på slutet. Känner efter hur formen är när jag går i trapporna upp till lägenheten. Idag känns det 1000 gånger bättre än igår. Men inte helt bra. Ungefär som det känns när man går i trappor första dagen på höjd. Men känns det 1000 gånger bättre imorgon så... 

Lyckades för en gångs skull göra en bra "masstart", Tobias masstart alltså. Vågade vara offensiv och träffade mycket i blåsten. Sköt sista serien på bana 6 och gick även i mål som 6:a, misstänker dock att några som var före mig hade skjutit bort sig tidigare. (Man får ju bara ha 6 bom=6 extraskott). Vet inte min slutliga placering men bland det bästa jag gjort. 

På eftermiddagen hade jag en dejt med coach i skyttehallen. Det elektroniska målet fungerade för första gången som jag var där och det visade sig vara ett vinnande koncept. Jag skulle skjuta 60+60, alltså två 30+30, första i precisionsfart och andra i tävlingsfart. Kunde kolla varje skott i monitorn, och det såg bra ut. Lyckades dessutom fortsätta skjuta bra trots att jag såg att det gick bra. Har annars haft en tendens att bli nervös och skjuta dåligt efter en bra serie. Jag kände några skott som blev 9:or men resten var 10:or. Ingen åtta. Försökte att inte räkna slutpoäng i huvudet när jag sköt sista skotten. När det 30:onde skottet var skjutet kunde jag inte bara konstatera att jag slagit rekord i ligg, jag hade inte heller bara nått 285 som känts som en omöjlighet, jag hade skjutit 290 poäng!! Den känslan var helt underbar. Är helt underbar. Jag har väntat och längtat efter det här!! 

Efter det var det lite svårt att ladda om, jag sköt bra i stå men inte jättebra. Ville så gärna nå 520, men insåg att det inte skulle räcka. Tänkte att jag är typ inte ens nöjd med rekord (gällande rekord 510) utan det är bara 520 jag är nöjd med idag, med min skjutform och de förhållandena där inne. Hade inte räkningen igång på monitorn utan fotade mina skjutserier och skulle räkna när jag kom hem. 

Fortsatte med 30+30 i tävlingsfart på uppsatta prickar. Hade ju ändå inte haft tid att kolla varje skott... Liggande gick helt okej. Några serier låga, skruvade upp och hamnade högt. Skruvade ner och hamnade lågt igen. Drygt. Stående gick riktigt bra. Sköt fort men hade perfekt tajming. Efter 20 skott var jag sjukt nöjd och sa "varför sköt jag inte sådär efter liggrekordet? Jaja, men jag kanske kan nå 1000 poäng idag i alla fall. Det är ett delmål i sommar." När jag hade sagt det så hann jag tänka att så skulle jag inte ha sagt. Nu får jag inte tappa detta sista 10! Sen gick jag in i bubblan och drog till med 84 poäng sista 10 ståskotten. Helt galet. Jag kunde inte annat än le stort. 

Hem och räkna!

Visste ju redan att jag börjat med 290 i ligg. Räknade stå, 10 skott för sig. Alla över 70. Det såg rätt bra ut. När alla skotten var räknade blev slutsumman 221. Totalt 511. Nytt rekord! Kul! Inte helt nöjd att jag inte nådde 520 men nöjd med att gällande rekord var i precision och inte rytm!

Räknade dagens rytm-precision (rytm=tävlingsfart). 278 i ligg. Över förväntan! Riktigt bra faktiskt! 76 i första stå. Den sämsta. Räknade ut att 511 nog inte skulle stå sig som rekord särskilt länge. 82 på andra pricken. 84 på sista. Totalt 242. Bästa jag nånsin skjutit i stå! Och med slutsiffra 2 insåg jag ganska snabbt...att jag äntligen skjutit 520 poäng! Den känslan är fantastisk. Men suckade ändå lite över att även mitt nya rekord är i tävlingsfart. Men det är väl positivt egentligen. Att jag skjuter bättre när jag skjuter fort. För det är ju det jag vill göra. På tävling. 

Nådde alltså över 1000 poäng med råge. Ligg-rekord! Stå-rekord! Slog mitt eget rekord två gånger på samma dag! Har lekt med tanken om jag skulle slagit ihop mina rekord. Men så får man ju ju inte göra. Jag tänker att jag vet att jag kan. Nån dag kommer jag kunna samtidigt. Nu njuter jag av att ha nått 520!

Och nu är mina tävlingsskott från förra året slut. Tack Eley för dagens fantastiska skyttedag, tack för allt. Vi kanske ses igen. Och skyttehallen, jag älskar dig! Vi ses nog väldigt snart igen!

Ja, det är 10 ståskott.